Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de eski başkanlar ifade verecek

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısına disiplin kararı damgasını vurdu. İzmir’de uzun yılalr belediye başkanlığı yapan Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ ile Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin hakkında komisyon kurulmasına karara verildi. Öte yandan ilçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından il yönetimi İl Danışma Kurulu’nun tarihini ve yerini belirledi. CHP İzmir'de gündem yine disiplin
CHP İzmir'de eski başkanlar ifade verecek
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2019 Salı 18:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti. Bir buçuk saatlik toplantının ana gündem maddesi disiplin dosyaları ve il danışma kurulunun planlanması olurken, yeni il binası çalışmaları için kurulan komisyon Başkan Yücel ve yönetime bilgi verdi.

KARABAĞ İÇİN TOP İL YÖNETİMİNDE 

Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı verilen Bayraklı Belediye eski Başkanı Hasan Karabağ’ın dosyası Ankara’dan geri döndü. İl yönetimi tarafından disiplin suçunu işlediği sırada belediye başkanlığı görevini yürüttüğü için Karabağ’ın dosyası MYK’ya gönderilmişti. MYK görüştükten sonra dosyayı Yüksek Displin Kurulu’na (YDK) değil, İzmir İl Başkanlığı’na gönderdi. Hasan Karabağ için il yönetimi komisyon kurulmasına karar verdi. Önümüzdeki günlerde komisyonun Karabağ’ı ifadeye çağırması ve olayı derinlemesine incelemesi bekleniyor.

ŞAHİN DE KOMİSYONA İFADE VERECEK

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Sık sık Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile Şahin’in arasındaki gerilim kamuoyuna yansıyordu. CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu’nda Başkan Aksoy “partiden ihraç edilmeli” sözleri ile Şahin hakkında disiplin sürecinin işaretini vermişti. Başkan Aksoy’un talebiyle Menemen İlçe Başkanlığı eski Başkan Şahin hakkında disiplin dosyası açarak il yönetimine gönderdi. Şahin de tıpkı Karabağ gibi il yönetimi tarafından oluşturulan komisyona ifade verecek. 

İL DANIŞMA KURULU'NUN TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan il yönetimi, İl Danışma Kurulu toplantısının yeri ve saatini belirledi. Buna göre; İl Danışma Kurulu toplantısı 24 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası