Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den yeni dönüşüm hamlesi: Sıra Örnekköy'de

Yerinde dönüşüm ve kentsel yenileme projeleri kapsamında Yeşildere, Uzundere, Aktepe-Emrez, Bayraklı ve Ege Mahallesi’nin ardından Karşıyaka’da da çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor. Büyükşehir'den yeni dönüşüm hamlesi:
Büyükşehir'den yeni dönüşüm hamlesi: Sıra Örnekköy'de
Haberler / İzmir
5 Haziran 2015 Cuma 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda Karabağlar Uzundere’de temel atarak resmen ilk kazmayı vuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’de 18 hektarlık alanda toplam bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüme önümüzdeki haftalar içerisinde start verecek.
 
SIRA ÖRNEKKÖY’DE
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında başladığı ve Ekim 2012’de Bakanlar Kurulu kararı ile resmen onaylanan “Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde ilk kazmayı vurmak için gün sayıyor. Karşıyaka’da yürütülecek dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde kentsel tasarım ve mimari projeler, imar hakları ve dağıtım modelinin belirlenmesi ile ölçüm ve tespitleri büyük oranda tamamlayan belediye, Örnekköy’deki çalışmalarında son viraja geldi.


 
YAKLAŞIK BİN 500 KONUT YENİLENECEK
Projenin esaslarını hak sahipleri ile yapılan toplantılar neticesinde belirleyen Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki hafta meclis onayına sunulacak projeyle ilgili kararın ardından ihale ve yapım çalışmalarına başlayarak ilçede ilk kazmayı vuracak. Ön fizibilite raporu geçtiğimiz aylarda hazırlanan ve kentsel tasarım ile planlama çalışmaları bitirilen proje ilk olarak kamuoyuna tanıtılarak, hak sahipleri ile konut/işyeri sözleşmesi imzalanacak.
 
DÖNÜŞÜM HANGİ ALANLARI KAPSIYOR'
Karşıyaka ilçesinin batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklar ile sınırlanan, Örnekköy Mahallesi’nin bir kısmını içeren yaklaşık 18 hektar büyüklüğündeki alanda toplam bin 500 konut yenilenecek. Bir süredir Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında yapılacak çalışmalarla ilgili uygulama esaslarını belirlemek için çalışan belediye, büyük kısmı tek katlı yapılardan oluşan alanda mevcut yapıların yerine sağlıklı ve dayanıklı konut üretilmesini hedefliyor.
 
8 AYRI BÖLGEDE 5 BİN HEKTARA YAKIN ALAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 8 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında Örnekköy altıncı durak olacak. Kadifekale ve Uzundere’yle birlikte Ege Mahallesi, Bayraklı, Aktepe-Emrez gibi alanlarda kentsel dönüşüm faaliyetlerine eş zamanlı olarak devam eden Büyükşehir Belediyesi’nin Ballıkuyu ve Gürçeşme’deki çalışmaları ise devam ediyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası