Ege Postası
Geri

Büyükşehir işçisi İzmirliden destek istiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeşil alanlar ile park ve bahçeler temizlik hizmetleri alımı ihalesinin taşeron firmaya gitmesinin ardından başlayan kriz artarak devam ederken, personel ve sendika cephesinden kritik bir hamle daha geldi. Kentin çeşitli noktalarına kurdukları stantlar ile “Taşerona hayır” diyerek imza toplamaya başlayan belediye personeli, İzmirlilerin de desteğini alarak seslerini Ankara’ya duyurmaya çalışıyor.
Büyükşehir işçisi İzmirliden destek istiyor
Haberler / Genel
5 Eylül 2014 Cuma 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay gerçekleşen yeşil alanlar bakım ve temizlik hizmetleri alımı ihalesinin taşeron firma Dermar Temizlik’e gitmesinin ardından işlerine kaybetme ya da taşerona geçmekle karşı karşıya kalan 1170 İZENERJİ A.Ş. çalışanı başladıkları eylem sürecine çeşitli etkinlikler ile devam ediyor. İşlerine sahip çıkmak amacı ile belediye önünde “ekmek zinciri” oluşturan ve “aile boyu eylem” yapan, hafta başında da taşeron nöbetine başlayacağını duyuran Park ve Bahçeler işçileri, Ankara’ya yaptıkları “Taşeronu kaldırın” çağrısında İzmir halkından da destek istedi.
 


HEDEF 300 BİN İMZA!
Kentin merkez noktalarında kurduğu stantlar ile büyük bir imza kampanyası başlatan DİSK Genel-İş Sendikası, 22 Eylül’de İzmir’de yapacağı dev “Taşerona karşı tek ses, tek yürek” eylemi öncesinde, başkent Ankara’ya seslenecek. Konak YKM önü, Bornova Metro önü, Karşıyaka çarşı girişi, Şirinyer Tansaş önü gibi kentin en işlek 7 noktasında stantlar kuran Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan belediye çalışanları, mücadelesine İzmirlilerden de destek isteyerek, imza toplamaya başladı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören kampanyada, kurulan stantlara akın eden İzmirliler, imzaları ile belediye personelinin mücadelesine destek verirken, genç yaşlı demeden taşerona karşı direnen çalışanlara arka çıktı. İmza kampanyasını yanı sıra, dağıttıkları bildiriler ve el ilanları vasıtası ile kamu ihale yasasında neden değişiklik istediklerini gerekçeleri ile dile getiren 1170 belediye işçisi, güvenceli çalışma ortamının sağlanması ve taşeronun yasaklanmasını istediklerini halkla paylaşmaya da devam ediyor.
 


İHALE KRİZİ TBMM’YE TAŞINIYOR
İzmirlilerden yaklaşık 300 bin imza toplamayı hedeflediklerini açıklayan Genel-İş Sendikası ise, bir süredir dile getirdiklerini çağrılarını yineleyerek, “Taşeronun kaldırılması için ihale yasası ve belediye yasasında somut değişiklikler yapılmasını istiyoruz. Bu kapsamda İzmirlilerden 300 bin imza toplamayı ve bu imzaları da milletvekillerimiz aracılığı ile Ankara’ya iletmeyi hedefliyoruz. TBMM’de torba yasa kapsamında yapılacak ufak değişiklikler ile hizmet alım ihalelerinin belediye şirketlerine doğrudan ya da ihalesiz verilebilmesi için yasa değişikliği istiyoruz. Böylece her sene aynı sıkıntıları yaşamayacağız” şeklinde açıklamada bulundu ve taşerona karşı geçici çözüm istemediklerini belirterek, taşeron sistemine karşı açtıkları savaşın artarak devam edeceğini duyurdu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası