Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de TİS gelişmesi: Referandum yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde işveren kanadından gelen son teklif emekçilerinin büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edildi.
Büyükşehir'de TİS gelişmesi: Referandum yapıldı
Haberler / İzmir
19 Ocak 2024 Cuma 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için sendika talepleri belirledi. 

SOSYAL DENGE TAZMİNATI 14 BİN TL! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal denge tazminatının yüzde 59 artışla 14 bin TL’ye, Mart ayında ödenen bahar ikramiyesinin yüzde 67 artışla 4 bin 500 TL’ye, Halkın Bakkalı çekinin ise Ocak ve Mart ayları için yüzde 100 artışla bin TL’ye çıkarılması istendi. 

Talepleri sosyal medya üzerinden de duyuran sendika tarafından yapılan açıklamada şu şekilde;

"Ülkeyi yöneten AKP İktidarı, emekçilerin sebep olmadığı ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun faturasını emeği ile geçinenlere keserek her gün biraz daha yoksullaşmamıza neden oluyor. Kamu emekçilerine yapılan %49.25 oranındaki zam daha cebimize girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlarla eridi. Yaşam mücadelesinin emekçiler için her geçen gün biraz daha zorlaştığı bu dönemde; yasa gereği üç aylık süre için yapacağımız tis taslağının hazırlanması için talep formları aracılığı ile iş yerlerinde talepler toplayarak ve toplantılar yaparak tis sürecine hazırlandık.

Sendikamız yetkili kurullarınca oluşturulan Toplu Sözleşme Komisyonumuz tarafından belediye emekçilerinin taleplerini değerlendirerek hazırlanan Toplu Sözleşme Taslağımızı 12.12.2023 tarihinde belediye yönetimine sunduk. Belediye yönetimi ise taslağımıza karşı mevcut sözleşmenin devamı yönünde görüş bildirdi ve yeni sözleşmenin 31 Mart yerel yönetim seçimleri sonrasında yapılmasını önerdi. Bu önerinin kabul edilebilir olmadığı ve emekçilerin kazanımı olmayan bir sözleşmeyi kabul etmeyeceği yapılan görüşmelerde net bir şekilde ifade edilerek emekçilerin verdiği mücadele ile kısa sürede gerçekleşen görüşmeler sonucunda;

Belediye yönetimi tarafından; SDT'nin 8.816TL’den %59artışla 14.000TL’ye, Mart ayında ödenen Bahar İkramiyesinin 2.703TL’den den %67artışla 4.500TL’ye, Ocak ve Mart ayında yapılacak Halkın Bakkalı ödemesinin ise 500TL’den %100artışla 1.000TL’ye yükseltilmesi teklif edilmiştir. Sendikamız yetkili kurullarında değerlendirilen teklifin iş yerlerinde yapılacak oylamalarla emekçilerin onayına sunulması kararı alınmıştır. Emekçilerin hazırladığı sözleşmelerin ancak emekçilerin onayı ile karar altına alınabileceği ve bağıtlanabileceği sendikamızın 2019 yılında yetkiyi aldığı günden beri temel ilkesi olmuştur. Alınan tüm kararların emekçiler tarafından alınması ve onaylanması ilkemiz gereğince 17-18 Ocak 2024 tarihlerinde iş yerlerimizde Toplu Sözleşme referandumu gerçekleşmiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası