Ege Postası
Geri

CHP Ankara'da ön seçim sonuçları açıklandı

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, ön seçim yapılan Ankara birinci bölgede, yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın ilk sıralarda bulunduğunu bildirdi. Keskin, partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav ile CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay'ın ise listede daha geri sıralarda olduğunu kaydetti.
CHP Ankara'da ön seçim sonuçları açıklandı
Haberler / Politika
29 Mart 2015 Pazar 23:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Keskin, yaptığı açıklamada, Ankara'nın merkez ilçelerindeki oy sayımının devam ettiğini, çevre ilçelerdekinin ise tamamlandığını söyledi.

Oyların tamamının sayılmasının gece saatlerini bulacağını ifade eden Keskin, "Ankara birinci bölgede yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, listenin ilk dört sırasında sırasıyla CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi ve Hikmet Tepe bulunuyor" dedi.

SAV DÜŞÜK OY ALDI
Önseçime gidilen illerden biri de Ankara. Toplam 32 milletvekilinin çıkacağı Ankara’da iki seçim bölgesi bulunuyor. Ön seçimlerde sandıkların yüzde 50’si açılırken, Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Hikmet Tepe, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Doğan arasında çekişmeli bir mücadele yaşanıyor. Listedeki sıralama sürekli değişirken, aday ilk beş sıra sürekli değişiyor.
14 Milletvekili çıkacak olan 2. bölgede de çekişmeli bir seçim yaşanıyor. Murat Emir ve Nihat Yeşil ilk sıralarda yer alırken, 3. sıraya yerleşecek isimler sürekli değişiyor.
86 aday adayının yarıştığı 1. bölgede seçimlere giren eski parti yöneticileri Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ise listelerde üst sıralara yükselemedi. 45 bin 725 üyenin bulunduğu Ankara birinci bölgede oylar sayılmaya ve bilgisayara işlenmeye devam ediyor.
53 aday adayının yer aldığı ikinci seçim çevresinde de 26 bin 728 üye bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası