Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'Ekonomist' Başkan!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, aldığı tedbirler ve attığı adımlarla partinin borcunun tamamen kapatılmasını, kasasının da rahatlamasını sağladı. Adeta ‘Ekonomist’ gibi hareket eden Engin başkanlığında CHP İzmir, yerel seçimlere güçlü bir mali yapıyla girecek.
CHP İzmir'de 'Ekonomist' Başkan!
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2013 Pazartesi 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Rıfat Nalbantoğlu'nin il başkanlığı döneminde yerel seçim süreci geçiren parti 575 bin TL borçlanmış, Tacettin Bayır döneminde yapılan çalışmalar sonrası borç yaklaşık 200 bin TL'ye kadar düşürülmüştü. Göreve geldikten sonra borcu her geçen gün eriten ve bu anlamda önemli adımlar atan İl Başkanı Ali Engin’le birlikte CHP İzmir yerel seçimlere kasası dolu bir şekilde girecek nakit sıkıntısı çekmeyecek. Adeta ‘Ekonomist’ gibi hareket eden Engin, aldığı tedbirlerle dikkat çekerken attığı adımlarla da partinin borcunun tamamen kapatılmasını, kasasının da rahatlamasını sağladı.

MAİL ORDER’LA SÜREKLİ GİRDİ
Göreve geldiği zaman ilk olarak ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılara neşter vuran İl Başkanı Ali Engin, Mail Order sistemini hayata geçirdi. Yeni bağış sistemi ile birlikte, verilen otomatik talimatlar ile ay boyunca kişi başı 30 liradan başlayacak miktarlar otomatik olarak İl Başkanlığı’nın hesabına geçmeye başladı.Bu hamle ile İzmir’de partinin mali yükü sadece belirli kişilerin üstüne yıkılmaktan çıkmış ve tabana yayılmış, kasaya da her ay sürekli para girmesi sağlanmıştı.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
CHP İzmir, Engin döneminde ilk defa yeminli mali müşavir tuttu. Müşavir tarafından tüm harcamalar kayıt altına alınırken, Engin, harcamalarda 3’te 1 oranında azalmaya gitme kararı da aldı. Bu anlamda ilk adım da mesaj sisteminde gerçekleşti. Atılan mesajlar üçte bir oranında azaltılırken aylık 6-7 binlik harcama 2 bin TL’ye indi.

İKİ BÜYÜK YEMEK ORGANİZASYONU
Partinin borcunun ödenmesi ve kasanın artıya geçmesi için dayanışma geceleri düzenleyen Engin, ilk olarak geçen yıl Atlas Pavyon'da 1500 kişilik bir yemek düzenlemişti. Tanesi 100 liradan satılan biletlerden elde edilen gelir o dönemde partiye nefes aldırırken, CHP İzmir benzer bir parayı 90. Yıl Yemeği ile kasasına koydu. Partinin 90. Yıl kutlamaları kapsamında organize edilen yemek için bin 100 bilet tanesi 150 TL’den satıldı. Düzenlenen yemekten kasaya 165 bin TL girmiş oldu.

5 BİN TL’LK GİDER ORTADAN KALKTI

Engin, ekonomik anlamda aldığı tedbirlerle de dikkat çekti. Çankaya’daki Beşe İş Merkezi’nde kiracı olduğu katı boşaltma kararı alan Engin, Kadın ve Gençlik Kollarını 2. kattan 3. kata taşıdı. Böylece parti her ay 5 bin TL’lik giderden kurtulmuş oldu.

ARACIN YARISI ANKARA’DAN
İl Başkanlığı demirbaşları arasında bugüne kadar bulunmayan parti aracı için de kolları sıvayan Engin, ekonomik bir adım atarak Genel Merkez de girişimlerde bulundu. Maliyeti 120 bin TL’yi bulan araç için kasayı zorlamak istemeyen Engin, bu doğrultuda Genel Merkez’le temasa geçti. Engin yaptığı görüşmelerle aracın maliyetinin yarısına yakın bir kısmını Genel Merkez tarafından karşılanmasını sağladı.25 kişilik araç önümüzdeki günlerde teslim alınacak.

GRAND PLAZA’YA BORÇ ÖDENDİ
Engin döneminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Grand Plaza’ya olan borçta sıfırlandı. Geçtiğimiz seçim dönemlerinde alınan soğuk sandviç ve meyve sularının oluşturduğu yaklaşık 85 bin TL’lik borç ödendi.

GENEL MERKEZ PARA YOLLAYACAK
CHP İzmir’in kasasına önemli miktarda para da Genel Merkez tarafından gönderilecek. İzmir'de CHP'den 198 kişi belediye başkanı, 2 bin 390 kişi de meclis üyesi olmak istedi. Aday adayları dosya ücretleri için toplam 625 bin TL’yi İzmir’de partinin kasasına koyarken,resmi başvurular içinse Genel Merkez'e yaklaşık 4 milyon lira ödeme yaptı.Genel Merkezin seçimlere kısa bir zaman kala İzmir il örgütüne 300-400 bin TL arasında para göndereceği öğrenildi.

ENGİN: DOĞRU YÖNETMEK SİYASETİN PARÇASI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerde daha önceki yıllara göre çok daha güçlü bir mali durumla gireceklerini ve bunun da kendileri için bir avantaj olduğunu belirtti ve, “ Devlete vergi borcumuz kalmadı. Geçmişe dönük bir çok borcuda ödedik. Personelimize maaşlarını günü gününde yatırıyoruz. Mali durumumuz son derece iyi. Partinin mali yükünün birkaç kişinin omzuna binmesini de ortadan kaldırdık. Daha önce il başkanlığında bulunmayan demirbaşları da örgütümüze kazandırdık. İl Başkan yardımcılarımıza ve il yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Hep beraber yaptık. Siyaset sadece parti içi ve partiler arası yarış değil. Partiyi doğru katkı yapmak yöneticisiysen de doğru yönetmek siyasetin önemli parçasıdır" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası