Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de İl Başkanı Yüksel'den örgütle ilk 'büyük' toplantı

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, örgütle ilk geniş katılımlı toplantısını Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, PM Üyeleri, YDK Üyeleri, Milletvekilleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları yer aldı. Toplantının gündemi terör operasyonları ve mülteci sorunu oldu. Yüksel, toplantıda başkanlık makamında oturunca vekil Tacettin Bayır'ın, Kocaoğlu'na dönerek,"Gözümüz alışsın diye mi oraya oturttunuz. Önümüzdeki döneme hazırlıyorsunuz herhalde" diye espri yaptığı öğrenildi. CHP İzmir'de İl Başkanı Yüksel örgütü topladı
CHP İzmir'de İl Başkanı Yüksel'den örgütle ilk 'büyük' toplantı
Haberler / Yerel Politika
8 Şubat 2016 Pazartesi 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir CHP'de Aralık ayındaki il kongresinde başkan seçilen Alaattin Yüksel, örgütle ilk geniş çaplı toplantısını gerçekleştirdi.



KATILIM YOĞUN OLDU
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, PM Üyeleri, YDK Üyeleri, Milletvekilleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları yer aldı. Toplantıya Ankara’da bulunan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok’ın yanı sıra İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Tuncay Özkan ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Ibrahim Şenol  katılmadı.

Toplantının başında Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Güven salonun divan ve katip üye bölümünde yan yana oturdu.



Toplantının basına açık bölümünde konuşan Yüksel'in konuşmasının satırbaşları şöyle;

“İzmirlilere yerel yönetimimizle vekillerimizle örgütümüzle nasıl daha iyi hizmet ederiz bunu konuşacağız. Bize her zmaan destek veren İzmirlilere çok daha iyi hizmet etmek istiyoruz. Bu doğrultuda ne yapabiliriz, yerel yönetimlerde vatandaşı katılımcı hale nasıl getiririz bunları masaya yatıracağız. Son günlerdeki ülke siyasetini de konuşacağız.



Yandaş yargı oluştu. Cumhuriyet yargıçları her zaman ülkenin hakkını hukununun korunmasında güçlü yer almışlardır. Ne yazık ki yargı içinde çok azınlıkta olan bir kesim yandaş yargıya dönüştürüldü. Talimatla cezalar veriliyor durumda. 32 gazeteci tutuklu. Halkın haber alma özgürlüğü tutuklu aslında. Bunları da konuşmamız gerek.

Dış politika nedeniyle bölgemiz cehenneme dönüştü. Tek iyi ilişki içinde olduğumuz komşumuz kalmadı. Neredeyse Türkiye savaşın eşiğine geldi. Dış politikayı konuşacağız.

Doğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşananları konuşacağız.

Okullar yeniden açıldı. Eğitimde sıkıntı var. Öğretmen yok. Nitelikli eğitim yok. Ücretsiz eğitim yok. Ücretsiz nitelikli eğitime nasıl ulaşır çocuklar bunları da konuşmalıyız."

MÜLTECİ SORUNU VE DOĞU’YA YARDIM
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, toplantının basına kapalı bölümünde Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur halka gıda yardımı yapılması için kampanya açmayı önerdi. Ayrıca mülteci sorununu gündeme getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır ile Seferihisar Belediyesi'nin Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesi ile kardeş olduğunu hatırlatıldı. Yüksel, İzmir'den toplanacak gıda, battaniye, soba, çocuk bezi, kırtasiye malzemeleri gibi yardımların bölgeye gönderilmesi için çalışma başlatmayı önerdi. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yüksel'e "Bölge güvenli değil. Bu yardımları nasıl götüreceksi? Nasıl dağıtacaksı? Bölgeye milletvekilleri bile giremiyor'" soruları üzerine öneri karara bağlanmadı.  

Toplantıda Türkiye'ninbatı illerinin il başkanlarının hemşehri dernekleriyle birlikte basın açıklaması yaparak, "Biz yıllardır Kürtler'le kardeşçe yaşıyoruz ve barış istiyoruz" demesi önerildi.   

CHP Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cumcum, CHP'de Atatürk resminin indirilmesi olayını hatırlatarak, "Biz bunu vatandaşa anlatamıyoruz. Olayın aslı nedi? nasıldı? Anlatın da biz da vatandaşı bilgi verelim" dedi ancak toplantıda bu konudan söze edilmedi.  

BAYIR’DAN MANİDAR ESPRİ
Aralık ayında yapılan İl Kongresi'nde Kocaoğlu'nun desteğiyle İl Başkanlığı koltuğuna oturan Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıda da başkanlık makamında oturunca CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın, Kocaoğlu'na dönerek, "Gözümüz alışsın diye mi oraya oturttunuz. Önümüzdeki döneme hazırlıyorsunuz herhalde" diye espri yaptığı öğrenildi.

Kocaoğlu, bu manidar sözler karşısında gülümserken daha sonra yerine geçip oturduğu belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası