Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de sular durulmadı: Sendika eylem programını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye bünyesinde çalışan memurlar arasında kurulan TİS masası dağıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Sosyal Denge Tazminatı’nda (SDT) yasal sınırı aşmak için meclisten yetki almasının ardından görüşmelerde ücret üzerinden anlaşma sağlanamadı. Yetkili sendika eylem kararı aldı. Sendika haftalık eylem programını açıkladı. 24 Temmuz Çarşamba günü ise memurların tam gün iş bırakacağı aktarıldı. Tugay sendikanın teklifleri ile ilgili CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu bakacağını iletti.
Büyükşehir'de sular durulmadı: Sendika eylem programını açıkladı
Haberler / İzmir
22 Temmuz 2024 Pazartesi 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube arasında çıkan SDS krizi devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Sosyal Denge Tazminatı konusunda Büyükşehir Meclisi'nden aldığı yetki sonrası gözler görüşmeye çevrilmişti. Büyükşehir Genel Sekreteri Barış Karcı'nın yetkili sendika olan Tüm Bel-Sen'e önerdiği Sosyal Denge Tazminatı ise 16 bin 750 lira oldu.  

Sendika talepleri kabul etmeyrek masadan ayrılarak eylem kararı aldı. 

Sendika haftalık eylem programını sosyal medya üzerinden paylaştı. Buna göre, 24 Temmuz Çarşamba günü memurların tam gün iş bırakacak.  Memurlar, aynı gün saat 11:00’de İzmir Sanat önünde basın açıklaması yaptıktan sonra CHP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyecekler.

Sendika tarafından yapılan açıklamada;

Yürütme Kurulumuzun Sayın Cemil Tugay ile bugün yaptığı görüşmede mevcut kazanılmış haklarımız olan sdt, ikramiyeler, halkın bakkalı gibi mali hakların dışında sosyal, özlük ve demokratik haklarımızın da korunmasına ilişkin talebimizi bir kez daha ifade ettik.

Sn.Cemil Tugay daha önce önerdikleri teklifin ve istenilen enflasyon farklarının (2024 yılı Temmuz, 2025 yılı Ocak ve Temmuz) verilmesine ilişkin kendisinin herhangi bir olumsuz tutumu olmadığını, CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu bakacağını iletmiştir.

Geldiğimiz noktada, Sendikamız olarak bu süreci yürütürken bir taraftan da açıkladığımız eylem takvimine devam edeceğimizi ve emekçilerin kazanımlı toplu sözleşme talebinin bir an önce karşılaşması için mücadelemizi sürdüreceğimizi de bir kez daha ifade ediyoruz.

Talebimizin CHP Genel Merkezi'ne duyurulması amacıyla eylem programımızda açıkladığımız gibi yarın, Saat 11:00'de İZSU Genel Müdürlüğü Önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası