Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de gündem 'karavan': Boztepe'den 'fuhuş' iddiası

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının üçüncü birleşiminde park sorunu gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, karavanların park alanlarını işgal ettiğini vurgulayarak, "Huzurlu konaklama adı altına bir ilan verilmiş. Buna dilim varmıyor ama burada uyuşturucudan fuhuşa kadar her şey yapılıyor" ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir'de gündem 'karavan': Boztepe'den 'fuhuş' iddiası
Haberler / Yerel Politika
16 Kasım 2023 Perşembe 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının üçüncü birleşimi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

"UYUŞTURUCUDAN FUHUŞA..."

Günden dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Vatandaşların kullanması için otopark olarak ayrılan yerleri karavalar sarmış durumda. Bu konuyla ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay otopark girişlerini küçülttü ve karavanların girmesine engel oldu. Fakat şu an Karşıyaka bölgesinin her yerinde insanlar arabalarını park edemiyor. Bu karavanlar İzmir'in dışındaki bölgelerden geliyor. Burada uyuşturucu olayları da yaşanıyor. Ben hem İzmir Valiliği'ne, hem  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına ve ilçe belediye başkanlarına dilekçeler verdim. İnsanlar kendi otoparklarını kullanamıyorlar. Karavanı bırakıyor ve 8 ay sonra götürüyor. Bazı karavanlar 7 tane aracın park etmesini engelliyorlar. Üzerimize ne düşünüyorsa yapalım. Bu durumla ilgili bir çalışam yapalım ve çare bulalım. Bu şu an kent başında büyük bir sorun. Bu konuda sizden İzmirliler adına destek istiyorum. Huzurlu konaklama adı altına bir ilan verilmiş. Buna dilim varmıyor ama burada uyuşturucudan fuhuşa kadar her şey yapılıyor" ifadelerine yer verdi. 

"KİRALAR ARTIYOR, KRAVAN SAYISI ARTIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Özuslu ise, "Benim de mustarip olduğum bir konu. Karşıyaka'da çok daha fazla bir sorun olarak karşımızda. Karavan sayısı hızla artmaya devam ediyor. Çünkü insanlar kira ödeyemiyor. Karavanda yaşamak daha ucuza denk geliyor. Bu durumla ilgili bir komisyon oluşturulabilir ama bu sorun ekonomi sebebiyle daha da büyür. Karavan kamp alanı diye 2 alan oluşturuldu. Bununla birlikte bir takım sorunlar geliyor. Buradn meclise de çağrıda bulunuyorum. Bu soruna müdahil olabiliriz" dedi. 

"KARAVAN KAMPLARI KURULSUN"

CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, "Bu sorun gerçekten önemli Bu soruna doğru ve dengeli bir çözüm bulmalıyız. Karavan kamplarının oluşturulması gerekir bir yandan da şehrin park ihtiyacını arrttıan uygulama yapılmamalı. Park züerine ilişkin kurallar trafik polisinin görev alanı. Bunu UKOME, emniyet ve Valilik tarafından değerlendirilmeli. Karavanların cadde ve sokak alanlarına park etmesini engellemek ve dengeli bir çözüm bulmak zorundayız. Burada kurumların birlikte çalışması önemli" diye konuştu. 

ÜÇ İLÇEDE BÜTÇELER KABUL EDİLDİ

Tire Belediyesi, Bayındır Belediyesi ve Kınık Belediyesi’nin 2024 yılı için bütçesi Büyükşehir’in gündemine geldi. Üç ilçenin de bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

KEMALPAŞA'YA EK ÖDENEK

Kemalpaşa Belediyesi’nin ek ödenek talebi gündeme geldi. 69 milyon lira tutarında ek ödenek maddesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesi şu şekilde:
 Kemalpaşa Belediye Meclisinin; Kemalpaşa Belediyesinin 2023 Mali Yılı için önerge ekinde yer alan tablolarda belirtildiği şekilde toplam 69.000.000,00-TL Ek Ödenek verilmesine yönelik, 02/11/2023 tarihli ve 189 sayılı Kararının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası