Ege Postası
Geri

CHP Çiğli'de Niyazi Arslan'ın adaylığına itiraz edilmişti; Kurul itirazı reddetti

CHP Çiğli Belediye Meclis Üyeleri Aday Listesi’nde yer alan Niyazi Arslan'ın üyeliğine itiraz edilmişti. Bugün toplanan İlçe Seçim Kurulu itirazı oy birliğiyle reddetti.
CHP Çiğli'de Niyazi Arslan'ın adaylığına itiraz edilmişti; Kurul itirazı reddetti
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2024 Cumartesi 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimleri için aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından CHP Çiğli Belediye Meclis üyeliğinde ikinci sırada yer alan Niyazi Arslan’ın üyeliğine itiraz edilmişti.

Önceki gün Çiğli İlçe Seçim Kurulu'na sunulan itiraz dilekçesinde, "Niyazı Arslan CHP Çiğli Meclis Üyeliğine aday olmuş ise de belediye meclis üyesi adayının, meclis üyesi olmak istediği Çiğli Belediyesi hâkim ortaklığında kurulu bulunan Çiğli Gıda İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirket’lerinde, gerçek kişi olarak hissesi bulunup şirket ortağı olarak tacir sıfatını taşımaktadır. Ayrıca gerçek kişi olarak ortak bulunduğu belediye şirketiyle Çiğli Belediyesine Kamu İhale Kanunu başta olmak üzere taahhüde girerek ticari ilişki içerisinde bulunmaktadır. Dilekçemiz ekinde ilgili belediye şirketinin son ortaklık yapısını gösterir Ticaret Sicil Gazeteleri değerlendirmelerinize sunulmuştur. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, Başkan ve meclis üyelerinin yükümlülükleri Madde 28- “Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.” hükmü bulunmaktadır. Belirtilen mevzuat hükmü çerçevesinde  Niyazi Arslan‘ın Meclis üyesi adayının kabul edilmemesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen nedenler ile Niyazi Arslan'ın meclis üyesi adaylığına itiraz eder adaylığın iptaline karar verilmesini arz ve talep ederim." denilmişti.

SEÇİM KURULU İTİRAZI REDDETTİ

Bugün toplanan Çiğli İlçe Seçim Kurulu itirazı oy birliğiyle reddetti.

Karar şu şekilde;

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası