Ege Postası
Geri

CHP: Görev bekliyoruz!

Levent Gök: “Mevcut tablodan bir hükümet çıkar mı, çıkar."
CHP: Görev bekliyoruz!
Haberler / Politika
19 Ağustos 2015 Çarşamba 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Görev bekliyoruz” çağrısını yaparak, “Mevcut tablodan bir hükümet çıkar mı, çıkar. Uzun süreli bir koalisyon hükümeti ya da dışarıdan destekli CHP’nin azınlık hükümetini çıkartmak yolunda önemli çalışmalar yapacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

-CUMHURBAŞKANI’NA SESLENDİ-

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan’ın hükümeti kurma görevini iade ettiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı’nın bir an önce gecikmeksizin yangın yerine dönmüş hem terörden hem de ekonomik yönden yangın yerine dönmüş Türkiye’de yeni bir siyasi iradenin oluşmasının önünü açmak ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu görevi vermesi gerekmektedir” dedi.

- “KOALİSYON HÜKÜMETİ YA DA DIŞARIDAN DESTEKLİ CHP’NİN AZINLIK HÜKÜMETİ”-

Görevi devralmaya hazır olduklarına dikkat çeken Gök, yol haritalarını şöyle anlattı:
“Alacağımız bu görevle bir hükümet kurma, yapıcı, reformlara dayalı, uzun süreli bir koalisyon hükümeti ya da dışarıdan destekli CHP’nin azınlık hükümetini çıkartmak yolunda önemli çalışmalar yapacağımızı ifade ediyoruz. Hükümet kurma kararlılığımızı da ifade ediyoruz. Mevcut tablodan bir hükümet çıkar mı, çıkar.

-“GÖREV BEKLİYORUZ”-

Gecikmeksizin Cumhurbaşkanı’nın Genel Başkanımıza bu görevi vermesi gerekir. Geçen her dakika Türkiye’nin aleyhinedir. Görev bekliyoruz. Hükümet kurmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”
Cumhurbaşkanı’na seslenen Gök, “Cumhurbaşkanına düşen anayasal sorumluluğu çerçevesinde Türkiye’nin karşılaşmış olduğu bu olumsuz tabloda gecikmeksin bir hükümetin kurulmasının önünü açmasıdır. Geciken her dakikadan artık Cumhurbaşkanı da sorumludur. Biz anayasal sınırlar çerçevesinde ve süre içerisinde bir hükümet kurma arzusunda olduğumuzu, görevi devralmaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

-CHP, SEÇİM HÜKÜMETİNDE YER ALACAK MI'-

CHP’nin seçim hükümetinde yer alıp almayacağına ilişkin soruya Gök, “Şu anda hükümet kurma çalışmalarının yürütülmesine yönelik anayasal süreç bitmemiştir. Dolayısıyla bu seçim hükümeti tartışması bu sürenin tamamlanmasından sonra ya da CHP’nin bir hükümet kurma çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine değerlendirilecek bir konudur. Daha bu süre bitmemişken başka seçenekleri ve arayışları konuşmak ve tartışmak yanlış olur. Bu nedenle biz CHP olarak görev almaya ve hükümet kurmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz” yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı’nın Kılıçdaroğlu’na görev vermeyeceği yönünde bazı değerlendirmelerin olduğunun hatırlatılması üzerine Gök, “Cumhurbaşkanı’nın dün kaçak sarayda yapmış olduğu açıklamada biz de dolaylı olarak öğrendik, doğru mudur, değil midir, bilmiyoruz ama Cumhurbaşkanı eğer böyle bir iradeyi belirtecekse bunu Atatürk düşmanlığı tescil edilmiş bir meczubun yanında ve huzurunda değil, Türk Milletinin huzurunda söylemelidir” dedi.

-“CUMHURBAŞKANI, SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA GÖREV VERMELİDİR”-

“Hükümeti kurma görevi verilirse Kılıçdaroğlu saraya çıkacak mı'” sorusuna Gök, “Önce bir görevin verilmesini beklememiz gerekir. Cumhurbaşkanı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na görev vermelidir. Biz bu görevi almaya hazırız. Biz bu görevi bize tevdi edildiği anda da nasıl alacağımızı da elbette kamuoyu görecektir. Anayasal sınırlar çerçevesinde CHP davranmaya özen gösterecektir” yanıtını verdi.
“MHP, CHP azınlık hükümetine destek vermeyeceği yönünde açıklamalar yapıyor, nasıl bir hükümet tablosundan bahsediyorsunuz'” sorusuna Gök, “Makul alanlarda buluşma şansımız vardır, bu ancak görüşmelerden sonra ortaya çıkabilir. Ortalığın yangın yerine döndüğü bu Türkiye tablosunda bu sorumluluktan kimse kaçmamalıdır” değerlendirmesini yaptı.
Enerji Bakanı’nın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Gök, “Türkiye’de kutuplaştırmayı artırıcı, Türkiye’yi ayrıştırıcı, Türkiye’deki bu yangını artırıcı söylemlerden herkesin kaçınması gerekir. Sayın Taner Yıldız’ın daha dikkatli ve özenli bir üslup kullanması gerekir” dedi.

-“BU SÜRE DOLMADAN BU SÜRENİN SONUNDA İŞLEYECEK OLAN SÜREÇLE İLGİLİ KONUŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM”-

“YSK’nın seçimleri erken alması kararını nasıl değerlendiriyorsunu? Ortaya atılan bir iddia var Cumhurbaşkanı’nın Deniz Baykal’a seçim hükümeti kurma kurması yönünde bir görev vereceği yönünde ne diyorsunuz'” sorularına Gök, “Bu süre dolmadan bu sürenin sonunda işleyecek olan süreçle ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Daha önümüzde süre var” değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası