Ege Postası
Geri

CHP İzmir kurultaya damga vurdu

CHP İzmir il örgütünün tam kadro katıldığı Adalet Kurultayı'nda ilçe başkanları birlik mesajları verdi. CHP İzmir kurultaya damga vurdu
CHP İzmir kurultaya damga vurdu
Haberler / Yerel Politika
28 Ağustos 2017 Pazartesi 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı'na İzmirli ilçeler damgasını vurdu. İlçe başkanlarının katılım için İzmir'den kaldırdıkları otobüslerle taşıdığı vatandaşlar Kurultay'da panelleri takip ederek çadırlarda konakladı. İzmirli İlçe başkanları Kurultay sonunda CHP'nin 2019 parti haritasının ortaya çıkacağını söyledi. 

ÇAM: PARTİ POLİTİKAMIZA KATKIDA BULUNACAK

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Çanakkale'de yapılan Adalet Kurultayı'nın çok verimli geçtiğini belirterek "Getirdiğimiz insanlar panelleri takip ediyor. Her ilçe birbirine destek vererek İzmir'den vatandaşları getirmeye devam ediyor. Dün ben de panelleri takip ettim. Bilgi aktarımlarını yakından takip etti. İnsanlardan sürekli telefonlar alıyoruz panellere gelmek için. Bugün Sağlıkta Adalet paneline katılmak için İzmir'den doktorlarımız yola çıktı.  Çanakkale bizler için kutsal topraklar. Bu Kurultay'ın burada yapılması bizim için ayrıca önem taşıyor. Tüylerimiz diken diken oluyor her seferinde.  Bizler için çok başka duygular yaşanıyor şu anda. 30 Ağustos'ta bizim için çok anlamlı. Bu Kurultayın parti poltikamıza da önemli ölçüde katkısı olacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Adalet diyerek yola çıktı. Bu yürüyüşün bu Kurultay'la taşlandırılması çok önemliydi. Bu sonuçlar bizlere yol haritası çıkaracak.

KAYA: KAVGA GÜRÜLTÜ OLMADAN BİR ARADA OLDUK

Adalet Kurultayına katılımı çok değerli bulduklarını belirten CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya Conk Bayırı yolunda duygu yüklü anlar yaşadıklarını belirterek "Müthiş güzel bir etkinlikti. Duygu yüklü bir yürüyüştü. Sabah 5 buçukta yola çıktık. Conk Bayırı'na çıktık ve Genel Başkanımızın açıklamalarını dinledik. Kamp alanına döndük. Her gün beklediğimden daha güzel ve kalabalık geçiyor. Klasik bir toplantıda gidip konuşur ve çok az sayıda insana ulaşırdınız. Bu kez bir kaç panel var ve bu panellerde konuşmacıları binlerce kişi izliyor.  Küçük paneller de oluyor. Herkes kendi ilgi alanına göre panellere katılıyor. Hem panelistlerin ne kadar değerli olduğunu görüyoruz, hem de buraya gelen vatandaşlarımızın bilgiye ve adalete ne kadar sahip çıktığını görüyoruz. Alanın düzenlenmesinde ciddi  bir çalışma var. Organizasyon çok iyi. Adalet heykeli için herkes tuğlalara ismini yazıyor. Hafıza sokağı bizim için çok önemli. Hafıza sokağı bence çok düşünülerek  hazırlanmış. Unuttuğumuz, hafızalarımızdan silinmeye yüz tutmuş bazı olayları bize yeniden yaşattı. Ülkenin yaşadığı acı olayların tümü sağ sol ayrımı yapılmadan oraya yansıtılmış. Bu  çok önemli bir ayrıntıydı. Kimsenin o sokaktan duygulanmadan çıkacağına inanmıyorum. Neden birlikte olmamız gerektiğinin bir bilgisi aslında. Katılamayanların üzüldüğünü biliyorum. Burada 4 gün boyunca hepimiz el birliği ile fikir alışverişinde bulunuyoruz. Burada parti içi geçmişten gelen kavga gürültü yok. Bir sevgi ve birlik havası vardı burada. Adalet Kurultayı'nın yürüyüşten sonra ayrıca birbirimize ne kadar bağlı ve ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Bu ayrı bir sevinç bizim için" dedi.

BAŞAK: SOKAKLARDA DEMOKRATİK EYLEMLER SÜRECEK

Adalet Kurultayı ardından vatandaşların seslerini daha da yükseltmek için sokaklarda demokratik eylemleri sürdüreceğini düşündüğünü belirten Konak İlçe Başkanı Şakir Başak "Conk Bayırı'na çıktık tüylerimizi diken diken ettik, geldik. Sabah 5 buçukta 57. Alayın yürüyüş yolunda 7 kilometre yürüdük. O ruhu birazcık da olsa yaşadık.  Bu kurultay aslında Türkiye'nin 80 milyon vatandaşının içinden her rengin bulunduğu bir alan haline geldi. Her kesimden insanın kendini ifade ettiği bir alan oldu. Çalıştayların olduğu, koferansların verildiği, bana göre yararlı bir kurultay oldu. Bu güne kadar biraraya gelmeyenlerin; referandum sandığı ve yürüyüşte olduğu gibi, bir araya gelmesi şimdi kurultayda daha net ortaya koydu. İnsanlar bir arada fikir alışverişi yaptılar. Gerçekten bu ülkede adalet sorunun valığına parmak bastılar. Bundan sonraki süreçte sivil itaatsizlik, demokratik eylemler anlamında sokaklar daha da hareketlenecek diye değerlendiriyorum. Bundan sonra eylem pretiklerini sokakta göreceğiz. Milletvekillerimizin kürsüde 5 dakikayla sınırlandırıladak konuşma olanağı kalmadığı için bana göre sokaklar artık halkın kürsüsü olacak. Sokaklar artık haykıracak. Bu noktada beklentim yüksek. Bundan  sonraki süreç sokaklarda devam edecek.

MERTOĞLU: KİTAPLAŞACAK

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu birlik ve beraberlik içinde yapılan kurultayın sonunda sonuç bildirgesinin kitaplaşacağını söyledi. Başkan Mertoğlu orada bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Adalet yürüyüşüyle başlayan ve sonrasında Kurultayla devam eden, akademisyen ve STK'ların bir araya geldiği  sağlıklı bir süreç yaşıyoruz. 8 ana konuda yapılan bu kurultayın sonunda farklı akademisyenlerin görüşleriyle sonuç bildirgesi çıkaracak. Buda kitaplaşacaktır. Hem Türkiye'ye hem de dünyaya bir bir ilki gösterdik. Bizim hak, hukuk adalet bekleyen her insanlar için yapıyoruz bunu. Önemsiyoruz. Dışarıda on binlerce insanın bir arada olduğu ortamı görmek de sevindirici. Demek ki çağrımız karşılığını aldı. Bu  bizim için çok önemli. Conk Bayırı'na yürüdük. Kurtuluş savaşının ilk mücadelelerinin atıldığı yerlerden bir tanesindeyiz. Özellikle Adalet Kurultayı'nın burada yapılmış olması da Genel Başkanımızın da dediği gibi çok önemli. Dün sabah 5'te burada kurtuluş mücadelesi veren şehitlerimizin menüsünü yedik ve ortamı yaşadık.6.5 kilometre yürüdük. Birlik beraberlik açısından çok önemli bir süreçti. Güzel bir ortamda tamamladık." dedi.

ALPER: PARTİ İÇİ ÇEKİŞMEYİ BİR KENARA BIRAKTIK

Bugünden sonra mücadelenin sokaklarda demokratik eylemlerle devam edeceğini söyleyen CHP Bayraklı İlçe Başkanı Başkanı Cemalettin Alper ise "Burada birlik ve beraberlik için yapılan bu kurultay sadece bizler için değil tüm Türkiye için önem taşıyor. Biz parti içi çekişmeleri bir yana bıraktık, tüm Türkiye için hak, hukuk, adalet arayışındayız. Bu arayışımız da sonuna kadar sürecek. Ülkede milletvekillerinin 5 dakikalık kürsü konuşmasıyla bu talepleri iletme şansı bırakılmadı. Bundan sonrası için mücadelenin sokaklarda demokratik eylemlerle süreceğine inanıyorum. Kurultay sonunda adaletle ilgili tüm talepler, sorun ve sonuçlar bildirgede toplanacak bu da bizlerin yol haritasını oluşturacak heyecanla takip ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Uyar Adalet Kurultayı’ndan seslendi

İzmir Adalet Kurultayı'na akın etti Başkanların kurultay izlenimleri İzmirli Başkanlar Conkbayırı'na yürüdü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası