Ege Postası
Geri

Büyükşehir'in direksiyonunda 12 yıl: Rekortmen başkan!

Son dönemde emekliliği sıkça konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sessiz sedasız bir rekor kırdı. Görevde üçüncü dönemini yaşayan Başkan Kocaoğlu, 21 Haziran itibarı ile İzmir'de 12 yıl belediye başkanlığı yapan Eşref Paşa'yı geride bıraktı. Büyükşehir'in direksiyonunda 12 yıl
Büyükşehir'in direksiyonunda 12 yıl: Rekortmen başkan!
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Haziran 2016 Salı 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın 2004 Haziran ayında ani vefatı üzerine 21 Haziran 2004'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Aziz Kocaoğlu rekor gururu yaşıyor.

BAŞKAN'IN İLK DURAĞI İŞTE BU MAĞAZA OLDU

80'li yıllarda CHP Bornova Gençlik Kolları'nda siyasi yaşamına başlayan Kocaoğlu'nun yine aynı senelerde Bornova'da kurduğu beyaz eşya mağazasına ulaşan Egepostası, "Rekor kıran Başkan" Kocaoğlu'nun İzmir macerasına ve ticarete atıldığı Seçkin Ticaret Bayisi'nin fotoğraflarını da ilk kez yayınlıyor.

2004 YILINDA BORNOVA'DA BAŞLADI

2004 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina'nın yaşamını yitirmesi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başlayan Aziz Kocaoğlu, 2009 seçimlerinin ardından 2014’te de İzmirlilerden ‘evet’ aldı. 12 Eylül tarihinde 68 yaşına girecek olan Başkan Aziz Kocaoğlu, bugün itibarıyla İzmir tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Kocaoğlu Mart 2019'da görevi sona erdikten sonra 4 dönem yani toplamda 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olacak.

İKİ REKOR BİRDEN: BORNOVA'NIN EN KISASI, İZMİR'İN EN UZUNU

28 Mart 2004'teki seçimlerde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçilen Kocaoğlu, İzmir'in efsane başkanı Ahmet Priştina'nın 15 Haziran 2004'teki vefatı sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oylarıyla tam 12 yıl önce bugün merhum başkanın yerine koltuğa oturmuştu. Bornova'da yaklaşık iki buçuk ay süren başkanlık macerası ile ilçenin en kısa belediye başkanlığı yapan ismi olarak tarihe geçen Kocaoğlu, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en uzun başkanlık yapan ismi olarak bir rekor daha kırmış oldu.

RAKAMLARLA SEÇİM ZAFERLERİ

Kocaoğlu 2009 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar CHP tarafından aday gösterildi. Bu seçimlerde CHP adayı olarak yüzde 55 oy alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Böylece Ahmet Piriştina'nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde  de yüzde 49,6 oy alarak tekrar İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.

YAŞARKEN EFSANE OLDU

Eski başkanlardan 1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapmış Hacı Mehmet Eşref Paşa’nın 12 yıllık rekorunu bugün geride bırakan Kocaoğlu, ayrıca Burhan Özfatura ve Osman Kibar'ın 10 yıl, Dr. Behçet Uz'un 9 yıl, Reşat Leblebicioğlu'nun 8 yıl, İhsan Alyanak’ın 7 yıllık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı sollamış oldu.

ADININ VERİLMESİNE "İLKE GEREĞİ" KARŞI

Öte yandan, görevi sürecinde çeşitli ilçelerde adının tesislere ve caddelere verilmesine yönelik jestlerle de karşılaşan Başkan Kocaoğlu, en son Güzelbahçe Kültür Merkezi'ne isminin verilmesine yönelik talebe karşı çıkmış ve "Yaşadığım sürece adımın herhangi bir yere verilmesini istemiyorum" diyerek teşekkürle karşılık vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası