Ege Postası
Geri

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesaisi

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programının ikinci gününde ilk durağı İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Daha sonra İzmir'in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun son durağı ise vefat eden CHP İzmir eski il başkanı Ekrem Bulgun için taziye oldu.
CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesaisi
Haberler / Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği'nin (BAMAD), sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlik için dün İzmir'e geldi. 

Kılıçdaroğlu'nun İzmir mesaisinin ikinci günü ilk durağı İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Kılıçdaroğlu'na CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu eşlik etti. 

Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Soyer, "Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kızımla açtığımız avukatlık bürosuna ziyaretimize geldi, şeref duyduk, teşekkür ediyoruz" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise açıklamasında, "7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki dönem Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’i ziyaretine milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eşlik ettik" dedi.

KOCAOĞLU'NA ZİYARET 

Kılıçdaroğlu daha sonra Büyükşehir eski başkanlarından Aziz Kocaoğlu'nu Alsancak'taki ofisinde ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki durağı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın makamı oldu Görüşme 12.45'te Egemenlik Evi'nde bulunan Belediye Başkanı makamında gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'na CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu, CHP eski PM Üyesi Devrim Barış Çelik eşlik etti. 

İZMİR'İN DE SORUNLARI VAR 

Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Her belediyenin olduğu gibi İzmir'in de sorunları var. Sorunsuz bir belediye yok ama biz başkanın var olan sorunları akılcı politikalarla çözeceğine inanıyoruz. Kendisini kutluyor ve ve görevinde başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

BAŞKAN DAHA YENİ KOLTUĞA OTURDU 

Tugay'ın performansına ilişkin gelen soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Başkan daha yeni koltuğuna oturdu. Var olan politikalar başarı ile sürdürülecektir. Bundan emin olmanızı isterim" dedi.

YANIMIZDA OLMASI GÜÇ VERİYOR... 

Tugay ise ziyarete ilişkin açıklamasında, "Önceki Dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün belediyemize yaptığı ziyaret ile bizleri onurlandırdı. Kendisinin geçmiş dönemde yaptığı çalışmalar hepimizin takdirindedir ve hepimiz kendisine müteşekkiriz. Toplumun farklı kesimleriyle kurduğu bağlar sonucunda oluşan siyasal zemin aslında hem geçen yerel seçimde Genel Başkanımız Özgür Özel'in  Türkiye İttifakı adını verdiği toplumsal uzlaşmanın zemini oluşturdu. Hem de muhtemelen önümüzdeki genel seçimlerde partimiz için iktidar yolunu açan çalışmalardan biri olacaktır. Bu nedenle çalışmaları ve katkıları için Önceki Dönem Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyoruz. Bugün de bizleri ziyaret etmesi ve yanımızda olması bize güç veriyor" dedi.

TUGAY'DAN ÇAĞRI: İKTİDARA ODAKLANMALIYIZ 

Birlik ve beraberlik mesajları veren Tugay, "Öyle bir dönemdeyiz, Türkiye'nin sıkıntıları çok büyük. Hepimiz bu sıkıntıların atlatıldığı bir iktidarı hayal ediyoruz. Bizim gözümüzde bu iktidar CHP iktidarıdır. Bu iktidar için bize en çok gereken şey birlik ve beraberliktir. Bu sebeple eski ve yeni genel başkanlarımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız, örgütümüz hepimiz birliktelik içerisinde olmalıyız, ortak ruh ile hareket etmeliyiz. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz her şey partimizde var. CHP, Türkiye'nin en demokrat partisidir. İçerisinde fikri olarak farklı düşüncelere sahip insanlar olsa da onlar bu farklılıkları ayrışmalara dönüştürmüyorlar, olması gereken yerlerde dile getiriyor. Nihayetinde hedef ortak, iktidar olma hedefi. Bizim çağrımız, 'herkes iktidar olmaya odaklanmalı ve bunun için üzerine düşeni yapmalı.' Bu çerçevede farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. CHP'nin tüm değerleri ile iktidar olacağına inanıyoruz" dedi. 

SON DURAK TAZİYE

Kemal Kılıçdaroğlu'nun son surağı ise geçtiğimiz günlerde vefat eden CHP İzmir eski il başkanı Ekrem Bulgun içn taziye oldu. Taziyeye ilişkin paylaşım yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Kaybettiğimiz eski il başkanımız Ekrem Bulgun Abimizin ailesini 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir milletvekillerimiz ile birlikte ziyaret ederek taziyelerimizi bildirdik. Hatırası bizimle hep yaşayacak" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası