Ege Postası
Geri

CHP İzmir'in 9 ilçesinde kadın adaylarla yarışacak: İşte o isimler

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. CHP'nin Karşıyaka, Konak, Karabağlar, Çeşme, Menemen, Karaburun, Foça, Kınık ve Selçuk'ta yerel seçime kadın adaylarla girmesi dikkat çekti.
CHP İzmir'in 9 ilçesinde kadın adaylarla yarışacak: İşte o isimler
Haberler / Yerel Politika
29 Ocak 2024 Pazartesi 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  31 Mart Yerel Seçimleri öncesi siyasi partilerde aday mesaisi tüm hızıyla sürüyor.

CHP Parti Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilirken CHP İzmir'in 9 ilçesinde kadın adayla yarışacak.

İşte o isimler:

KARŞIYAKA- BEHİCE YILDIZ İŞÇİMENLER

behice

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi İzmir 2. Bölge Bölgesi,5'nci sıradan millet vekili adayıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisans yapmıştır. İş kadınıdır, çeşitli ticaret ve sanayi meslek odaları, sağlık ve eğitim vakıflarında kurucu üyedir. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evlidir, iki çocuk annesidir.

KONAK- NİLÜFER ÇINARLI MUTLU

Nilüfer Çınarlı Mutlu Konak Belediye Başkanlığı Adaylık Başvurusunu saat 12:30'da yapacak

18 Ekim 1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğan Mutlu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu. Üniversite öğrenimini tamamladıktan mimari proje ve uygulama işlerinde çalışan Mutlu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Ege Mimarlık Dergisi yayın sekreterliği de yaptı. Nilüfer Çınarlı Mutlu 2000 ile 2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yaptı. Mutlu İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinde de görev aldı.

KARABAĞLAR- EMİNE HELİL KINAY İNAY

Helil KINAY (@Hkinayy) / X

Emine Helil İnay Kınay, 1977 yılında Uşak'ta doğmuş olan bir orman mühendisinin ve devlet memuru bir ailenin kızıdır. Eğitim hayatını ülkenin farklı bölgelerinde sürdüren Kınay, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Emine Helil İnay Kınay, 2002 yılından itibaren CMO İzmir Şubesi'nde yönetim kurulunda ve çeşitli komisyonlarda aktif bir şekilde görev almıştır. Aynı zamanda, 2012-2022 yılları arasında CMO İzmir Şubesi'nin başkanlığını yaparak önemli bir liderlik deneyimi kazanmıştır. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve platformlarda gönüllü olarak çalışmalarda bulunan Kınay, TMMOB ÇMO İzmir Şubesi'nde 10 yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği ve 10 yıl şube başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

ÇEŞME- LAL DENİZLİ

Lal Denizli kimdir? CHP Çeşme Belediye Başkanı adayı Lal Denizli'nin biyografisi

Lal Denizli, 1991 yılında dünyaya geldi. Milli Futbol Takım'ın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli'nin kızıdır. Pierre Loti Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi. Ardından Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı. Lal Denizli, CHP Gençlik Kolları’nda aktif olarak çalıştı.

MENEMEN- DENİZ KARAKURT

CHP'li Karakurt'tan 'kura' açıklaması: Ben çıksam da dava açacağım!

Deniz Karakurt, 1975 yılında İzmir'de doğmuş ve eğitim hayatına İzmir'de başlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarıyla mezun olan Karakurt, hukuk alanında önemli bir kariyer yapmıştır. 2001 yılından itibaren Menemen ilçesinde avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Deniz Karakurt'un siyasi kariyeri, CHP çatısı altında aktif olarak görev almasıyla başlamıştır. Menemen ilçesinde CHP Gençlik Kolları Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuş, parti içinde gençlik kollarının faaliyetlerine öncülük etmiştir.

Ayrıca, Menemen Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenen Karakurt, ilçenin yönetimine katkıda bulunmuş ve yerel düzeyde halkın temsilcisi olarak görev yapmıştır. CHP Menemen Belediye Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Karakurt, ilçe yönetiminde etkili bir rol oynamıştır.

EFES SELÇUK- FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel TİS görüşmeleri hakkında  açıklama yaptı - Son Dakika

Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, 1981 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Selçuk’ta tamamlayan Filiz Ceritoğlu Sengel hukuk fakültesi mezunudur. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir ve Selçuk Meclis üyesi görevlerini yürüten Sengel 2014- 2019 yılları arasında CHP Grup Başkanvekilliği İzmir Büyükşehir Meclisinde Denetim Komisyon Üyeliği, Hukuk Komisyonu Üyeliği ve Divan Katipliği görevlerini ifa etmiştir. Sengel aynı tarihler içerisinde Selçuk Belediye Meclisi’nde Hukuk Komisyon Başkanlığı, İmar Komisyon Üyeliği, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeliği Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür. 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP Selçuk Belediye Başkanı Adayı olan Sengel seçim sonrası Selçuk belediye başkanı olmuştur.

KARABURUN- NURŞEN BALCI

CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Nurşen Balcı Kimdir? - Bizim Yaka  Kocaeli Gazetesi

Nurşen Balcı, İzmir'de doğmuş ve eğitim hayatına İzmir'de başlamıştır. Yeni İzmir İlkokulu ve Alsancak Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra İzmir Kız Lisesi'nde öğrenim görmüştür. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde tamamlamıştır. Nurşen Balcı, evli ve 2 çocuk annesi bir aileye sahiptir. Kariyerine Karşıyaka Belediyesi'nde 20 yıl boyunca bürokrat olarak hizmet vererek başlamıştır. Siyasi hayata atılmadan önce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ( CHP) üye olmuş ve partinin çeşitli kademelerinde aktif olarak görev almıştır. Bu görevler arasında Mahalle Temsilciliği, İlçe Kongre Delegeliği, İl Kongre Delegeliği ve Kurultay Delegeliği gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır.

Ayrıca, 2003-2005 yılları arasında İlçe Kadın Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2007-2011 yılları arasında Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2012 yılında 6 ay süreyle İzmir İl Kadın Kolu Başkanlığı, ve 2016-2020 yılları arasında İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

FOÇA- SANİYE BORA FIÇI

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Saniye BORAFIÇI Foça Belediye Başkan Aday Adayı' görseli olabilir

Saniye Bora Fıçı, CHP'nin Foça Belediye Başkan aday adaylarından biridir ve Foça'da kadın bir belediye başkanının önemli olduğuna inanmaktadır. Kendisi, kadınların siyasette daha fazla yer almasının partiye güç katacağını düşünüyor ve bu hassasiyeti vurguluyor.

Geçmişi ve Aktif Görevleri: Saniye Bora Fıçı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi işletmecisi olarak görev yapmaktadır. 2003 yılından beri CHP üyesi olan Fıçı, partinin içinde aktif bir rol oynamıştır. İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcılığı ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunarak partisine hizmet etmiştir. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerinde liderlik yapmış ve toplumsal duyarlılığı önemseyen bir kişiliğe sahiptir.

Foça İçin Vizyonlu Projeler: Saniye Bora Fıçı, Foça Belediye Başkanlığı için sosyal belediyecilik anlayışını benimsemektedir. Doğanın, kültürün, kadınların, çocukların, yaşlıların ve engellilerin korunması amacıyla projeler geliştireceğini vurgulamaktadır. Foça'yı dünya turizminde tanınan bir kent haline getirme hedefiyle hareket eden Fıçı, Foça'nın eşsiz özelliklerini koruyarak, toplumsal duyarlılıkla hareket etmeyi amaçlamaktadır. Foça halkı için çalışmaya hazır olduğunu belirtmektedir.

KINIK- SEMA BODUR

İzmir CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur kimdir? - Yeni Bakış -  İzmir Aydın Manisa Uşak Ege Haberleri son dakika güncel kaza İzmir son  dakika gezilecek yerler elektrik su kesintisi

Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur, 1966 yılında Kınık'ta doğmuş bir İzmirlidir. Çocukluk yıllarını Kınık'ta geçiren Bodur, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini de bu ilçede tamamlamıştır. Genç yaşta ailesinin işine katkı sağlayarak ticari hayata adım atan Sema Bodur, sonrasında memuriyet hayatına 1991 yılında İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde başlamıştır.

Sema Bodur'un müdürlük görevi boyunca, Türkiye'nin yanı sıra uluslararası arenada da şampiyonluklar elde etmiş bir antrenör olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda birçok lisanslı sporcuyu yetiştirerek, bölgesinde ve çevresinde birçok spor kulübünün kurulmasına öncülük etmiş ve bu kulüplerin profesyonel liglere yükselmesini sağlamıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası