Ege Postası
Geri

İzmir'de HDP'den yasaklama tepkisi

İzmir'de valiliğin genelgesiyle kendilerine yönelik baskı yapıldığını söyleyen HDP İl Başkanı Cavit Uğur, “HDP olarak yaptığımız etkinlikler yasaklanmaya devam ediyor. Biz sözümüzü söyleyemeyeceksek demokratik muhalefeti yapamayacaksak bütün bunları nasıl gerçekleştireceği? Ülkede demokrasi adına en ufak bir kırıntı bile kalmadı" dedi.
İzmir'de HDP'den yasaklama tepkisi
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2016 Çarşamba 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP İl binasında basın açıklaması yapan Cavit Uğur, hem kentteki uygulamalara hem de genel siyasete yönelik eleştirilerde bulundu.

11 ilçede alınan genel uygulama kararlarının geçici bir uygulama olmayıp İzmir'de süre giden sürecin bir devamı olduğunu savunan Cavit Uğur, “İzmir Valiliği, gezi olaylarından bu yana, Soma'dan bu yana süre giden her gün derinleşen baskı uygulamalarını arttırarak devam ettirmekte. Demokratik hakların kullanılmasına kısıtlama getiren ve bunu bir terör örgütü kapsamı içerisinde değerlendirip polis baskısına ve tutuklamalara kadar götürecek uygulamalar ne yazık ki devam ediyor. Sessiz oturma eyleminden tutun da basın açıklamasına kadar hükümetin bütün politikalarını eleştirecek her türlü uygulamaya karşı, valilik yargıyı da yanına alarak tutuklama gözaltı ve baskı gerekçesi haline getiriyor" dedi. Parti olarak yaptıkları tüm etkinliklerin yasaklandığını söyleyen Cavit Uğur, “Biz sözümüzü söyleyemeyeceksek demokratik muhalefeti yapamayacaksak bütün bunları nasıl gerçekleştireceği? Ülkede demokrasi adına en ufak bir kırıntı bile kalmadı. Bizler için yapılan savcılık soruşturma dosyaların içeriklerini açıp baktığımızda boş olduğunu görüyoruz. Kes yapıştır yöntemi ile hazırlanmışlar. Emniyetin hazırladığı dosyalar savcılığa gönderiliyor ve savcılık da tutuklama talebiyle mahkemelere gönderiyor. Son duruşmamızda içeriye avukatlar alınmaksızın yargılama yoluna gidildi. Türkiye zor günlerden geçiyor. Bütün yurttaşlarımıza ve İzmirlilere bütün bu kaygı verici gelişmelere rağmen hala bir umudun olduğunu söylemek istiyoruz. Çünkü bütün bu uygulamalara karşı HDP var. Başka bir Türkiye mümkün. Sur'da, Cizre'de olanları canlı yayınlarda izliyoruz. Carettepe'de olanları da izliyoruz. Türkiye'de hak arayan herkes artık terörist muamelesi görüyor" dedi. 

KEMALPAŞA SALDIRISINI DA DEĞERLENDİRDİ
Soru üzerine Kemalpaşa İlçe Jandarma komutanlığına yönelik roketli saldırıyı da değerlendiren Cavit Uğur, “Her türlü silahlı saldırının, her türlü silahlı çatışmanın ülkemize ve insanımıza yarar sağlamadığını düşünüyoruz. Son Ankara bombalamasında gördüğümüz gibi hükümet artık güvenilirliğini yitirdi. O bombanın kimin tarafından atıldığı artık herkes tarafından sorgulanıyor. Artık müzakere masasına dönülerek Türkiye'nin çatışmasız bir zemine gelmesi gerekiyor" dedi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası