Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Alper ile dobra dobra!

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper Radyo Ege Postası'nda yayınlanan Ege Postası ile Gündem programında Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları’nın sorularını yanıtladı.
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Alper ile dobra dobra!
Haberler / Yerel Politika
22 Nisan 2015 Çarşamba 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Genel seçimlere iktidar olma iddiası ile hazırlanan CHP’nin Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Alper, Bayraklı’da yaşanan sendika krizinden, ön seçimde Bayraklı İlçe Örgütü'ne gelen eleştirilere, Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesine kadar önemli ve çarpıcı açıklamalarını Radyo Ege Postası'nda yaptı.

İşte o açıklamaların satır başları;  
 
BELEDİYE BAŞKANIMIZ BÜYÜK KATKI KOYUYOR
2015  Genel Seçimleri öncesi ilçe örgütü ile belediye başkanı arasında önemli bir dayanışmanın olduğunu ifade eden CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper sözlerine söyle devam etti;
“ Bize düşen örgütler olarak projeleri halka yaymak. Yerel iktidar çok önemli. Başarılı hizmetler sunmazsanız genel iktidar giderken insanları arkanıza alamazsınız. Bayraklı önemli bir ilçe bu anlamda. İlçe olduğunda yoksulluk fakirlik vardı. İşsizlik vardı. Belediye Başkanımız Hasan Karabağ önemli hizmetler yaptı. 2014’te yeniden Bayraklılılar Hasan Karabağ’ı başkan seçti. Bu işlerin ne kadar doğru yapıldığını gösterdi. Hasan Karabağ emekten gelen bir başkan. Bayraklı’da mutluluğu yaratarak partimize destek veriyor. Belediye başkanlarımız bu nedenle partimize önemli katkı koyuyor."

HEP SOKAKTAYIZ
Parti olarak hep sokakta olduklarını vurgulayan Alper; "Evde oturarak partiye katkı koyamazsınız. Biz hep sokaktayız. Belediye başkanımız, meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, üyelerimizle sokaktayız. Herkese gidiyoruz. Şu partili bu partili demiyoruz. Bayraklı 2009’dan beri seçime hazır, Bayraklı’nın işçi bir belediye başkanı, ilçe başkanı üyeleri var. Bayraklı hep işçinin yanında, yoksulun yanında. Biz sokağın içindeyiz. Seçimi an an yaşıyoruz. Bize çalışma programları bildirilecek. Adaylarımızla birlikte Bayraklı’da sıkmadık el bırakmayacağız." diye konuştu

ÜLKENİN CHP'YE İHTİYACI VAR
Ülkenin CHP'ye ihtiyacı olduğunun altını çizen Alper, "Genel Başkanımız demokrasiyi parti içinde başlattı. Önseçim yapıldı. Örgüt adaylarını kendi belirledi. Demokrasiyi kendi içinde uygulamayan ülkeye nasıl demokrasi getirir.Genel Başkanımız çok iyi projeler üretiyor. Bu bizi heyecanlandırıyor. Ülke holding gibi yönetiliyor. Biz bunu değiştireceğiz. Ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Kritik bir seçim var 7 Haziran’da…Ülkenin ekonomisi bitmiş durumda. Ana vanayı musluğun başındakiler kapatsa ülke ne hale gelir…Bir elektriği kesitler neler oldu. CHP’nin iktidar gelmesi yolsuzlukların bitmesi demek. Ülkeye demokrasinin gelmesi demek." ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN KOCAOĞLU İLE ARAMIZDA SORUN OLAMAZ
Seferihisar'da yaptığı çıkış ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdiği yönünde yapılan eleştirilere de yanıt veren Alper  “Büyükşehir Belediye Başkanımızı çalıştayda eleştirdiğim yazıldı. Aziz Kocaoğlu ülkeye örnek bir isim. Partimize katkısı ortada. Tükenmiş isimler söylediklerimizi farklı olarak aksettiriyor. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir sorunumuz olamaz. Daha nasıl başarılı oluruz kendi içimizde tartışır konuşuruz. Bayraklı’da bir çok projeye katkısı oldu. Bayraklı’da bir çok kişiye Büyükşehir aş, iş imkanı verdi. Çalıştayda kendisini eleştirdiğim dışarı yansıtıldı. Eleştirmedim. Nasıl daha başarılı oluruz bu konuda görüşlerimi ilettim. Büyükşehir Belediye Başkanımızı nasıl savunduğumu yerel seçim sürecinde herkes bilir." dedi.

KAPIMIZ KAPALI
Genel seçim öncesi, yerel seçimler de partinin aleyhine çalışanların seçim çalışmalarında görev almaları ile ilgili ise, “Evinizde disiplin olmazsa sevgi olmazsa aile olamazsınız. Bireysel beklenti içinde olup beklentisi gerçekleşmediği için partimizin aleyhinde çalışanlara ve  küsüp gidenlerin dönüşü olmayacak. Bireysel beklenti üzerine politika yapanlara mevkisi ne olursa olsun Bayraklı’da bu isimlere kapımız kapalı.”dedi

ÖRGÜT NE DEDİYSE O'NA OY VERDİK
Önseçim Bayraklı ’da birden fazla liste çıkartıldı iddialarına yanıt veren Alper, "Önseçim kararından sonra mahallelerde komiteler oluşturduk, arkadaşlarımıza oluşturduğumuz komitelerde 82 tane aday adayı arkadaşımız var, Genel Başkanımızı kenara koyduk, mahallerde en az beş en fazla 10 aday işaretlenmesi konusunda istişarelerde bulunduk. Siz aday adaylarından kimi yazmak istiyorsunuz,  ona sizler karar verin, biz ilçe olarak taraf olmak istemedik. Çünkü 81 aday adayı arkadaşımız hepsi bir birinde değerli olan arkadaşlarımız hepsinin partide önemli emekleri var bunu nasıl yok sayarız. Bu doğrultu da mahallerimizden gelen bütün sonuçları birer dilekçe ile aldık ve oradan çıkan kararları liste haline getirerek ön seçime katılan üyelerimize dağıttık. Bizim İlçe olarak tek taraf olduğumuz aday adayımız vardı, oda 57 numarada ön seçime giren “gözümüzün nuru” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ydu." ifadelerini kullandı.


ÖRGÜTÜN TAVRINA İPOTEK KOYAMAZDIK
 Asla bir anahtar liste oluşturmadıklarını ifade eden Alper şunları söyledi; "Biz mahallelerimizden gelen taleplere göre hareket ettik. Asla ve asla bir anahtar liste oluşturmadık. 23 mahallede 23 liste geldi. Üyelerimize şuna oy verin diye bir şeyde söyledik. Tamamı ile üyelere danışarak onları görüşleri doğrultusundan yön verdik. Biz demokrasiden bahsediyoruz, insanları tek tip yapabilir misiniz, emir komuta zincirimi kuracağız. 12bin üyeye hepiniz bu kişilere oy verin, böyle bir kural dünyada yok. Biz 12 bin üyemizden gelen talepler doğrultusunda gelen talepleri sandığa yansıttık. Biz Belediye Başkanı, Meclis üyesi, üyesi, delegesi ile bir bütünüz bizim amacımız Cumhuriyet Halk Partisini iktidara getirmek. Böyle küçük hesaplar içinde olmamız beklenemez. Belediye Başkanı başka telden İlçe Başkanı Başka telden çalınca başka bir şey mi oluyo?  Amacımız Cumhuriyet Halk partisini iktidar yapmak. Bunun için tek yürek olarak hareket etmemiz gerekiyor. Genel Başkanımız ilk günden beri aile havası yaratmaya çalışıyor. Türkiye ye umut vaat etmeye çalışıyor, Cumhuriyet halk partisini iktidara getirmek için çalışıyor. Bizimde örgütler olarak bunu sokağa yansıtmamız gerekiyor."
  
BAYRAKLI’DA KIRSALDA NASIL OY ALIYOR
Bayraklı’da kırsalda alınan oylara dikkat çeken Alper, “ Partimizin Ülke genelinde kırsalda istenilen oranın alamamasının nedenlerin Genel Merkez yöneticilerimiz mutlaka aratırmış ve bu konuda gerekli çalışmaları yapmışlardır. Bizim Bayraklı’da nasıl başarılı sonuçlar aldığımız gelirsek, Bayraklı’nın yüzde 70’in gece kondu olduğunu düşünürsek, Bayraklı küçük bir Türkiye her topluluktan insan var. Burada oy almamızı yerelde iktidar olmasına bağlıyorum. Yerel iktidar olmak çok önemli Belediye Başkanımız devamlı sokaklarda, İlçe örgütümüz devamlı sokaklarda, meclis üyelerimiz devamlı sokaklarda vatandaştan korkmuyor her zaman onlarla bir araya geliyoruz." diye konuştu

GECEKONDU DA YAŞAYANIN HALİNDEN ANCAK  İŞÇİ İLÇE BAŞKANI ANLAR
Alper, "Belediye Başkanımız ansızın bir kahvede ya da bir sokakta vatandaşın karşısına çıkabiliyor. Burada iktidar olmamızın ve gecekondu da oy almamızın tek nedeni vatandaşa dokunmak. Bayraklı’da eğer işçi bir kişi ilçe başkanı olabiliyorsa, işçi olan arkadaşlarımız ilçe yöneticisi olabiliyorsa,  işte gerçek formül bunda saklı… Bura da yaşayan insanların halini ancak onlarla yaşayan bizler anlayabiliriz. Tabi ki, herkesi memnun etmek mümkün değil, Ancak; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkesi memnun etme şansımız olacak. Biz çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını buralarda harcıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisine helal hoş olsun, ben kanımın son damlasına kadar Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmeye devam edeceğim. 2009’dan beri biz Bayraklı’da bir aile gibiyiz. Burada her konuda arkamızda olan Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ASLA SENDİKAYA KARŞI OLMADI
Bayraklı Beledisi ile sendika arasında yaşanan tartışmalara değinen İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Bayraklı’da yükselen bir trend var, Yükselen bir çizgi var, bunun yanında birlik beraberlik var. Bireysel hesaplar yapanların uykularını kaçıran bir yapı var. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hiçbir zaman sendikaya karşı olmadı. 2009 yılından beri işçi kardeşlerimizin sendikalı olması için çalışmalar yapıldı. Belediyenin yeni kurulması ve diğer belediyeler gibi kendisine ait bir şirketi olmadığı için sağlıklı bir sistem kurulamadığı için bu talepler gerçekleşemedi. Sendika temsilciler işçi arkadaşlarımız ile görüşmeden önce Belediye Başkanlarımıza gelerek görüşmelerde bulundular. Benimde olduğum görüşmelerde Başkanımız” ben örgütlenemeye karşı değilim örgütlenebilirsiniz”  diyerek sendikacı arkadaşlarımıza destek vermiştir. Hatta Belediye-İş Sendikası'nın bu yönde çalışması oldu. Ve bu arada üç işçi arkadaşımız idareye karşı çalışma prensibine uymayan davranışlarından kaynaklanan sorunlar yüzünden çıkışları verildi. Daha sonra sanki örgütlendikleri için işten çıkarılmış gibi bir algı yaratılmak istendi. Oysa sendikaya üye olan işçi arkadaşımızın sayısı 200 kişinin üzerindeydi. Öyle bir mantık ile bir uygulama yapılmış olsaydı o arkadaşlarımız ile ilgili Belediye yönetimi tarafından böyle bir yaptırım olurdu. 

BAYRAKLIYI 3- 5 FAŞİSTE TESLİM ETMEYİZ
Ben örgütlenmenin yapıldığı günlerde temizlik şantiyesine giderek işçi kardeşlerimize “örgütlenmenin yanındayız” diyerek destek olduğunu anlatan Alper,  "Ancak; bu gelişmeleri siyasallaştırmak ve bundan nemalanmak isteyenler bu işlerin içine girdi ve bu konuda adım attılar, işçinin huzurunu kaçırmak için hamle yapanlar oldu, işte o zaman bizde müdahil olduk. Biz Bayraklıyı 3-5 faşiste teslim etmeyiz. O zihniyetleri burada barındırmayız. Biz her yerde varız, sokakta, kahvede, pazarda her yerde olacağız.  Bununda her alanda mücadelesini vermeye devam edeceğiz.  İşçi arkadaşımızın sendikalı olmasına asla karşı çıkmamız söz konuşu olamaz. Parti tüzüğümüz buna karşı. Biz her zaman işçinin yanındayız. Sendikacı arkadaşların amacı işçiyi örgütlemekse buyursunlar çalışsınlar, ama sendikacı arkadaşlarımızın bu işi siyasallaştırdı. Bu neden ile işçi üstünde siyaset yapmak isteyenlerin her zaman karşında olacağız. Biz Bayraklı’da işçilerimiz ile barış içinde mutlu bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu. 

KENT A.Ş. KRİZİNDE BAYRAKLI BELEDİYESİ İŞÇİLERE KAPISINI AÇTI
Tehdit ile ögütlenme olmayacağının altını çizen Alper, şunları söyledi; "Türkiye’de eski sendikalar yok, şimdi bir çok sendika devlete bağlı çalışıyor. Bayraklı’da sendikacı arkadaşlarımız önce örgütlenecek, sonra Bakanlığa başvurusunu yaparak yetki alacaklar, ondan sonra gelip yetkiler ile işçinin hakları konusunda işverenle masaya oturaklar. Sendikacılar bunun hiç birini yapmadan ahkam kesiyorlar. Ben şuna benzetiyorum, siz kiralık ev tabelasını görüyorsunuz, ev sahibinden habersiz kapıyı açıyorsunuz, ondan sonra ben bu evi tuttum diyorsunuz. Yok böyle bir zihniyet. Böyle bir örgütlenme olmaz, tehdit ile “ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne, İlçe Başkanı'na sokağı dar ederim” diyen zihniyetle oturup konuşmamız beklenemez. Zaten bu zihniyet Bayraklı’da kendi kendini yok etti. Bayraklı Belediye Başkanımız işçi kardeşlerimize karşı olan tutumunu anlatmak için bir örnek vermek istiyorum. Karşıyaka Belediyesinin işçiler ile birlikte yaşadığı KENT AŞ krizinde işçilere kapıyı açan tek Belediye Bayraklı Belediyesi idi…" 

CHP’Lİ BELEDİYELERİN ÖNÜNDE SLOGAN ATMAK KOLAY
Bayraklı'da çalışan işçilere selenen Alper, "Bayraklı’da çalışan işçi kardeşlerimiz hepsi onurlu ve dürüst kardeşlerimizdir. Onların bu mücadelesinden her zaman yanlarında olacağız. Ancak; farklı emeller ile kutuplaşmanın içinde olanların asla yanlarında olmamalarını istiyorum.    Bu sendikalı arkadaşlarımıza bir önerim olacak, taşeronda işçileri sadece Bayraklı Belediyesi'nde yok, devletin birçok kurumunda çalışan taşeron işçileri var, gidip onlarında hak ve hukuklarını savunsunlar. Bunun için yaptıkları eylemleri sadece Belediye önlerinde yapmasınlar gidip Valilik önünde iktidarın binaları önünde yapsınlar. Bizde CHP olarak katkı koyalım destek verelim. Hiç pankart açmadan onların sendika yeleklerini giyerek destek olalım. CHP’li Belediyelerin önünde slogan atmak kolay" dedi.

CHP’NİN HUZURUNU KAÇIRMAK İSTEYENLER İŞBAŞINDA
Son olarak CHP’de yaşanan Atilla Sertel olayını değerlendiren Alper, "Sayın Atilla Sertel iyi bir değer, 12 bin oy ile ön seçimden çıkmış bir adayımız. Bürokrasi konusunda takıldığı için YSK tarafından adaylığı iptal edildi. Bu eylemin içinde olanları kınıyorum. CHP içinde bunların yaşanması hiç hoş bir şey değil. Bu olayda Cumhuriyet Halk Patisinin huzurunu nasıl kaçırırım diyenler işbaşında. Bu yapılan operasyonda İl yöneticilerimizin ismini kullanıyorlar. Buradan çok açık bir şekilde ifade ediyorum ki, hiç bir İl yöneticimiz asla böyle bir olayın içinde olmaz. Ben buna inanmıyorum.30 yıl bu partide siyaset yapmış ve 3,5 yıl İl Başkanlığı yapmış ve ön seçimde delegenin taktiri ile milletvekili adayı olmuş Sayın Ali Engin’in ismi bu olaya lanse edilmeye çalışılıyor. Şunu herkes iyi bilmeli, bütün adaylar birbirinden değerlidir" ifadelerini kullandı

ÜLKEMİZİN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR
CHP'nin iç huzurunu kaçırmak isteyen zihniyetle olduğunu belirten Alper, "Sayın Ali Engin, kendi gücü ile kendi emeği ile bu partiye kattıkları ile önseçimde Milletvekili adayı olmuştur. Atilla bey ile bağdaştırılması il yöneticileri ile isminin bağdaştırılması seçim öncesi partimiz iktidara koşarken çok üzüntü verici bir durum. Bu olayda CHP’nin iç huzurunu kaçırmak isteyen zihniyetler var, onlara fırsat vermeyelim, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için mücadele edelim, Atilla beyin bu partide her zaman yeri vardır. Genel merkezimiz Atilla beyin bu mağduriyetini mutlaka giderektir. Bu konuda Genel Başkanımız son noktayı koymuştur. Bu konun artı gündemden düşmesi gerekiyor.” Kol kırılır yel içine kalır” bu konuyu seçimlerden hemen sonra partimizin ilgili kurulları gerekeni yapacaktır. Ancak; ülkemizin daha büyük sorunları var, bizim Cumhuriyet Halk partisi olarak iktidara gelip bunları çözmemiz gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası