Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de tüzüğe aykırı şekilde görevden alınmak istenen başkan ilçeyi düşürdü!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve 8 il yöneticisinin tüzüğe aykırı şekilde görevden almak için girişimde bulunduğu CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolu Başkanı Uğur Er ve 9 yönetici istifa etti. Yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düştü. Er, " Tüzüğe aykırı bir şekilde çoğunluk sağlanmadan kimsenin görevine son verilmez. Bu hatayı yapanların il başkanlığı görevinde bulunması partimiz adına üzüntü verici” dedi. Tüzüğe aykırı şekilde görevden alınmak istenen genç başkan
CHP İzmir'de tüzüğe aykırı şekilde görevden alınmak istenen başkan ilçeyi düşürdü!
Haberler / Yerel Politika
27 Nisan 2015 Pazartesi 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de ‘gençlik’ krizi yaşanıyor. İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen’in tüzük gereği aranan 3’te 2 çoğunluğu sağlamadan yönetim kurulunda 8 yöneticiyle Çiğli İlçe Gençlik Kolu Başkanı Uğur Er’in görevden alınıp, yerine Baransel Güler’in atanmasını karar defterine işlemesi toplantıya katılmayan yöneticilerin tepkisini çekmişti. Tüzüğe aykırı şekilde yapılan görevden alma ve atamayı Ege Postası’nın duyurması sonrası Gençlik Kolları Genel Merkezi’nden Evsen’e “Durumu düzelt” telefonu gelmişti.  Evsen, çarşamba günü yeniden yönetimi toplayarak tüzüğe uygun şekilde Er’i görevden alıp yerine Güler’i atamayı planlarken, Er’den sürpriz bir hamle geldi.

BAŞKAN VE 9 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ
Er, görevden alınmasının tüzüğe aykırı şekilde yapılması nedeniyle resmi olmamasından dolayı ilçe yönetiminden 9 yöneticiyle birlikte istifa etti. Yaşanan istifalar sonrası CHP Çiğli’de İlçe Gençlik Kolları yönetimi düştü.

Er istifa dilekçesinde, “ Bulunmuş olduğum Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı  görevimden, partimize daha yararlı olacağımı düşündüğümden endi irademizle istifamı sunuyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

ER: BU HATAYI YAPANLARIN GÖREVDE OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ
Er, istifasının ardından yaptığı açıklamada, “ Son zamanlarda kamuoyunda ve basında çıkan haberlerde de yer aldığı gibi il gençlik kolları başkanı tarafından görevden alınmak istenmekteyiz. Ben ve yönetim kurulum tüm çabamızla partimizin iktidarı için uğraşırken seçime 1 buçuk ay kala yapılan bu işlemin partimize zarar vereceğini düşünüp yönetim kurulu ve ben görevlerimizden istifa ediyoruz. Biz hiçbir zaman mevki peşinde koşmadık. Tüzüğe aykırı bir şekilde çoğunluk sağlanmadan kimsenin görevine son verilmez. Bu hatayı yapanların il başkanlığı görevinde bulunması partimiz adına üzüntü verici. Yolsuzluk yapan 4 eski bakan hakkında eylem yaptığımız için savıcılık hakkımızda soruşturma açtı. 4 Mayıs’taki mahkemeye günler kala yapılan bu yanlışı yapanları partinin vicdanına bırakıyorum” dedi.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası