Ege Postası
Geri

ÇHD’den Şakran Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde işkence iddiası

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında, İzmir Aliğa Şakran Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde kalan çocuk mahkumlara işkence yapıldığını iddia...
ÇHD’den Şakran Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde işkence iddiası
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 18:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında, İzmir Aliğa Şakran Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde kalan çocuk mahkumlara işkence yapıldığını iddia etti.

Dernek yönetim kurulu üyesi avukat Nergis Tuba Aslan, Dernek Cezaevi Komisyonu'nun 22 Mayıs 2013 tarihinde çocuklarla yaptıkları görüşmenun sonucunu açıkladı. Görüşmeler sonucu hortumla dövülme, tecrit ve tedavi haklarının engellenmesi şikayeti olduğu iddia edildi. Raporu açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Aslan, İ.A.’nın gözünün, tutuklanmadan önce geçirdiği bir kaza nedeniyle yaralandığı, tutuklandıktan sonra tedavinin yarım kalması nedeniyle gözünün şu an görmediğini iddia etti.

Çocuk mahkumlardan fıtık hastası olan S.D.’nin ise ameliyat olması gerekirken doktor bulunmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadan cezaevine geri getirildiği belirtildi. Görüşmeler sonucunda mahkumların, süngerli odaya alınarak burada elleri ve ayakları plastik kelepçeyle kelepçelenerek kameralar kapatıldıktan sonra şiddetli ve yoğun şekilde dövüldüklerini iddia edildi. Mahkum İ.A.’nın da hortumla dövüldüğü, kolları ve bacaklarının şişerek morardığı iddiası, Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından açıklandı. Çocuk mahkum İ.A.’nın, hortumun boyunun 40-50 santimetre olduğunu söylediği raporda yer aldı.

Ayrıca, dövülen çocukların, daha sonra içinde bir yatak, musluk ve tuvalet olan 2-3 metrekare hücrelere kapatıldığı, burada günlerce, aylarca kaldığı ifade edildi. Çocuk mahkumlardan S.D.’nin cezaevinde yaşadığı işkenceler nedeniyle yaklaşık bir ay önce çamaşır deterjanı içerek intihar etmek istediği, Aliağa Devlet Hastanesi’nde 4 gün kaldıktan sonra cezaevine getirildiği belirtildi. Şakran Çocuk Cezaevi’nde yaşananların işkence olduğu belirtilerek, Çağdaş Hukukçular Derneği olarak, suça karışmış tüm sorumluların yargı önüne çıkartılarak, cezalandırılmalarının sağlanması konusunda sonuna kadar takipçi olacakları belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası