Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'İnce' coşku

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak  Muharrem İnce'nin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Öte yandan Muharrem İnce’nin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasını CHP İzmir Örgütü ve CHP İzmir Milletvekilleri de heyecanla karşıladı. Örgüt ve vekiller Muharrem İnce için gece-gündüz çalışma sözü verdi. Yücel: İsmi elimizi çok güçlendirecek
CHP İzmir'de 'İnce' coşku
Haberler / Yerel Politika
4 Mayıs 2018 Cuma 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayının Muharrem İnce olarak açıklanmasının ardından CHP örgütlerinde büyük heyecan yaşandı. İzmir örgütü ve İzmir Milletvekilleri İnce’nin adaylığını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı adaylarının,  güçlü ve herkesin oyunu alabilecek, halkın sevdiği ve beğendiği bir isim olduğunu belirten İl Başkanı Deniz Yücel, "24 Haziran'da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak" dedi. Yücel açıklamasında şu sözlere yer verdi.

HEP HALKIN YANINDA OLMUŞ BİR ADAYIMIZ VAR

"Partimizin Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olarak açıklanması sadece örgütümüzde değil, tüm Türkiye'de heyecan yaratmıştır. Bizler de Muharrem İnce gibi dürüst, korkusuz, cumhuriyeti ve demokrasiyi sonuna kadar savunan, halkın her kesiminden ilgi ve sevgi gören bir adayla yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Muharrem İnce, tüm Türkiye'nin tanıdığı ve toplumun her kesiminin beğeniyle takip ettiği bir isim. Cumhurbaşkanı adayımızın bu kadar tanınan ve sevilen bir isim olması 24 Haziran'da seçimi kazanmamıza çok büyük etki yapacaktır. Sayın İnce, hangi partiyi desteklerse desteklesin her vatandaşımızın oyunu alabilecek bir isim. Bizim de   istediği şey partimizin içinden ama partili partisiz herkesin oyunu alabilecek bir cumhurbaşkanı adayıydı. Bu beklentimizin gerçekleşmiş olması bizleri ayrıca mutlu etti.

Demokrasiye inanan, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden hiçbir zaman ayrılmamış, iktidarın tüm baskılarına karşı korkusuzca ve yüksek sesle tepkisini göstererek Türk halkının yanında olmuş bir adayımız var. Muharrem İnce ismi, propaganda çalışmalarımızda da elimizi çok güçlendirecek ve örgütümüzün coşkusuna  coşku katacaktır

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından böylesine güçlü bir aday açıklanmışken şimdi bizlere düşen, kurtuluş günü olarak ilan ettiğimiz 24 Haziran'a kadar yorulmak bilmeden çalışmaktır. Biliyor ve İnanıyoruz ki, 24 Haziran'da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak."

ÖRGÜTTEN DEĞERLENDİRME

PM Üyesi Erdal Aksünger: Şu an itibariyle artık ittifak daha gerçekleşecek. Partiler arası ittifak gerçekleşecek. Doğal bir ittifak doğacak gibi görünüyor. En önemli konu dışarıda kalan HDP seçmeni belirleyici olacak. Orayı da sıkı bir çalışmayla motive etmeye çalışacağız. Bu bir memleket meselesi artık. Öbür tarafta da demokrasi ve ortak yaşamın hakimiyeti olacaksa hareketin bunu düşünmesi gerekiyor. Memleket meselesi gördükten sonra. Muharrem İnce Kürt seçmenlere yönelik olumlu açıklamalarda bulundu, sempatiyle karşılanmıştı. Bizim üzerimize büyük görev düşüyor. Parti tabanına da. Parti içinde tartışmalara baktığımızda da, parti örgütünün de kendi içinden bir ismi tercih etmesi yönünde refleks gelişince İnce ismi ortaya çıktı. Hayırlısı olsun.

Milletvekili Ali Yiğit: CHP kökenli ve emek vermiş bir isim. En uygun kişi Muharrem İnce idi. Partiye inanmış, demokrasiye insan haklarına inanan, parlamenter sistemi düşünen bir vekilimiz. Çok da yakışacağını düşünüyorum. İkinci turdan sonra mutlaka ipi göğüsleyeceğinden hiç kuşkumuz yok. Sayın İnce’nin  arkasında durup gece gündüz çalışacağız. Var gücümüzle çalışacağız.

Milletvekili Atila Sertel: Türkiye’de bir köy çocuğu bir öğretmen Cumhurbaşkanı olacak. Topluma huzur gelecek. Tarafsızlık ve bağımsızlık açısından da partili olmayan bir Cumhurbaşkanının 80 milyonu nasıl kucakladığı görülecek. Bugün 15 yaşından beri taşıdığı rozeti çıkardı ve Genel Başkanımıza emanet etti. Türk bayrağı rozetini taktı. Selanik muhaciri ailenin kamyon şoförü bir babanın oğlu Cumhurbaşkanlığı için adımını attı. Hayırlı uğurlu olsun. Muharrem İnce ile Türkiye kazanacak. Tek adam rejimi bitecek ve demokrasi gelecektir. 25 Haziran’da herkesin yüzü gülecek. Kamyon şoförleri İnce’nin posterini asması çok hoşuma gitti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Bugün itibariye partimizin yetkili kurullarının kararıyla 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı  Adayımız Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce olarak belirlenmiştir. Öncelikle kendisini tebrik eder ederim. Kendisi Cumhuriyet tarihimizin belki de en hayati dönemecinde ağır bir sorumluluğu üstlenmiştir.  Sayın İnceye bu sorumluluğun tevdi edilmesinde son dönemde oluşan siyasi iklimin hiç şüphesiz ki belirleyici etkisi olmuştur. Laik Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hukuk devletinin artık yıkım sürecinin son aşamasında olduğu bir dönemde tam da bu değerler için mücadele edebilecek bir ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesinde, Cumhuriyetten, demokrasiden yana olan tüm kesimlerin hassasiyet gösterdiği ve ısrarcı olduğu görülmüştür. Sayın İnce Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kamucu, halktan yana, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışıyla yeniden inşa edilmesinde bugüne kadar ki siyasal duruşu ve söylemleri ile tartışmaya yer bırakmayacak bir isimdir. Kendisi bu doğrultuda en etkili mücadeleyi verecek partilimiz olarak öne çıkmıştır. 

Ayrıca toplumun birbirinden farklı kesimlerinin hassasiyetlerinin gözetilmesinde Cumhurbaşkanlığı Makamının birleştirici gücünü etkili bir şekilde kullanabilecek, toplumsal kutuplaşmaya son verebilecek yetkinliğe ve tecrübeye sahiptir. Güçlü belagatinin ve tükenmek bilmez mücadele azminin 24 Haziran seçimlerine damga vuracağına, ülkeyi içine girdiği bu karanlık tünelden aydınlığa çıkarabileceğine yürekten inanıyorum. Birlikte mücadelede elimden gelen her desteği vermekten onur duyacağımı belirterek kendisine tekrar canı gönülden başarılar diliyorum...CHP PM eski Üyesi ve eski Milletvekili Alaattin Yüksel: Bu kez Erdoğan’ın işi zor. Şans dileyemeyeceğim ona. CHP’nin adayı bu kez güçlü. Ezber bozuyor sayın İnce. Seromoni muhteşemdi. Etkileyici. İzleyen herkesin tüyleri diken diken oldu ya da gözleri nemlendi. Uzun zamandır Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanının halkın Cumhurbaşkanı olması gerektiği, 80 milyonun Cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda iyi bir ders verdi. Bugüne kadar bu derece Tayyip Erdoğan ne yazık ki bunu Türkiye’ye unutturmuştu. Umarım başarılı bir kampanyanın sonucunda Türkiye’de işçinin, çiftçinin, sanayicinin, ihracatçının toplumun tüm kesimlerini kapsaya 9ve kucaklayan bir isim. 4 siyasi partiden birer başkan yardımcısı alma fikri var bir kere. Türkiye’yi kucaklamak istiyor. Bugünkü mesajlarında da Ahmet Arif ile başlayan mesajlar çok etkileyiciydi. Türkiye’nin her yerinden destek gelecek. Son gelişmelerden en çok zarar veren HDP oldu. Milletvekilleri, belediye başkanları alındı. Böyle bir durumda ikinci tura kalacak olan kim olursa ki bu Muharrem olacağı kesin görülüyor, Muharrem’in de çok net barış talepleri var. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kim olsa zaten destekleyecekler durumdalar. İnçe olursa gönülden destek vereceklerine inanıyorum.

DİSK Eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kani Beko: Muharrem İnce’nin adayımız olması CHP’yi öncelikle rahatlattı. İnce birebir bu ülkenin bağımsız demokratik laik sosyal hukuk devletini savunan bir kişiliğe sahip. Dolayısıyla İnce adaylığında salondaydım. İnce parti rozetini çıkardı. Sayın genel başkanımız Türk bayrağı rozetini kendisine verdi. Bu mesaj bana göre çok kıymetli ve anlamlı. Bu ülkede yaşayan 80 milyon insanı kucaklayacak, birlik ve beraberliği sağlayacak. Seçimlerde Muharrem İnce güzel de bir mesaj verdi. Cumhurbaşkanı olursam Külliye’de değil Mustafa Kemal’in Cumhurbaşkanlığı yaptığı Çankaya’da görevime devam edeceğim mesajı da çok anlamlı. Doğudan batıya kuzeyden güneye ülkemizde yaşayan 80 milyon vatandaşımın oyunu alabilecek kapasiteye sahip. Demokrasiden ve barıştan-kardeşlikten-adaletten yana olması da önemli. Onu yıllardır izliyorum. Toplumsal çatışmadan yana değil. Muharrem İnce hiçbir zaman doğudaki insanlarımızı karşısına almadı. Onlarla ortak hareket etmiştir. Kürt seçmenlerimizin de oyunu alabilecek bir insan. Kürtler’in İnce’ye sempati ile bakabileceğini düşünüyorum. Kendisi de söyledi ben sadece belli bir siyasi partinin değil Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağım demesi önemli.

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı ve CHP Ödemiş İlçe eski Bakanı Mehmet Birlik: Mükemmel bir şey. Ondan daha güzel bir aday olamazdı. Yürekten destekliyoruz.

CHP Konak ilçe Başkanı Çağrı Gruşçu: Gerçek anlamda bir seferberlik var parti içinde.  Muharrem İnce ile oluşan motivasyonla tüm üyelerimiz sahaya çıkmış durumda. İnanıyoruz ve biliyoruz ki İnce Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan bir anlayışla yola çıkmıştır. Toplumsal erozyonu, adalete kalmayan güveni, barışı huzuru tesis edecek. Adayımızın İnce olması tüm örgüt için büyük motivasyon kaynağı olmuştur. Bundan sonra kendisiyle birlikte başlayan bu yarışta tüm Türkiye’ye bu heyecanı ve motivasyonu yansıtacağız.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: Muharrem İnce gençlik örgütlerinden yetişmiş, örgüte yıllarını vermiş, bu milletin hassasiyetlerini bilen ve parti rozetini çıkararak bundan sonra 80 milyonun başkanı olacağım diyerek tarafsızlığını ortaya koymuş deneyimli bir siyasetçi. Çok doğru bir karar doğru bir aday. Bu dakikadan sonra alanlarda İnce’yi anlatacağız. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. 25 Haziran kurtuluşun günü olacaktır.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Çok memnun olduk. Örgütte, tabanda beklenen bir isimdi. Bir heyecan yarattı. Partimizin potansiyelini çok yükselteceğini düşünüyorum. Halkta da karşılığı olan bir isim sayın Muharrem İnce. Hayırlı olsun.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye’ye bir kere daha demokrasi dersi verdi. Sayın İnce'nin adaylığıyla Türkiye’ye toplumsal barışın gelmesine bir adım atılmış oldu. Bu demokrasi adımı için hep beraber çalışacağız.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: Parti tabanında bir sinerji yarattı. Partide emek vermiş değerli bir isim. Onun aday gösterilmesi umudumuzu daha da arttırdı. Daha motive bir şekilde tabanımızı konsolide edeceğiz. Hazırız. Kazanacağız. Birilerinin değil 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. 

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım: Çıkarabileceğimiz en iyi adayı çıkardık. Genel merkez tabanın sesine kulak verdi. Memleket için ve partimiz için hayırlısı olsun. Bu işi Muharrem İnce ile bitireceğiz. 24 Haziran günü halkın iktidarıyla Cumhurbaşkanımız Muharrem İnce olacak. 25 Haziran sabahı tüm Türkiye Aydınlık dolu güzel günlere uyanacak.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası