Ege Postası
Geri

Büyükişliyen Ekol Sanat'ta

Ekol Sanat Galerisi 'İvriz'den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot'a" adlı sergisi ile Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'i ağırlayacak.
Büyükişliyen Ekol Sanat'ta
Haberler / İzmir
11 Kasım 2016 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekol Sanat Galerisi sezonun üçüncü sergisinde Türk resminin özgün isimlerinden Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'in “İvriz'den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot'a" adlı sergisine 18 Kasım - 14 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Usta sanatçı Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'in eserlerini, sanat eleştirmeni Mehmet Ergüven şu şekilde yorumladı; 

“Zahit Büyükişliyen'in eserleri, doğaçlamaya fırsat tanıyan özgürlük ile denetim arasında hâlâ hassas bir dengenin varlığını gösterir. Bir dil olarak resim, her şeyden önce çağdaş olanın gereğini yerine getirmeye odaklanmıştır. Zahit Büyükişliyen'in resmini görmek, çoğu zaman bakış sona erdikten sonra başlar; görülen şeyin dış dünyadaki karşılığını bulmak, seyir süreciyle eşzamanlı değildir. 

Resimlerinde, rengârenk olduğu izlenimi vermesine karşın, aslında renk konusunda alabildiği tutumlu bir tavır sergiler. Öyle ki, hiç renk olmasa yine resim yapmayı tercih ederdi muhtemelen. Bu resimlerde renkli görünen şey, sanatçının resmediyor olmayı kutsayan coşkusudur. Renk, bir şeye ait olmanın yükünü üzerinden atarak düzenlemedeki yerini almıştır burada."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası