Ege Postası
Geri

Büyükşehir önünde kefenli protesto!

Geçtiğimiz bayram imar duası ederek eylem yapan Balçovalı Arsa Mağdurları bu bayram da yine soluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde alarak yine farklı bir protestonun altına imza attı. Avukatları Mustafa Kemal Turan öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan BAMİD (Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği) üyesi vatandaşlar kefen giyerek “İmar kurbanıyız” dedi ve “İmar andı” okudu.
Büyükşehir önünde kefenli protesto!
Haberler / İzmir
15 Ekim 2013 Salı 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ -Balçova’da 40 senedir çözülemeyen imar problemlerini zaman zaman hayata geçirdikleri eylemler ile protesto eden BAMİD (Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği)bayramın ilk saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Gençten yaşlıya yaklaşık 250 kişilik grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde imar andı okuyarak başladıkları eylemde, bir dahaki kurban bayramında haksız olanların kurban olduğu bayram olması temennisinde bulundu.

“ONLAR İMARZADE, BİZLER İMAR KURBANI”

Balçovalı arsa mağdurlarını temsil eden Avukat Mustafa Kemal Turan’ın mağdurlara imar andı okuyarak başladığı basın açıklamasında siyasetçilere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına hodri meydan geldi. Avukat Turan, siyasilere seslenerek, “Bizleri hiçbir ortamda dikkate almıyorsunuz. Konuşacağımız zaman ya kaçıyorsunuz, ya da bizi susturmaya çalışıyorsunuz. Gelin televizyona çıkalım konuşalım” dedi ve şöyle devam etti; “Bütünlük arz eden çalışmalar yapılmadığı için bu anlayışla imara açılan yerler bir anda diğer yerlerden daha anormal olarak değer olmakta ve bir anlamda spekülasyon işlemi sergilenmektedir. Birileri imar bakımından en şanslı imarzade olmakta, diğerleri ise bizim gibi imar kurbanı olmaktadır. İmar konusunda piyasaya mal sürmek olarak ele alırsanız bu olaydaki gibi yan taraf en şanslı imarzade olurken bizim gibiler de imar kurbanı olur ki bunu kabul etmek mümkün değildir.”


“MEVCUT UYGULAMALAR RANTI ESAS ALIYOR”


Holdinglere verilen imar haklarının ayrıcalıklı olduğunu savunan Turan, “İzmir'de kent genelinde alınan düzenleme ortaklık payı ile verilen emsal arasında illiyet bağı olmaması ve planlama uygulamalarında kamu yararı düşüncesinden ziyade rantın esas alınması çok önemli bir sorundur. İzmir genelinde imar planlaması şahsa özgü imar yaklaşımları vardır. Kent içinde ilçe belediyelerinin imar talepleri yeteri kadar incelenmeden reddedilmesi artı bu ret veya kabul işlemlerinde ilçe belediyeleri arasında bir farkın olması gerçekten önemli bir sorundur. İzmir Büyükşehir Meclis gündeminde öncelik sırasında kamu yararı ciddiyeti göz ardı edilmektedir. Örneğin bir holdingin plan tadilatının gündeme gelmesi ile bir önemli kamu projesinin gündeme gelmesinden bile kamu yararı bakımından kamu adına haksız bir durum arz ediyor olması üzücüdür” diyerek sözlerine son verdi.

İMAR ANDI OKUDULAR

Balçovalı arsa mağdurları “Bizim varlığımız yaptığımız hukuk mücadelesidir ve 'İmar Kurbanlarının' varlığı 'En şanslı imarzadelerin' varlığına armağan olmayacaktır... 'İmar kurbanlarının' varlığı bir gün mutlaka oluşacak olan İzmir imar hukukunun varlığına armağan olacaktır” diyerek imar andını okurken, grup eyleme alkışlar ve ıslıklar eşliğinde son verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası