Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den ÇED için son hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar Dağı eteklerinde yapmayı planladığı katı atık bertaraf ve dönüşüm tesisi için son düzlüğe gelindi. ÇED süreci devam eden ve Ankara'da bakanlık onayı bekleyen projede eksiklerin giderilmesi için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi eksik raporların tamamlanması için düğmeye bastı. Büyükşehir'den ÇED için son hamle
Büyükşehir'den ÇED için son hamle
Haberler / İzmir
14 Ocak 2016 Perşembe 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Kentin çözemediğim iki çevre sorunundan biri" dediği çöp tesisi için çalışmalar hız kazanırken, Yamanlar'da kurulması planlanan ve İzmir'in kuzey aksına hizmet edecek entegre atık geri kazanım ve düzenli depolama tesisi projesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

YAMANLAR İÇİN SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ
Geçen yıl yaptığı halkın katılım toplantısı sonrasında İzmir için kritik öneme sahip tesis projesinde resmi kurumlardan görüş isteyen Büyükşehir Belediyesi, ÇED süreciyle ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Kent gündemini uzun süre meşgul eden ve çeşitli tartışmalara yol açan tesisle ilgili devam eden ÇED sürecinde kurumların tamamına yakını olumlu görüş sunarken, sadece DSİ sakıncalı bulduğu hususların giderilmesini ve eksik raporların hazırlanmasını istedi. Bu doğrultuda yeni çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, ÇED dosyasına ilave edilecek flora-fauna raporlarının hazırlanması amacıyla Ege Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayacak.
 

ANKARA'DAN ONAY İSTENECEK
ÇED başvuru dosyasında yapılacak düzeltmeler ve ek raporların ilavelerin ardından nihai onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuracak. Ardından İDK (İnceleme ve Değerlendirme Kurulu) kararı bekleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 kurum ve bakanlık temsilcilerinden vize isteyecek.
 
ÜÇ TESİS DAHA YAPILACAK
ÇED sürecinin tamamlanmasını müteakip, tesisin yapımı için proje ve yapım ihalesini gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kangreni haline gelen çöp sorununa çare olacak tesisin inşasına başlayacak. Yamanlar'da toplam 145 hektarlık alana kurulacak tesisin hizmete alınmasıyla birlikte Çiğli'de vahşi depolama yapılan mevcut çöp tesisi ise kapatılarak alan rehabilite edilecek ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek. Diğer yandan, kentin güney aksında da ikinci tesis için çalışmalarını ve yer arayışlarını sürdüren belediye yönetiminin Menderes Palamutarası Mevkii ile ilgili incelemeleri ise devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, planlanan iki ayrı tesisin haricinde Bergama, Beydağ, Ödemiş ve Kemalpaşa gibi bölgelerde yeni katı atık transfer istasyonları kurmayı planladığını açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası