Ege Postası
Geri

İmam hatip geldi, okulsuz kaldılar

Okulları imam hatip ortaokulu’na dönüştürülen İzmir Buca Çakabey İlkokulu’nun bu yıl 3. sınıf olan öğrencileri ortada kaldı
İmam hatip geldi, okulsuz kaldılar
Haberler / Genel
4 Eylül 2014 Perşembe 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Okulları imam hatip ortaokulu’na dönüştürülen İzmir Buca Çakabey İlkokulu’nun bu yıl 3. sınıf olan öğrencileri ortada kaldı. Tam olarak dönüşüm sağlanamayan okullardan biri olan Buca Çakabey İlkokulu’nun yeni imam hatip öğrencileri rahat rahat ders yaparken, mevcut öğrencileri gönderildikleri okulda yer sorunu nedeniyle açıkta kaldı. Okulların başlamasına on gün kalmışken, çocuklarının okulsuz kalmasına isyan eden veliler, okulun dönüşüm sürecinde imam hatip olmasına karşı çıkmakta ne kadar haklı olduklarını gördüklerini söylediler.

OKULDA YER YOKMUŞ!
4+4+4 sistemi ile imam hatip ortaokuluna dönüştürülen Buca Çakabey İlköğretim Okulu’nun iki tane olan 3. sınıfı Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu’na aktarıldı. Okulda bir yıl okuyan öğrenciler, bu yıl okul müdürünün okulda yer sorunu olduğu gerekçesiyle bir sınıfı kapatmak istemesi sonucu öğrenciler açıkta kaldı.

‘ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI’
Buca İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İsmet Özkan, sorunu çözmek için okula heyet gönderdiğini söylerken, Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir ise şöyle konuştu: “İmam hatip okullarında öğrenci, öğretmen ve bina sıkıntısı yok, her şey sorunsuz işliyor. Ancak aynı durum diğer okullar için geçerli değil, dönüştürülen okulların eğitim emekçileri, öğrencileri, velileri ve binaları problem yaşamaya devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala hâlâ sınıfı olmayan öğrenciler ortada kaldı. 4+4+4 gerici eğitim sistemiyle öğrenciler, özel okula veya imam hatiplere gitmeye zorlanıyorlar.” (BİRGÜN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası