Ege Postası
Geri

Tire Stadı'na Başkan'ın adının verilmesine tepki: Elim kırılsaydı da...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı Tire Stadı’na Atatürk yerine Belediye Başkanı Tayfur Çiçek adının verilmesi CHP örgütünde büyük rahatsızlık yarattı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi’nin önergesine evet diyen CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle belediye meclisinden geçirdiği karara tepki yağdı. CHP’li meclis üyeleri, parti grup kararına uyduklarını belirtirken, İlçe Başkan Yardımcılığı yapmış isimlerden Serhan Aydın, “Hay elim kırılsaydı da yönetim kurulu üyesi olarak o gün adaylığınızın altına imza atmasaydım.. Ama nerden bilecektim bu kadar omurgasız olacağınızı. Tire halkından şahsım adına özür dilerim" dedi. Atatürk yerine başkanın adı verilince…
Tire Stadı'na Başkan'ın adının verilmesine tepki: Elim kırılsaydı da...
Haberler / Yerel Politika
3 Mayıs 2018 Perşembe 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire’ye kazandırdığı ve açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapıp hizmete açtığı 15 bin kişilik Tire Stadı’na Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in adının verilmesi tepki topladı.

Tire’de dün akşam gerçekleşen ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in mazeret bildirerek katılmadığı Tire Belediyesi Meclis Toplantısı’nda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen’in stada Başkan Çiçek’in adının verilmesi talebi gündeme geldi.

Konuyu ele alan AK Partili, CHP’li, MHP’li meclis üyeleri yapılan oylama sonunda Tire Stadı’na Tayfur Çiçek adının verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Toplamda beş meclis üyesinin mazeret bildirerek bulunmadığı toplantıda, AK Partili 6, CHP’li 11, MHP’den 2 meclis üyesinin  evet demesiyle Tire Stadı’nın adı Tayfur Çiçek Stadı oldu.

Öte yandan açılış sırasında stada Atatürk adının verilmesinin uygun olacağı şeklinde görüş belirttiği belirtilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu isteği yerine stada Tayfur Çiçek adı verilmesi CHP örgütünde rahatsızlık yarattı.

SERHAN AYDIN, ‘HAY ELİM KIRILSAYDI DA İMZA ATMASAYDIM’

CHP’li meclis üyeleri grup kararı alınması nedeniyle grup kararına uyarak evet dediklerini belirterek, CHP Tire’de 2014 Yerel Seçimlerinde Örgütten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Serhan Aydın da stada Atatürk yerine Tayfur Çiçek adının verilmesinden duyduğu rahatsızlığı sosyal medyaya taşıdı.

AYDIN: ‘BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ LİSTESİNE ONAY İMZASI ATTIĞIM İÇİN TİRE HALKINDAN ÖZÜR DİLERİM’

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Serhan Aydın, “Emir kulu belediye meclis üyelerine; parti gözetmeden alayınıza; suç sizde değil sizin gibi omurgasızları oraya getirenlerde… hay elim kırılsaydı da yönetim kurulu üyesi olarak o gün adaylığınızın altına imza atmasaydım.. Ama nerden bilecektim bu kadar omurgasız olacağınızı. 2014 yılı yerel seçimlerinde örgütten sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak önüme gelen belediye meclis üyeleri listesine onay imzası attığım için tüm Tire halkından şahsım adına özür dilerim. Hata yapmışım, hakkınızı helal edin.. Yanılmışım…” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KOCAOĞLU NE DEDİ'

Öte yandan Çiçek Festivali için geldiği Bayındır'da, konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ben yaşarken ismimin herhangi bir yere verilmesini doğru bulmuyorum. Fakat Tayfur Başkan’ın ismi verilecekse elbette onaylarım. Hiçbir mahzuru yok ve güzel de olur” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası