Ege Postası
Geri

Kültür köprüsüyle dostluğu pekiştirecekler

Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Derneği Genel Başkanı Tanzile Rustemkhanli, Azerbaycan Kadınlar Kültür Merkezi Derneği Başkanı Cevahir Ahmedova ve yönetim kurulu üyeleri ile Azeri işadamı Ercan Turan , Karabağlar Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Selvitopu'nu Azerbaycan'a davet eden heyet, Karabağlar ile Karabağ arasında kültür sanat köprüsü kurmak istediklerini ifade ettiler.
Kültür köprüsüyle dostluğu pekiştirecekler
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2015 Cuma 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ziyarette ayrıca, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ile Azerbaycanlı sivil toplum örgütleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Türk Dünyasında Kadının Rolü" konulu konferans da gündeme geldi. Başkan Selvitopu'nu konferansa davet eden Azeri heyet, Karabağlar ile Kafkasya'nın müzik konservatuarı olarak nitelendirilen Karabağ arasında köprü kuracak bir kültür sanat etkinliği düzenlemek istediklerini ifade ettiler.

KARABAĞLAR'DA KARABAĞ GÜNLERİ
Aralık ayında Azerbaycan'da gerçekleştirecekleri bir konferansa Başkan Selvitopu'nu da davet eden Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Derneği Genel Başkanı Tanzile Rustemkhanli, Karabağlar'da 3 gün boyunca Karabağ günleri gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Rustemkhanli, "Sayın Başkan bizi çok sıcak karşıladı. Kendilerini Azerbaycan'a davet ettik. Gerek Azerbaycan'da, Karabağ'da yaşanan sorunları yakından biliyor. Burada Karabağ günlerinin gerçekleştirilmesi konusunda da olumlu yanıt aldık. Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

KÜLTÜR SANAT KÖPRÜSÜ OLUŞTURACAĞIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise,  diğer sivil toplum kuruluşlarıyla olduğu gibi Karabağlar sınırlarındaki Azeri dernekleriyle de güçlü iletişim kurduklarını söyledi. Selvitopu, "Bize düşen görev bu kültürlerle diyalog kurmak, onları ayakta tutmak. Karabağlar'da Karabağ günleri gerçekleştirilmesine ilişkin bize iletilen talebi değerlendireceğiz. Biz de iki bölge arasında güzel bir  kültür sanat köprüsü oluşturulmasını isteriz." diye konuştu.

AHŞAP SANDIK HEDİYE ETTİ
Ziyarette Azeri heyeti Başkan Selvitopu'na Bakü şehrinin figürünün yer aldığı tabak ve eşarp hediye etti. Başkan Selvitopu da Karabağlar'ın ticari yaşamının can damarının mobilya sektörü olduğunu vurguladı ve ahşaptan yapılan hediye sandığını günün anısına konuklarına takdim etti.
.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası