Ege Postası
Geri

CHP İlçe Başkanı Arslan:Soma faciası, hükümetin yüzkarasıdır

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güzelbahçe'de CHP İlçe Başkanlığı ve Belediye Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle buruk bir bayram kutladıklarını belirterek, “Bu olay iktidarın yüzkarasıdır. Vicdan karasıdır” dedi.
CHP İlçe Başkanı Arslan:Soma faciası, hükümetin yüzkarasıdır
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2014 Pazartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma töreni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi töreninden sonra gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine CHP İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce ve CHP İlçe Başkanı Arslan çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından bir konuşma yapan Ednan Arslan şunları söyledi:
 
İsmet Paşa'yı Kılıçdaroğlu'nu örnek al
 
“19 Mayıs, bağımsızlığımıza adım attığımız ilk gündür. Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyaya güneş gibi doğduğu gündür. Atatürk'ün kulu birey, ümmeti millet yaptığı dönemden bugün bireyin kul, milletin ümmet olduğu bir döneme geldik. Taşeron sistemiyle köleleştirilmiş canlar,  bugün Soma'nın maden karanlıklarında yitip gittiler. Ne diyor şair 'yüz karası değil, maden karası, işte böyle kazanılır ekmek parası..' Onların yüzündeki yüz karası değil. Ama bu olay iktidarın yüzkarasıdır. Vicdan karasıdır. Kanun nezdinde de bu mahkûm edilecek bir olaydır. İlk günden beri hükümet yetkilileri orada taşeron şirketi savunma gafletinde bulunmuşlardır. Göreceksiniz bunu tarih affetmeyecektir. 
Sayın başbakan bölgeye gitti. Protesto edildi. Ben şahsen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakareti asla kabul etmem. Her ne kadar onlar TC den rahatsız olsalar da, önünde TC Başbakanı yazan bir kişiye hakareti asla tasvip etmem. Başbakan oradaki kişiler için 'provakötürdü' diyor. O zaman provakasyona gelmeyeceksin sayın başbakan. Eğer onlar sizi protesto ediyorsa, kalkıp da acılı ailelerin acısını ağırlaştırmaya sebep olmayacaksın başbakan. Özel kalem müdür yardımcısının tartakladığı genç, oradaki acıyı misliyle artırmıştır. Devlet görevlilerinin görevi acıları artırmak değil, paylaşıp azaltmaktır. Dön İsmet Paşa'ya bak, kafasına taş atılan İsmet Paşa'dan ders al. Yeri geldiğinde Führere benzetiyorsun ya İsmet Paşa'yı... Çok uzağa gitmeye gerek yok. Kemal Kılıçdaroğlu örnek al. Gözüne yumruk atan gencin annesini dinleyerek bağışlayan bir genel başkan var. Biraz örnek al başbakan.”
 

 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası