Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de toplantı değil kahve kavgası!

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı son meclis oturumu adeta cümbüşe döndü. Kentteki trafik ve otopark sıkıntısından kentkart krizine, kentsel dönüşümden körfezin eski gemilerine, Fuarİzmir’den Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na kadar birçok konunun tartışıldığı meclis oturumunda tansiyon yükselirken, toplantıda yaşanan gerginlikler ise kahvehane kavgalarını aratmadı. Büyükşehir'de
Büyükşehir'de toplantı değil kahve kavgası!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ekim 2015 Cumartesi 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen belediye meclis toplantısına AK Parti ve CHP grupları arasında yaşanan tartışmalar damga vurdu. Trafik ve otopark gibi kentin başlıca sorunlarının gündeme geldiği meclis toplantısı uzun süren tartışmalara sahne oldu. 1 Kasım genel seçimleri öncesinde gerçekleşen son belediye meclis toplantısında yaşanan gerginlikler TBMM’de yaşanan kavgaları ise geride bıraktı.

“TAM ADAPTİF REKLAM PANOSU”
Toplantının sonunda kent genelinde yaşanan trafik ve otopark sorununu meclis gündemine taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Geçtiğimiz yıl hayata geçen aktarmalı ulaşım sekteye uğramış sorunlar devam etmiş. Bu sorun hala devam ediyor. Kentin ana arterlerinde trafik sıkışıklığı olduğunu görüyoruz. Yeni yeraltı geçitleri yapılarak bu kentin trafik sıkışıklığının giderilmesinin önemli olduğunu ilettik. Trafik sorunu her geçen gün artıyor. Trafiğe giren araç sayısı da her geçen gün artıyor. İzmir’de trafik işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Basmane’de tam adaptif trafik sistemiyle ilgili panolar var. Ama bumlar tam adaptif reklam panosuna döndü. Sayın Başkan Kocaoğlu, 12 yıllık başkanlığı süresince bu sorunu çözemedi” dedi.
 
OTOPARK PARALARI NEREYE GİDİYOR'
Doğan, sözlerinin devamında belediyenin otopark fonunda toplanan kaynağın akıbetini sordu ve , “Diğer yandan, kent genelinde otopark problemi var. İlçelerde imar mevzuatı gereği ne kadar para topland? Toplanan otopark paraları yerinde duruyor. Bu paranın yerinde durmamasını ve amacına uygun harcanmasını dilerdik. Bu para amacına uygun harcanmadı. Kocaoğlu’nun görevi süresince kaç araçlık otopark yapıld? Fonda ne kadar para birikt? Bu para neden yerinde harcanmadı'” diye konuştu.
 
OTOPARK VAR, KULLANAN YOK!
Eleştirilere yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Bornova merkezde otopark var, park eden yok boş duruyor. Vatandaş yola park ediyor. Büyükşehir belediyesi bulduğu her yere otopark yapmaktadır. Bu parayı harcarken başka bir amacımız da olamaz” şeklinde konuştu.
 


HASPOLAT: BİTLİS’E TEK OTOBÜSLE GİDİYORUM!
Trafik ve otopark konusuyla ilgili meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşanırken, AK Parti grubu adına söz alan Çağlar Haspolat ise yakın zamanda yaşanan kentkart krizini ve vatandaşların aktarmalı sistemle ilgili şikayetlerini gündeme taşıdı. Haspolat “Ben buradan Bitlis’e tek otobüsle gidiyorum. Ama İzmir’de bir yere giderken, 3-4 otobüs değiştiriyorum. Aktarmalı ulaşım bir devrim değil, eziyet. Ne olur bunu değiştirin…” dedi.
 
“OTOBÜSE, METROYA BİNENİN HESABI KİTABI TUTULMUYOR”
Elektronik ücret toplama sistemi ihalesinde yaşanan kart kriziyle ilgili süreci de hatırlatan Haspolat, “Meclisten yetki verildi, 44 aylık ihale yapılacak. Başka bir firma ihaleyi alırsa, kartlar yeniden mi değiştirilece? Bu 44 aylık ihaleyi de KARTEK firması mı alaca? KARTEK’in iş bitirme belgesini getirin, görelim. İzmir’e yazıktır. 4 aydır İzmir’de otobüse, metroya, vapura binenin hesabı kitabı tutulamıyor. Ortada bir kamu zararı var” dedi.
 
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMİN ELLERDE…”
Haspolat’ın ulaşımdaki kart kriziyle ilgili sözlerine tepki gösteren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, yaşanan ihale sürecinin yasalar çerçevesinde işlediğine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Yapılan tüm işler kamu ihale yasasına göre yapılmaktadır. Bunun aksini söyleyen varsa, devlet orada, yargı orada… Sen kalbini rahat tut... İzmir Büyükşehir Belediyesi emin ellerde. İzmir Büyükşehir Belediyesi kanunların dışına çıkmaz. Kamu ihale yasası var, devlet var, müfettiş var.”
 
ŞOV YAPMANIN ALEMİ YOK!
Haspolat’a tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Kazım Çam “Kulaktan dolma bilgilerle şov yapmanın alemi yok. Yarın Güzelbahçe Balıkçı Barınağı seçimlerden önce yetişsin diye açılacak. Binali Yıldırım gelip burayı hizmete açacak. Ama buranın altyapısı, zemin betonlaması bitmedi. Gemiler yanaşacak, atıklar nereye atılaca? Buranın altyapısı bitmedi. Yüklenici firma çekti gitti. Yıllardır Güzelbahçe’de uğraşıyoruz, otoban geçişleri ücretsiz olsun diyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Metropol geçişleri ücretli olan tek alan Güzelbahçe. 15 yıldır uğraşıyoruz, mahkemelere verdik, sonuç alamadık” diyerek eleştirilere yanıt verdi.
 
ÖZSIR’DAN “GEMİLER UCUZA GİTTİ” ÇIKIŞI
Süren tartışmalara dahil olan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski gemilerden bir tanesinin de Güzelbahçe Limanı’nda demirli bulunduğunu hatırlatarak, “Madem burası yeterli değil, belediyenin gemisi neden orada'” dedi. AK Parti’li meclis üyesi ve gemi mühendisi Ünal Özsır da, belediyenin ihale yolu ile satışa çıkardığı gemilerin bedelinin altına satıldığını söyledi. CHP’li üyeler ise balıkçı barınağında demirli bulunan geminin hurda olduğunu belirtti.
 
“TRAFİK POLİSLERİ ÇALIŞMIYOR”
AK Parti’li meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren CHP’li Süha Barlak ise, “İzmir’de trafik polisleri çalışmıyor. Trafik sıkışıklığı var. “İzmir’de kentsel bozukluk var” imajı yaratmak amacıyla her seçim önü trafik polisleri görevden çekiliyor. Karşıyaka’da, Bostanlı’da, Konak’ta, her yerde aynı durum söz konusu. Bunu İzmir’de araç kullanan taksi şoförleri de söylüyor. İstanbul’da daha büyük facialar var” diye konuştu.
 
“EFSANE BAŞKANLAR BİLE ÇÖZEMEDİ”
“Bizim abdestimiz sağlam. Kıblemiz belli” diyerek tartışmalara müdahale eden Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Parası olan bir belediye neden otopark yapması? Asansörlü otopark yaptık. Bugüne kadar kimse bunu düşünmemiş. Efsane başkanlar döneminde yapılmamış. Plansızlıktan bu duruma geldik. Bulduğumuz yere otopark yapıyoruz. Paramız var, gücümüz var. Bugüne kadar kimse ileriye dönük düşünmemiş… Çarpık kentleşme ve plansız büyüme bu sıkıntıları doğurdu. Bu kent 2000’li yıllara böyle gelmiş. Bunun çözümü nasıl diğer ilçelerde kentsel yenileme yapılıyorsa, Alsancak’ta da bunu uygulamak. Her evde 2-3 araba var. Yer bulduk, yaptık. Kahramanlar’da otopark var, sokaklar dolu, otopark boş” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası