Ege Postası
Geri

CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan adalet çağrısı

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Savcılığın bazı İZSU çalışanları hakkında tutukluk hallerinin devamını istemesine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tepki gösterdi. Adalet çağrısında bulunan Aslanoğlu, "Bugün devam eden yargılama sürecinde savcılık, ön bilirkişi raporunda suçsuz bulunan İZSU çalışanlarının tutukluluk hallerinin devamını istemiştir." dedi.
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan adalet çağrısı
Haberler / Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 22:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'de 12 Temmuz'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ile yayalar zor anlar yaşadı. Alsancak semtinde sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. 

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Şüphelilerden 6'sı ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, diğerleri bugün adliyeye sevk edildi. Diğer yandan 2 şüphelinin yakalama işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 Adliyeye çıkarılan 27 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada belge, beyan ve delillerin değerlendirilmesi sonucu 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. 

ASLANOĞLU'NDAN ADALET ÇAĞRISI 

Savcılığın bazı İZSU çalışanları hakkında tutukluk hallerinin devamını istemesine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tepki gösterdi. 

Aslanoğlu, sosyal medya hesabı X'ten adalet çağrısında bulunarak şunları söyledi;

"Maalesef hepimizi derinden üzen, trajedik bir olay yaşadık, masum iki canımızı kaybettik. 

Bugün devam eden yargılama sürecinde savcılık, ön bilirkişi raporunda suçsuz bulunan İZSU çalışanlarının tutukluluk hallerinin devamını istemiştir. 

Süreci ilk andan beri yakından takip ediyorum. Kimse bu işi siyasileştirmesin. Burda söz konusu insan hayatı.
Bizler objektif bir bilirkişi raporu istiyoruz. Tek isteğimiz adil bir yargılama süreci.
Hem emniyet tarafından hazırlanan fezleke hem de görgü tanıklarının ifadelerinden anlaşılacağı üzere bölgedeki elektrik kaçağı sorununun yıllardır devam ettiği ve bu durumun defalarca elektrik dağıtım şirketi yetkililerine bildirilmesine rağmen çözüme kavuşturulmadığı açık bir gerçektir. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel çok net ifade etti: Kim suçluysa cezasını almalı. Kaybettiğimiz masum iki canımız üzerinden birileri pis bir siyaset yürütmek istese de biz tarafı olmayacağız. 

Tek beklentimiz ‘ADALET’!
Hepimizin ve tabii ki kayıplarımızın ailelerinin, en azından adalet sayesinde bir teselli bulmasını istiyoruz. Biz yargıya güvenmek, adaletin kırıntısı bile kalmışsa görmek istiyoruz. 

Vicdanımla sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Bu vesileyle vefat eden iki canımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, değerli ailelerine sabır diliyorum. Her zaman yanlarında olacağımıza da söz veriyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası