Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir Teşkilatı 216 aday adayını oylayacak

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na başvuran 216 Milletvekili Aday Adayı için ilk sınav 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen Temayül yoklaması olacak. Parti teşkilat mensuplarının oylayacağı aday adaylarının sonuçları AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek. Temayülü AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin yürütecek. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkez yöneticileri verecek. İl Başkanı Aydın Şengül de temayülde öne çıkan isimler hakkında görüşlerini bildirecek. Teşkilat 216 aday adayını oylayacak
AK Parti İzmir Teşkilatı 216 aday adayını oylayacak
Haberler / Yerel Politika
3 Mayıs 2018 Perşembe 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Seçim İşleri İl Başkan Yardımcısı Kadir Özgirgin, dün akşam 19.00 itibariyle 216 Milletvekili Aday Adayının İzmir’den partilerine başvurduğunu belirterek, tüm aday adaylarının müracaatlarının gece yarısına kadar sisteme girilerek AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildiğini belirtti.

Seçim İşleri İl Başkan Yardımcısı Özgirgin, bundan sonraki aşamanın 5 Mayıs Cumartesi günü Halkapınar Spor Salonu’nda yapılacak olan temayül yoklaması olduğunu belirterek, temayülü AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in yürüteceğini söyledi.

TEMAYÜL 16.00’DA SONA ERECEK

Öğleden sonra 16.00’da tamamlanması beklenen temayül yoklamasında yapılacak oylamada kapalı zarf usulü yöntemi kullanılacağını dile getiren İl Başkan Yardımcısı Kadir Özgirgin, yoklama sonuçlarının da partisinin genel merkezine gönderileceğini belirtti.

TEMAYÜL SONUÇLARININ ARDINDAN OYLAMA SONUÇLARI GENEL MERKEZE GİDECEK

Mevcut Milletvekillerinin girmeyeceği temayülde il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarının il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ile mahalle başkanları oy kullanacak ve İzmir’den Milletvekili Adayı olarak girmek istedikleri isimleri oylayacak. Temayülün ardından AK Parti Genel Merkez yöneticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım hangi isimlerin Milletvekili adayı olarak gösterileceğine karar verecek. Karar noktasında AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de görüşlerini belirtecek. İl Başkanı Şengül, adaylık konusunda ağırlığın teşkilat içinden isimlerin olmasını arzuladığını dile getirmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası