Ege Postası
Geri

CHP Çiğli'de kriz yeniden hortladı!

Çiğli’de geçtiğimiz yıl belediye başkanı CHP’li Hasan Arslan ve CHP’li 10'a yakın meclis üyesi arasında yaşana kriz yeniden hortladı. İl Başkanlığı sürece yeniden müdahale oldu, krizin aşılması yönünde ilk görüşme gerçekleşti. 2 başkan görüştü! Disiplin harekatı! Muhalifler toplanıyor!
CHP Çiğli'de kriz yeniden hortladı!
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2015 Perşembe 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Çiğli’de CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan ve CHP’li meclis üyeleri arasındaki kriz yeninden hortladı. Başkan Arslan’a muhalif tutumuyla bilinen CHP’li meclis üyesi Süleyman Karadağ’ın, Ağustos ayı meclis toplantısı öncesi CHP grup toplantısında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla karakola giderek Belediye Başkanı Hasan Arslan hakkında suç duyurusunda bulunması parti içinde şok etkisi yarattı..

"CHP’li meclis üyesinden belediye başkanı hakkında suç duyurusu!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

KRİZ YİNE YENİDEN
Geçtiğimiz yıl, Arslan’ın belediyede kendi yakınlarına iş verdiğini iddia eden ve belediyeyi yönetirken kimseye danışmamasından şikayetçi olan meclis üyeleri Semra Aksu, Erkan Tuncer, Yüksel Arduç, Süleyman Karadağ, Yusuf Çoban, İtilal Gündüz, Neriman Yurtsever, Güven Dursun  ve Mustafa Avdan, Arslan'a karşı tavır almış, araya dönemin İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül ve İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün girmesiyle kriz askıya alınmıştı.

İLK GÖRÜŞME İLÇE BAŞKANIYLA
Son grup toplantısında yaşananlardan sonra kriz yeniden ortaya çıktı. Başkan Arslan ve meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmaların karakola kadar taşınması sonrası, İl Başkanı Bedri Serter ve İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, il binasında bir araya geldi. 1 saatlik görüşmede Gümrükçü’nün Serter’e ilçede yaşananlar hakkında detaylı bilgi verdiği öğrenildi. Serter’in önümüzdeki 1-2 gün içinde de Başkan Arslan’la il binasında bir araya geleceği öğrenildi. Serter’in daha sonra ise muhalif meclis üyeleri, Arslan ve Gümrükçü’nün de yer alacağı geniş bir toplantıyla krize nokta koymayı planladığı öğrenildi. Serter benzer sorunun yaşandığı Karabağlar’da da aynı yönetimi izlemişti. 

DİSİPLİN HAREKATI
Öte yandan Çiğli’de siyaset yapan il başkan yardımcıları Şirin Akgül, Niyazi Arslan ve Ali Karabay’ın, belediye başkanı Arslan’la tartışan meclis üyesi Karadağ hakkında disiplin işlemi başlatılması için harekete geçtiği ve dosya hazırladıkları iddia edildi. İkilinin Karadağ hakkındaki dosyayı ilk yönetim kurulu toplantısına getirmeleri bekleniyor. Serter ve Gümrükçü'nün ise disiplin hamlesine sıcak bakmadıkları öğrenildi.

YENİDEN TOPLANACAKLAR
Bir diğer gelişmede muhalif meclis üyeleri arasında yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Arslan’a karşı yürütülen soğuk savaşta Tay Park’ta sık sık bir araya gelen muhalif meclis üyelerinin benzer toplantıların startını verip durum değerlendirmesi yapacakları öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası