Ege Postası
Geri

Somalı madenciler Buca’da ölümsüzleşti

Bucalılar, Soma’da bir avuç kömür için canını veren madencileri unutmadı. Buca Belediyesi Dağcılık Kulübü (BUBEDAK) tarafından organize edilen dağ yürüyüşüne katılanlar, birer fidan dikti ve o fidanlara ölen madencilerin isimlerinin yazılı olduğu künyeler astı.
Somalı madenciler Buca’da ölümsüzleşti
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2014 Pazar 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sabah saatlerinde buluşma noktası olan ilçe belediye binası önünde toplanan çok sayıda Bucalı, buradan otobüslerle yürüyüşün başladığı Manavur Deresi mevkiine geçti. Ardından başlarında sarı renkte madenci baretleri ve önlerinde “Soma İçin Yürüyoruz” yazılı siyah tişörtleriyle yürüyüşe geçen vatandaşlar, “Soma’yı unutturmayacağız” sloganı attı.

PİRİŞTİNA’DA KATILDI
Daha sonra Bucalılar, belediye tarafından oluşturulan “Soma Maden İşçileri Hatıra Koruluğu” na ulaştı ve burada madenciler adına fidan dikimi gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, diktiği iki fidanın üzerine maden şehitleri Ramazan Mercan ve Erol Işık’ın isimlerinin yazılı olduğu künyeleri astı.

Daha sonra hemşerileri ile birlikte fidan dikimini sürdüren Başkan Piriştina, yaşanan büyük acıyı unutturmamak ve bundan sonra insan hayatına değer verilmesi dileğiyle yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade etti. “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” denen görüntülerin bir daha yaşanmamasını dileyen Genç Başkan, “Soma’da yitirdiğimiz canların vicdanları uyandırmasını bekliyoruz. Evine götüreceği bir parça ekmek için mücadele verenleri asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Biz bir koruluk oluşturduk. Yapılacak hiç bir şey yiten canları geri getirmez ama bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için duyarlı olmalıyız. Yürüyüşümüze katılan tüm duyarlı Bucalı hemşerilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası