Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı'da flaş gelişme! YDK kararı ortaya çıktı... Samed Tekin'in delegeliği düşüyor

CHP İzmir İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen CHP Bayraklı'da önceki kongrede aday olan Samed Tekin ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Samed Tekin hakkında 11 Temmuz’da tedbirinin kaldırılması yönünde karar almıştı. Tedbir kararının kaldırılmasının ardından Tekin, Körfez Mahallesi delege seçimlerinde aday olmuş, oy kullanmış ve delege seçilmişti. Ancak İl Disiplin Kurulu'nun aldığı tedbir kararına istinaden 20 Temmuz'da toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Tekin'in tedbir kararının devamında yönünde karar aldığı ortaya çıktı. Hakkındaki tedbir kararı devam ederken seçme ve seçilme işlemine katıldığı için Tekin'in delegeliğinin düşeceği ifade edildi.
CHP Bayraklı'da flaş gelişme! YDK kararı ortaya çıktı... Samed Tekin'in delegeliği düşüyor
Haberler / Yerel Politika
25 Temmuz 2023 Salı 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Bayraklı'da önceki kongrede aday olan Samed Tekin'i sosyal medya paylaşımları gerekçe göstererek hakkında dosya hazırlayıp il başkanlığına göndermişti.

İl Yönetimi de Tekin'i tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmişti.

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu da, Samed Tekin hakkında hazırlanan dosyayı inceleyerek 11 Temmuz’da tedbirinin kaldırılması yönünde karar almıştı.

Öte yandan 20 Temmuz’da toplanan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) dosyadaki delil durumu, isnat edilen disiplin suçu dikkate alınarak bu aşamada Tekin hakkındaki tedbir kararının oy birliği ile  devamına karar vermişti.

Ancak Samed Tekin tedbir kararı olmasına rağmen 23 Temmuz’da Bayraklı İlçesi Körfez Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerine aday olmuş, oy kullanmış ve delege seçilmişti.

Bu gelişme sonrası tedbirli olduğu halde seçme ve seçilme işlemi sabit görüldüğü için Tekin’in delegeliğinin düşürüleceği öğrenildi.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Bayraklı'da önceki kongrede aday olan Samed Tekin'i sosyal medya paylaşımları gerekçe göstererek hakkında dosya hazırlayıp il başkanlığına göndermişti.

İl yönetimi, Samed Tekin'i sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımlarda, "Biz Atatürkçüyüz diyoruz, Laiklik diyoruz, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta bir cemaat, tarikat liderini din alimi diye anıyor. Türkiye'nin kurucusu olan dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olan CHP'mizin iktidara gelebilmek için 2,3 yıllık hatta 3,5 aylık partilere ihtiyaç duymasında emeği geçen herkesin.....", "Bayraklı'da CHP'nin iki ilçe başkanı mı var", "Yeni ilçe başkanımız Serdar Sandal'ı tebrik ederim" gibi paylaşımlar nedeniyle partiyi kamuoyunda tartışılır duruma düşürmesi ve üyelikle bağdaşmayacak tutum ve davranışlarda bulunmak gerekçesiyle tedbirli ve kesin ihraç istemi ile il disiplin kuruluna sevkine oy birliği ile karar vermişti.

İl Disiplin Kurulu 11 Temmuz'da toplanarak, Samed Tekin dosyasını görüşmüş ve hakkındaki tedbir kararının kaldırılması yönünde karar vermişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu da bu karara istinaden itirazı görüşmek için 20 Temmuz'da toplanmış ve Samed Tekin hakkındaki dosya sonuçlanıncaya dek tedbir kararının uygulanmasına oy birliği ile vermiş.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası