Ege Postası
Geri

Çiğli CHP'li gençlerden hem yürekleri hem bedenleri ısıtan proje

CHP Çiğli Gençlik Kolları, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle, Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’ne bağlı Bellitaş köyünde, dargelirli ailelerin çocuklarının yüzünü güldürdü. Soğuk kış günlerinde, terlik ya da mecburen giydikleri parçalanmış ayakkabılarıyla, görenlerin de yüreklerini parçalayan Bellitaşlı çocuklar, İzmir’den gelen duyarlı gençlerin hediye ettiği bot ve kabanlarla bayram sevinci yaşadı. Çiğli CHP’nin duyarlı gençleri Harranlı çocukları sevindirdi
Çiğli CHP'li gençlerden hem yürekleri hem bedenleri ısıtan proje
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2016 Perşembe 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- CHP Çiğli Gençlik Kolları, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi için Harran’ın Bellitaş Köyü’nde, 300 öğrencinin yokluklar içinde öğrenim gördüğü okulu seçti, köye umut ve sevinç taşıdı. CHP’li gençler, “Mevcut iktidarın en fazla oy aldığı, ancak eğitim, sağlık ve yaşam anlamında yeterli destek vermediği” ilin dargelirli köyünde, çocuklara mont ve kaban dağıtarak hem bedenlerini, hem yüreklerini ısıttı.

Yaklaşık 20 saatlik bir yolculuktan sonra Harran’a ulaşan CHP’li gençler, karşılaştıkları manzara karşısında üzüntü yaşadı. Yırtık çorapları, parçalanmış ayakkabıları, eski kıyafetleri yürek burkan çocuklara, CHP’li gençlerin getirdiği bot ve kabanlar hediye edildi. Çocuklar sevinçlerini ve mutluluklarını dile getirirken, konuk İzmirli gençlere teşekkür etti.
CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki il, ilçe ve köylerde yoksulluğun ve iklim koşullarının olumsuzlukları arasında yaşamaya, eğitimlerini sürdürmeye çalışan geleceğin aydınlık yüzleri çocukların sıkıntılarını yerinde tespit etmek ve onların bölgesel anlamda temel ihtiyaçları olan kışlık bot ve mont yardımı için sosyal sorumluluk projesi hazırladıklarını belirtti.



Güler, “Mevcut hükümetin en fazla oy aldığı fakat eğitim, sağlık ve yaşam anlamında destek vermediği il olan Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Bellitaş köyündeki 300 öğrencinin okuduğu okulu seçtik. Okul yönetimi ile yaptığımız görüşme sonunda gerekli malzemeyi tedarik ettikten sonra ülkemizin çeşitli illeri güzergahımıza rehber oldu ve yaklaşık yirmi saatlik bir seyahat sonucunda Bellitaş’a geldik. Gördüğümüz tablo hiç iç açıcı değildi. İçinde bir liralık çorapların bile olmadığı parçalanmış ayakkabıları ve terlikleriyle eğitim görmeye çalışan masum çocuklarla karşılaştık” dedi. Baransel Güler sözlerini şöyle sürdürdü:


GÜLÜŞLERİNDE YÜKSELDİ UMUTLARI

“Gülüşlerinde yükseldi umutları, sıcak bir mont ve bir bot ile. Eğitime, bilime, çağdaş insan haklarına ve her şeyden önemlisi insanlığa önem veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğe ışık tutan gençleri olarak üzerimize düşen görevi yaptık. CHP Çiğli Gençlik Kolları olarak sadece Çiğli ve İzmir’de değil tüm Türkiye’de gerek sosyal, gerek ekonomik ve bölgesel sıkıntıların giderilmesi noktasında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz ve tüm gençlik örgütlerimizle beraber omuz omuza verip Cumhuriyet değerlerimizin temelindeki yaşam biçimine sahip çıkacağız.
Ayrıca bu sosyal sorumluluk projemizin gerçekleşmesinde bizlere destek veren Çiğlili gönüllülere teşekkür ederiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası