Ege Postası
Geri

İzmir'in göbeğinde çok ilginç bir yerleşim: Erkekler mahallesi!

İzmir'de, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Güzelyurt Mahallesi'nde, sadece bekar evlerinde kalan 25 erkek yaşıyor. İzmir'in göbeğinde çok ilginç bir yerleşim
İzmir'in göbeğinde çok ilginç bir yerleşim: Erkekler mahallesi!
Haberler / İzmir
8 Temmuz 2017 Cumartesi 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi Kemeraltı Çarsısı'nda, içinde havraları da barındıran Güzelyurt Mahallesi'nde, bir zamanlar ayakkabı ticaretin önemli merkezlerinden biri olan 926, 927 ve 937 sokaklarda dükkanlar yıllardır boş duruyor. Bu durgunluk nüfusa da yansıyor. Mahallede sadece bekar evlerinde kalan 25 erkek yaşıyor.

KADINSIZ MAHALLE

Güzeyurt Mahallesi Muhtarı Hüseyin Koparan, mahallelerinde hiçbir kadının oturmadığını belirterek, "10 sokaktan oluşan mahallemizde bulunan hanlarda gündüz çalışanlar var. Mahallede geceleri bekar evlerinde kalan kayıtlı 25 erkek yaşıyor. Mahallemizde 9 havra bulunuyor ve bunların içinde kulanılmayanlar da var. Havralar ayağa kaldırılıp, inanç turizmi canlansa, bu dükkanlara, sokaklara da canlılık gelir. Bir dönemin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Güzelyurt Mahallesi yeniden eski canlı günlerine geri döner" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi dar olan bu mahallenin sokaklarını genişletmek için ilk adımı attı. 927 sokakta içinde 54 dükkan bulunan Osmaniye Hanı'nı kamuluştırmak için mülk sehiplerine tebligat gönderildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası