Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den yoğun mesai: Esnaf veryansın etti

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir milletvekilleri Konak ve Karabağlar'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın ziyaret ettiği bir esnaf, 3 bin TL gelen elektrik faturasının bu ay 7 bin 63 TL gelmesine tepki göstererek "Günde bin TL kazansam ayın 8 günü elektrik faturası için çalışıyorum! Pazar günlerini de çıkarsak; ayın 18 günü kira mı ödeyeceğim, vergi mi ödeyeceğim, BAĞ-KUR mu yatıracağım?" dedi.
CHP İzmir'den yoğun mesai: Esnaf veryansın etti
Haberler / Yerel Politika
11 Şubat 2022 Cuma 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı, bugün CHP İzmir milletvekilleriyle birlikte yeni bir saha çalışmasına başladı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç ve Bedri Serter'den oluşan heyetin ilk durakları Konak ve Karabağlar ilçeleri oldu. Konak'ta Yücel ile Purçu Mimar Kemalettin Caddesi, Bayır ile Kılıç Mithatpaşa Caddesi, Arslan Fevzipaşa Bulvarı'nda ve Polat Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde mesai yaparken, Serter de Karabağlar'da sahaya indi. Heyete il yöneticileri ve ilçe başkanları da eşlik etti.

Program kapsamında peş peşe gelen zamların ardından zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlar ziyaret edildi. Esnafın sorun ve talepleri dinlenirken, mevcut krizden çıkılabilmek için gerekli çözüm önerileri de anlatıldı.

İl Başkanı Yücel ile vekiller, saha çalışmasına ilişkin kareleri sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Özcan Purçu vekilimizle Mimar Kemalettin esnafımızı ziyaret ettik. Gündem elektrik faturaları, hammadde fiyatları, yüksek kiralar ve hayat pahalılığı. Sorunun kaynağı belli, çözümü belli

CHP CHP YDK Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Kıbrıs Şehitliği Caddesi esnafıyla ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Kira öder gibi elektrik faturası ödeyen esnaf, yapılan fahiş zamlar sonrası işlerin azaldığından, vatandaşın alım gücünün düştüğünden dert yanıyor. Bunu düzelteceğiz!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Konak İlçe Başkanımız Akın Küçükoğullarından ve kıymetli partililerimizle birlikte Konak Elektronikçiler çarşısı ve Fevzi Paşa Bulvarı’ndaki esnaflarımızı ziyaret ettik.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Göztepe Güzelyalı’da esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek hal hatır sorduk. “Elektrik ve doğalgazda muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil” diyen Erdoğan’ı, sokağa çıkmaya davet ediyorum. 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Mithatpaşa caddesinde esnaf ziyaretlerini tamamladık. Yılbaşından bu yana gelen zamlarla birlikte, insanlar ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Sosyal hayat bitti. İktidara sesleniyoruz: Geleceğe daha fazla zarar vermeyin, erken seçime gidin.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İzmir İl Başkanımız Sn. Deniz Yücel ile birlikte Konak Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki esnaflarımızı tek tek dolaştık. Kira kadar gelen elektrik faturaları, yüksek vergiler, dolar kurunun belirsizliği ve artan işçi maliyetlerinden esnaf kan ağlıyor!!!

"KEŞKE ÇOCUK YAPMASAYDIM"

Öte yandan Mahir Polat, ziyaret ettiği esnafın şikayetlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bir kuru temizlemeci esnafı, Polat'a 3 bin TL gelen elektrik faturasının bu ay 7 bin 63 TL geldiğini söyledi. Bir mobilya esnafı ise "Kullandığımız hammadde %300 arttı. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Ülkeyi getirdikleri halden sonra, Allah’ın gücüne gitmesin keşke çocuk yapmasaydım diyorum!" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası