Ege Postası
Geri

CHP Emek büroları öğretmenleri unutmadı

CHP İzmir’in Sendikalardan ve STK’lardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Emek Büroları Başkanı İsmet Basmacı öğretmenler gününü kutlamak için yaptıkları pankartları İzmir’in dört bir yanına astı.  İzmir İl Emek Bürolarının hazırladığı pankartları ise  Karabağlar Gençlik kolları üyeleri asılmasına yardımcı oldu. CHP Emek büroları öğretmenleri unutmadı
CHP Emek büroları öğretmenleri unutmadı
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir’in Sendikalardan ve STK’lardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Emek Büroları Başkanı İsmet Basmacı Emek Büroları olarak emekçi öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamak ve yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek için pankart çalışması yaptıklarını söyledi. Basmacı “Biz İl Emek Büroları olarak okul aile birliklerini bilgilendirdikten sonra öğretmenlerimizi de unutmadık. 24 Kasım Öğretmenler Günü için laik bilimsel eğitiminin öncüsü olan bütün emekçi öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladık.  Bunun için şehrin ana girişlerine pankartlarımızı astık. Dün gece olağan üstü bir çalışmayla pankartlarımızı Karabağlar gençlik kolları üyelerimizin de yardımıyla köprü üstleri ve üst geçitlere asarak bugün öğretmenlerimize güzel bir sürpriz hazırladık” dedi.

“ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Öğretmenlerin eğitim ateşini bugünlere taşıdığını ve birçok sorunla mücadele ettiklerini hatırlatan Basmacı, öğretmenlerin yanında olduklarını belirterek, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz Başöğretmen Mustafa Kemal’in yaktığı eğitim öğretim ateşini bugünlere taşıyan değerli öğretmenlerimiz bugün de laik, bilimsel bir eğitim sistemini yürütmek için canla başla çalışıyorlar. Bu işi yaparken biliyoruz ki birçok engelle de karşılaşıyorlar. Bu engellerin başında maddi ve manevi engeller geliyor. Ancak unutmasınlar ki biz Emek Büroları olarak her daim yanlarındayız.  Onları asla yalnız bırakmayacağız. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevinden uzaklaştırılan ancak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile ilişiği bulunmayan birçok öğretmen bulunduğunu ifade eden Basmacı “FETO terör örgütü bahane edilerek Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlerinden ihraç edilerek öğrencilerinden yoksun bırakılan öğretmenlerimiz için ise büyük üzüntü duyuyor. Bu konuda Genel Merkezimizle birlikte mücadelemiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“TAŞERON DÜŞMANIYIZ”

CHP İzmir İl Emek Büroları’nın emekçilerin yanında olduğunu vurgulayan Basmacı “CHP İzmir İl Emek büroları olarak alın teri emek harcayan herkesin yanında olduğumu toplumun tüm kesimlerine duyurmak istiyoruz. Bize ulaşmak isteyen tüm emekçilere kapınız açık. Tüm emekçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm için yol gösterici bir ekibiz” diyerek şöyle devam etti “Bugünlerde emekçilerin en büyük sorunu işsizlik. Bize başvurular bu yönde oluyor. Mevcut çalışanların da en büyük düşmanı taşeronlaşmadır. Ne yazık ki önüne geçemiyoruz. Taşeron sorununu n en büyük düşmanı biziz. Ankara’da 18 Kasım’da 3 büyük işçi konfederasyonu ile bir araya gelip taşeron sorunları üzerinde çalıştık. Büyük bir çalıştaydı. Sonuç bildirgesinde 5 madde üzerinde uzlaştık. CHP iktidarında taşeronlarda hiçbir çalışanın asgari ücretle çalışmasına izin vermeyeceğiz. Bunun en güzel örneği de bugünkü CHP’li, belediyelerdir” şeklinde konuştu.

TAŞERON ÇALIŞTAYI’NDA ALINAN KARARLAR İSE ŞÖYLE;

1-Taşeron işçilik sistemi, 21. yüzyılın modern kölelik düzeni anlamına gelmektedir. Bu sistem ile işçilerin emeği, ucuz ve güvencesiz şekilde sömürüye açık hale getirilmektedir.

2-Taşeron işçilik sistemi, iş cinayetlerini artırmaktadır. Kâr hırsı, işçilerin hayatının önüne geçmekte ve işçilerin en temel hakkı olan yaşam hakkı göz ardı edilmektedir.

3-Taşeron işçiler, kadrolu işçilerin yararlandığı sosyal haklardan yeterince yararlanamamaktadır. Kadrolu çalışanlara verilen yakıt, ulaşım, aile ve çocuk, yemek gibi sosyal hakların tamamı taşeron işçisine verilmemektedir.

4-Kamuda çalışan taşeron işçiler yıllardır kadro vaadi ile oyalanmakta ve adım atılmamaktadır Taşeron işçiler, kamuda işçi olarak kadrolu istihdam edilmelidir. Kadro hukuken kazanılmış hakları ile birlikte değerlendirilmeli, kadroya geçişte tüm kazanılmış haklar korunmalıdır.

5-Devlet, ucuz işgücü ve güvencesiz çalışma rejimini sürdüren değil, bunu önleyen olmalıdır. Kamu hizmeti, piyasa işleyişine terk edilemez. Kâr hırsı kamu hizmetinin önünde engeldir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası