Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de sandık mesaisi

CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın katılımıyla, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda "Sandık Örgütlenmesi Eğitimi" yapıldı. Eğitimden sorumlu başdanışman örgüte bilgilendirme yaptı
CHP İzmir'de sandık mesaisi
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 20:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI – CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, partisinin İzmir il binasında ilçe başkanı ve ilçe eğitim sekreterlerine sandık örgütlenmesi eğitimi vererek yeni dönemin yol haritasını çizdi.

Eğitime,Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız, İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İl Yöneticilerinin yanısıra, İlçe Başkanları ve İlçe Eğitim Sekreterleri de katıldı. Toplantıda yeni örgütlenme eğitimi ve uygulanacak yeni projeler hakkında bilgiler aktarıldı.



PROJE ÖVGÜSÜ
7 Haziran seçimleri parti okulu için dönüm noktası olduğunu ifade eden Atıcı, “Parti içi eğitim çok eskilere dayanır fakat kurumsal anlamda 2011 yılında faaliyete geçti. Bizler üyelerimizin temel siyasi eğitimlerini üstlendik. Eğitimli üyelerimizle, partililerimizle siyasete devam ederek oylarımızı artıracağımızı planladık. 7 Haziran’da gördük ki CHP tarihi boyunca en mükemmel projelerle ile sahaya çıktı. Ön seçim yaparak tabandan gelen sesi duydu. Milletvekilleri ile sahaya çıktı. Genel Merkez projeleri mükemmeldi. Biz tamam bu iş oldu dedik. Seçime geldiğimizde bir baktık ki beklediğimiz oy artışı olmadı. Bizim halkımız kendilerine bir şey söyleyene sempati ile bakıyor fakat oy vermiyor. Bu dönem aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemeyeceğiz. Erken seçim olmazsa üç buçuk sene sonra seçim var. Eğer biz şimdiden çalışmaya başlarsak, ancak arzu ettiğimiz iktidara ulaşırız. Bir yıl kala çalışmaya başlarsak bu iş olmayacak. Çünkü o dönemlerde adaylık yarışları başlıyor. Herkes kendisini beğendirme derdinde. En mükemmel şeyleri söyleseniz bile seçmen oyunu muhafaza edecek. Onun için çalışma zamanı şimdidir” dedi.



ATICI EĞİTİM PROGRAMINDAN BAHSETTİ
Çok basit bir eğitim programı hazırladıklarını belirten Atıcı, basın mensuplarına ve örgüte hazırladıkları programdan kısa olarak bahsetti. Atıcı, “Bizler üyelerimizin evlere nasıl gireceklerini, girdikleri evlere nasıl iyilik yapacaklarını anlatarak, sempatisini, güvenini en son olarak da oyunu kazanacak şekilde bir eğitim programı hazırladık. Bu program üç dersten oluşuyor. Birinci dersimiz sandıklarda nasıl örgütleneceği? Örgütlerle yakın ilişki içinde olmalıyız. Şimdiden sandık sorumlularını atayın. Atanan kişilerin biraz bilgisayar kullanabilmesine ve  kendi oy kullandığı sandıkta oy kullanacak olan kişilerle iletişim kurabilmesine dikkat edin. Ev ziyaretleri ile ilgili iletişim ve ilişki kurmak için ikinci dersimiz güvenini kazanmak. Seçmen zaten televizyonlardan reklamları izleyerek partinin bildirgesini görüyor. ‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz.’ ‘Asgari ücret şu kadar olacak’ gibi söylemlere gerek yok. Sizler siyaset halk için yapılır diyerek, “Ben bu partinin mensubuyum. Aynı sandıkta oy kullanıyoruz. Hatta komşuyuz. Bir şeye ihtiyacınız olursa ben yanınızdayım” diyeceksiniz. ‘Ben bu eve nasıl iyilik yaparım’ demek ise üçüncü derstir. O da sosyal proje üretimi ve yönetimidir. O hanenin bir derdinin çözecek arkadaşlarımız. Bütün gayemiz çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak, girdiğimiz evlerde iyilik yaparak dertlerini çözmektir. AKP bunu dini istismar ederek yapıyor m? Devletin imkanlarını kullanarak çeşitli yardımlar yapıyor m? Seçim zamanlarında şu kadar oy verirseniz size şunları veririm diyor m? Algı yaratıyor m? Dürüst siyasette bunların olmayacağını anlatacağız. ‘Bizim birikimlerimiz yüksektir. Heybemiz doludur. Heybemizde olanı da vereceğiz’ diyeceğiz. Sıcak dokunuş, hizmet ve dert çözmektir. Halkın güvenini kazanma  durumunda olacak. Bunun için il ve ilçe örgütlerimize ihtiyaç duyuyoruz. İş birliğinde bu işi yapacağız. Parti eğitmenlerimizin sayısını da artıracağız. Proje bütün Türkiye’de uygulanabilir bir projedir. Ve sonuç alıcı bir projedir. Biz yüzde 25 oy alıyoruz. Hemen ikinci halkamızda bize sempatiyle baktığını bildiğimiz seçmen kitlesi var. Diğer halkalarda ise CHP’ye zor oy verebilecek fakat gereksiz parti olarak görmeyen seçmen kitlesi var. Bunlar üzerinde çalışacağız ve sonuç alacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası