Ege Postası
Geri

Büyükşehirde operasyon başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, depreme karşı güçlendirilmesi yönünde rapor verilen, Başkanlık makamının da yeraldığı Konak Meydanı cepheli hizmet binasının beton güneşlikleri sökülmeye başlandı. Güçlendirme çalışması güneşliklerden başladı
Büyükşehirde operasyon başladı
Haberler / İzmir
8 Temmuz 2017 Cumartesi 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde beş ay sürecek ve dış cephe boyasının da yapılacağı çalışmanın ardından, üniversitelerin hazırladığı raporlara göre, bina içi boşaltılmadan kademeli olarak güçlendirme projesi yapılacak.

Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan incelemelerde 10 yıl önce güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkan Konak Meydanı cepheli hizmet binasında, güçlendirme projesine yıl sonunda başlanması bekleniyor. Ancak, güçlendirme öncesinde binanın dış cephelerindeki korozyona uğradığı için zaman zaman parçaları düşen ve binaya yük getirdiği belirtilen beton güneşliklerin sökülmesine başlandı. Belediye'nin yaptığı 'Hizmet binası güneşliklerin sökülmesi ve dış cephe boyası yapılması işi' ihalesini kazanan firma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışma kapsamında güneşlikler tek tek sökülecek. Daha sonra ise bina dış cephesi boyanacak.

Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerden güçlendirme projesi için görüş alındı. Bina boşaltılmadan, hizmet devam ederken kademeli olarak güçlendirme yapacak alternatif projelerden biri uygulanacak. Projenin ortaya çıkmasından sonra ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların yıl sonunda başlamasını planladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası