Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de olaylı meclis!

Mart ayının ilk meclis birleşimini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında “Terör” kavgası çıktı. AK Parti’li Özen Kızılırmak’ın “CHP’li vekiller seçim öncesinde HDP ile işbirliği yaptı” sözleri salonda krize yol açarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bu çıkışa oldukça sert tepki geldi. AK Parti'den ortalığı karıştıran terör çıkışı
Büyükşehir'de olaylı meclis!
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Mart 2016 Pazartesi 21:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen toplantıda dün Ankara’da gerçekleşen kanlı terör saldırısıyla ilgili kınama mesajları damga vurdu.
 
DOĞAN’DAN OTOPARK ELEŞTİRİSİ: GİZLİ ZAM
Mart ayının ilk meclis toplantısında AK Parti grubu kentin başlıca tartışma konuları arasında yer alan otoparklarla ilgili flaş bir öneriyi gündeme taşıdı. CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek gösteren ve yüzde 5 doluluk oranı ile çalışan Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın teşvik amacı ile ilk 1 saatinin ücretsiz, 12 saate kadar park ücretinin ise 5 lira yapılmasını isteyen AK Parti’nin bu önerisine CHP’li üyelerden ret yanıtı geldi. Yürürlüğe konan yeni otopark tarifesindeki ücretlerin Kahramanlar’daki bin 200 araçlık tesisi teşvik etmekten uzak olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise yaptığı açıklamada, “Burada uygulanan 0-4 saat arası 4 liralık tarife o bölgede çalışanlar için yetersiz. Zaman dilimi 8 saate çıkartılmalı. Bu durumda otoparkın bir cazibesi kalmıyor. Yanı başındaki fuar otoparkı 7 lira olup, yanındaki korsan otoparklarda ise ücret 6 liradır. Buradaki 4 liralık ücret aslında gizli bir zamdır. Alsancak’taki araç sahipleri ücret politikası ile buraya teşvik edilmeli. Ring araçlarının boş gidip geldiğini görüyoruz. Sarf ettiği akaryakıtı bile karşılayamıyor. Burayı bu şekilde dolduramayız. Mantıklı bir öneri sunduk. Burada önemli olan ortak akılla bir şeyler yapabilmek” dedi.
 
“VATANDAŞIN HAKKI GASP EDİLİYOR”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlayan yönetmeliği hatırlatan AK Parti’li Ali Kökoğuz ise otopark fonunda toplanan 30 milyon liraya yakın kaynak ile yapılması gereken bölgesel otopark yatırımlarının yerine getirilmediğini hatırlattı. AK Parti’li Kökoğuz, “Vatandaşın hakkı gasp edilmektedir. Bu durum hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Yönetmelik gereği vatandaşlara otopark yerlerinin verilmesi gerekmektedir” dedi.  


 
KOCAOĞLU’NDAN ABONELİK ÇIKIŞI
Eleştirilere “Araçlar 24 saat kalsın, vatandaş aylık 100 liraya abone olsun” yanıtını veren Başkan Kocaoğlu, “İsteyen istediği zaman 50 defa girsin çıksın. Bu otoparkı sadece o bölgedeki doktorlara gelen hastalar kullanıyor. Buradaki hedef arabasını haftada bir kullanan ve evinin önüne park edip yolu kapatan Alsancaklı vatandaşlarımızı yüz lira karşılığı evine servisle götürmek ve merkezdeki aboneliği özendirmek. Amacımız yolları boş tutmak. Emniyet de destek verirse bunu sağlayacağız. Asıl hedefimiz park yasağı olan yerlerdeki araçlara otoparklardaki iki bin civarındaki boş kapasiteyi kullandırmak. Vatandaşlarda otoparkı kullanma alışkanlığı yok. Hedefimiz bunu sağlamak, umarız ilerde bu düzeltilir” diye konuştu. Kocaoğlu ayrıca reklam kampanyası ile destekledikleri yeni otopark sistemini geliştirmek için önümüzdeki aylarda önemli hamlelere imza atacaklarını duyurdu.
 
KIRSALDA İNDİRİMLİ ULAŞIM TALEBİNE RET
Gergin geçen meclis toplantısında geçtiğimiz ay yürürlüğe giren yeni ESHOT tarifesi ve aktarmalı ulaşımı kaldıran değişikliğin iptali yönündeki öneri de AK Parti tarafından meclis gündemine taşındı. Vatandaşların şikayetlerini dikkate sunan ve yeni tarifenin halkı mağdur ettiğini dile getiren AK Parti’li meclis üyelerinin eski tarifeye dönülmesi yönündeki önerisi CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.


 
“ÇİFTE STANDART” ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ: ULAŞIMA SİYASET SOKMAYIN!
Belediyenin uyguladığı yeni tarifeyi eleştiren AK Parti’li Çağlar Haspolat şunları dile getirdi: “Bu uygulama yanlıştır, çifte standarttır. Kırsaldaki halkı cezalandırıyorsunuz. Bizim kırsalı desteklememiz lazım. Orada oturmayı cazip hale getirmemiz gerekiyor.” Haspolat’ın eleştirilerine yanıt veren ve uygulamaya konan yeni tarifenin gerekçelerini açıklayan Başkan Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “90 dakika Türkiye’de sadece İzmir’de var. Belirli bir çemberde bulunması gerekiyor. Menderes, Belkahve, Menemen ve Güzelbahçe sınırları içerisinde aktarma devam etmekte. Torbalı’da Ayrancılar, Yazıbaşı, Urla Bademler gibi diğer yerlerde ikinci tarife alınmaktadır. Aktarma ise devam etmektedir. Vatandaşların ucuza gitmesini herkes ister. Ama her şeyin bir ölçüsü var. Ulaşımın da belediyeye bir maliyeti var. Burada oturan vatandaşlar ile şehir merkezinde oturan vatandaşların harcamaları arasında da fark var. Bu sistemi adil şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz. İndirimi ben de isterim. Kırsalda ne yaptığımızı biz de biliyoruz. Ulaşıma siyaseti sokmayın. Başka büyük kentleri örnek alacaksınız. Oradaki rakamları alıp getirin, onları konuşalım. Elinizi vicdanınıza koyun. Ulaşımda yaptığımız desteği konuşalım. Bu sistemi adil şekilde uyguladığımızı düşünüyoruz.”


 
MECLİSTE MAL TARTIŞMASI
Diğer yandan, toplantıda Özel İdaresi’nden kalan iş makinelerinin Kiraz, Torbalı ve Selçuk belediyelerine hibe edilmesi konusu tartışmaya yol açtı. AK Parti’li belediyelere dağıtımı gerçekleşen hizmet araçları ile ilgili işlemler hakkında bilgi veren ve geçtiğimiz yılki paylaşım komisyonu kararlarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İl Özel İdaresi’nden CHP’li belediyelere hiç araç verilmemişken, araçlar 6 AKP’li belediyeye dağıtıldı. Sonra Büyükşehir Belediyesi açtığı davaları kazandı ve mahkeme kararı ile araçlar bize verildi. Bu adaletsiz dağıtıma rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi bir tek araç almadan, sadece formalite olarak evrak üzerinden malları aldı, mecliste de malları tahsis etti. Bu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl çalıştığının somut bir delilidir” dedi. Kocaoğlu, AK Parti’li üyelerden gelen itirazlar ve “Adaletsizlik” eleştirileri üzerine “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne saman çöpü bile verilmemiştir. Onun için de dağıtımı yapan komisyon başkanını ayrıca kutlamak gerekir” karşılığını verdi.


 
TERÖR KAVGASI VE KOCAOĞLU’NDAN ZEHİR ZEMBEREK PKK ÇIKIŞI
Toplantı sonunda söz alan ve dün gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayınlayan AK Parti’li Meclis Üyesi Özen Kızılırmak’ın “Terörün bu noktaya gelmesinin sebebi HDP barajı geçsin diye onlarla işbirliği yapan milletvekillerinizdir” şeklindeki sözleri salonda tansiyonun yükselmesine yol açtı. Kızılırmak’a sert çıkan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’dan “Bu meclisi politikaya alet etme” yanıtı gelirken, salonda başlayan sözlü atışmalara müdahale eden Başkan Aziz Kocaoğlu ise şunları söyledi: “Burada efelik yapmayın. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Teröre karşı, kadın haklarını destekleyen, ülkenin birlik bütünlüğünü dile getiren bir konuşma yapsaydınız kimse size bir şey sköylemezdi. Siz CHP’nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. İdrak etmekten sanıyorum biraz yoksunsunuz. Ağzınızdan çıkan lafı duyacaksınız. Burada CHP’ye PKK ile işbirliği yaptı diyen meclis üyesini şiddetle kınıyorum.” Başkan Kocaoğlu kendisine “PKK demedi, HDP dedi” uyarısında bulunan CHP’li üyelere de “Aynı kapıya çıkar” şeklinde karşılık verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ne onun ne de başka kimsenin haddine değildir. Seçim öncesinde kim PKK işbirliği yaptı ise bu sözlerin muhatabı odur. Biz bu ülkeyi kuran partiyiz. Bu meclisi berbat etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kimseye de müsaade etmeyeceğiz. Kim PKK ile işbirliği yaptı ise, onun hesabını o verecektir. Burayı siyaset arenasına çevirmiyoruz. Çevirirsek söyleyeceğimiz çok şey var. Söylediklerinize dikkat edin.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası