Ege Postası
Geri

CHP Çiğli'de kongre öncesi saflar netleşiyor!

CHP İzmir’de 6 Temmuz’da olağanüstü kongrenin yaşanacağı Çiğli’de adaylar ve onları destekleyecek yapılar netleşmeye başladı.CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz Ege Postası aracılığıyla kongrede aday olduğunu açıkladı,“Uyumlu bir örgüt yapısı ile iyi çalışmalar yapmak için aday oldum. Partiyi daha da ileriye götürmek için aday oldum"dedi.Örgütü kucaklayacak, birlik beraberliği sağlayacak, belediye başkanıyla da uyum gösterecek aday noktasında Belediye Başkanı Hasan Arslan ve ekibinin de Gündüz'e yeşil ışık yaktığı öğrenildi.
CHP Çiğli'de kongre öncesi saflar netleşiyor!
Haberler / Yerel Politika
22 Haziran 2014 Pazar 09:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilen süreçte Ödemiş, Çiğli ve Konak’ta olağanüstü kongre heyecanı yaşanacak. 11 ilçe yöneticisinin istifa etmesi nedeniyle tüzük gereği ilçe başkanı Nihat Gültekin yönetimle birlikte düşmüştü. CHP Merkez Yürütme Kurulu(MYK) tarafından atanan başkanlığını Behçet Köymen’in yaptığı kayyum heyeti 6 Temmuz’da kongre kararı aldı.

KOÇER’İN ADAYI GÜMRÜKÇÜ
Çiğli’de kongre tarihinin belli olmasının ardından adaylar ve adaylara destek verecek yapılar şekillenmeye başladı. Çiğli’de ilk aday ilçenin önemli isimlerinden eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer’in tam destek verdiği eski il yöneticisi Utku Gümrükçü olmuştu. Adaylık çalışmalarına başlayan Gümrükçü’ye yaşanan istifalar nedeniyle yönetimiyle birlikte düşen eski ilçe başkanı Nihat Gültekin, yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif meclis üyelerinin de destek verdiği dillendiriliyor.

ARSLAN’DAN GÜNDÜZ’E YEŞİL IŞIK!
Göreve başladığı günden itibaren ilçe başkanı Gültekin’le  uyum sorunu yaşayan,Gültekin’e yakın meclis üyelerinin muhalif tavırlarıyla da mecliste ve grup toplantılarında sıkıntı yaşayan Belediye Başkanı Arslan ve ekibi de kongre öncesi adayını buldu. Çiğli’de belediye ve ilçe yönetimi arasında uyum sorunun kronikleşmesi nedeniyle kongre sürecinde yaşanacak bölünmelerle benzer bir sıkıntının yaşanmasını da istemeyen Başkan Arslan ve ekibi, örgütü kucaklayacak belediye başkanıyla da uyum gösterecek isim noktasında Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili
  Hüseyin Gündüz’e yeşil ışık yaktı. Çiğli’de siyaset yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay,yıllardır Koçer’le birlikte siyaset yapan meclis üyesi Vezir Aslan’ın da Gündüz isminde fikir birliği içinde oldukları bildirildi.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de Gündüz’e destek verdiği öğrenildi.

EĞİLİMDEN ÇIKTI GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU
Eğilim yoklamasından çıkarak meclise girmeyi başaran, oy birliğiyle de grup başkanvekili seçilen 48 yaşındaki Gündüz,genç yaşlardan itibaren CHP’de siyaset yapıyor. Aynı zamanda il kongre delegesi olan Gündüz, geçmişte ilçe sekreterliği, ilçe saymanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Gündüz, bir dönem milletvekili aday adayı ve 2009 belediye başkan aday adayı olmuştu.


GÜNDÜZ: UYUMLU BİR ÖRGÜT YAPISI İÇİN ADAYIM
Ege Postası aracılığıyla kongrede aday olduğunu açıklayan Gündüz, “ Önemli bir seçim geçirdik. Yerel seçimler öncesi partimizin meclis üyesi belirleme yöntemi eğilim yoklaması ve kontenjandı. Eğilim yoklamasına katıldım. Önemli bir teveccüh aldım.  Adayımız açıklandı. Belediye başkanımızın kazanması partimizin kazanması için gece gündüz çalıştım.Seçim sonrası ilçe örgütünde aksamalar oldu. Çok fazla yansıtmamaya çalıştık.İlçe yönetiminde istifalar yaşandı ve kongre süreci başladı. Arkadaşlarımızın teveccühü vardı aday olmama yönelik. Ben de aday olmaya karar verdim. Partimizin ve belediye başkanımızın daha başarılı olması için aday oldum. Uyumlu bir örgüt yapısı ile iyi çalışmalar yapmak için aday oldum. Partiyi daha da ileriye götürmek için aday oldum. Tuğlanın üstüne bir tuğla daha koymak için adayım.Genel Başkanımız büyük bir çaba sarf ediyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalar yapmak istiyoruz. Tabanı önemseyeceğiz. Aday olarak sahaya indim.Çalışmalara başladım” dedi.  
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası