Ege Postası
Geri

CHP İzmir örnek modeli dinledi

CHP İzmir Aralık ayı ilçe başkanları toplantısı Balçova Termal Otel’de gerçekleşti.
CHP İzmir örnek modeli dinledi
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2013 Çarşamba 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Aralık ayı ilçe başkanları toplantısı Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantının ev sahipleri Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz 2014 seçimlerinde ilçede CHP’nin yüzde 70’in üzerinde oy alacağını dile getirdiler. Belediye Başkanı Çalkaya, 2004’ten buyana ilçede uygulamaya çalıştığı modeli anlattı, aday olarak açıklanması halinde izleyeceği yol haritasını açıkladı. İlçe Başkanı Eryılmaz da, vatandaşla birebir temasa dikkat çekti sokak sokak rapor hazırladıklarını ve belediye ile il başkanlığına ileteceklerini ifade etti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin açılışta yaptığı konuşmada, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayacağı Bakan Binali Yıldırım’ı hedef aldı, “Bir yerin belediye başkanı olmak için o ilin sokaklarını bilmek gerekir. En azından 10- 15 yıl o bu şehirde oturulmalıydı. Yıldırım, çalışma hayatını İstanbul’da tamamladı. Erzincan milletvekili oldu sonra İzmir’e atandı. Bir dahaki seçimde nereye gidecek bunları soracağız” dedi.

ÖRGÜTLENMEYİ SOSYAL BELEDİYECİLİKLE PERÇİNLEDİK

CHP’nin İzmir’de en güçlü olduğu ilçelerin başında yer alan Balçova’da ilçe başkanları toplantısı gerçekleşti.
Toplantının ilk bölümü basına açık yapıldı. Balçova’da geçmiş dönemlerde DP, ANAP ve DSP’nin iktidar olduğunun altını çizen Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, CHP’nin 2004 ve 2009’da üst üste oy oranlarını da ikiye katlayarak ilçede seçim kazanmasında etkin rol oynayan modeli anlattı. Kenti iyi taradıklarını, iyi analiz ettiklerini, sokak sokak konut konut hakim olduklarını belirten Çalkaya, “Ben belediye başkanlığı için değil örgütlenmek için seçildim. Yereli kazanmadan geneli kazanamayız. Elinize geçirdiğiniz yerel yönetimlerde toplumu örgütlemelisiniz. Kadınları örgütlemeden başladık. Sonra gençlerde de yaptık. Belediyeciliğin temelini de sosyal belediyecilik üzerine kurguladık. Eğitim sağlık ve güvenlik bizim en önemli konularımız oldu.Örgütlenmeyi sosyal politikalarla perçinleştirdik. Bu düşüncemizden hiç taviz vermedik. Başkan olduğumdan bu yana 550 defa ev sokak toplantısı yaptım. Biz Balçova’da bu modelle partimizin oyunu yüzde 38’lerden 69’lara getirdik” dedi.



HEDEF YÜZDE 73

Partinin yakın zamanda belediye başkan adaylarını açıklayacağını belirten Çalkaya, aday olarak açıklanması halinde seçim programının hazır olduğunu ifade etti şöyle devam etti, “ Sandık sorumlularımızı iyi organize ettik. Sandık sorumlularımız anket çalışması yaptı. Örgüt kanalıyla ne kadar oy alacağımızı tespit ettik. Semt evleri de bütün konutlara girdi.Dokümanları çakıştırdık. AK Parti,MHP ekseninde ‘oy vereceğim’ diyen varsa sokak toplantısını o yerlerde düzenleyeceğiz. Muhalif evlerde 2-3 saat kendimizi partimizi anlatacağız.410 sokakta 960 sokak sorumlumuz var. Sabah kahvaltısında hepsini bir araya getireceğiz. Bu bir start olacak. Hem sandık sorumlularımızla hem de semt evleri aracılığıyla oluşturduğumuz sorumlularımızla ev ev çalışacağız. 2014’te yüzde 73 civarında oy çıkarmayı hedefliyoruz”

ERYILMAZ:BİREBİR VATANDAŞLAYIZ
Balçova CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ise, “ Yüzde 70’e yakın oy alınmış bir ilçede toplu açılışlarla değil de insana dokunarak, birebir iletişim kurarak oy oranını artırma doğrultusunda çalışıyoruz. Yüzde 40’ları 50’lere çıkarmak daha kolaydır. Ancak 70’i 71 yapmak zor. Biz CHP ilçe örgütü olarak sahada bire bir vatandaşlayız. Cenazelerde, düğünlerde, hastalıklarda vatandaşın yanında oluyoruz.Yeni üye kayıtları yaptık. Kurslar düzenledik. Sandık örgütlenmesi sırasında vatandaşla temas halinde olduk. Sokak sokak sıkıntılarla ilgili rapor hazırladık. Hem belediyemize hem de il başkanlığımıza sunacağız” dedi.



“İZMİR’İN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN NEDEN HİCAP DUYDUĞUNU SORACAĞIZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin adayının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olacağını hatırlatarak, şunları söyledi:“Onlara da başarı diliyoruz. Yıldırım’a sadece üç yıl önce vaat ettiği 35 projeyi, ülkede borçların nasıl iki kat arttığını, milyonlarca genç işsizin nasıl oluştuğunu, icra dosyalarının neden arttığını, İzmir’in irfanının hangi hadle sorgulandığını, İzmir’in neden gavur olduğunu, İzmir milletvekili olmaktan neden hicap duyduğunu soracağız. Bir yerin belediye başkanı olmak için o ilin sokaklarını bilmek gerekir. En azından 10- 15 yıl o bu şehirde oturulmalıydı. Yıldırım, çalışma hayatını İstanbul’da tamamladı. Erzincan milletvekili oldu sonra İzmir’e atandı. Bir daha ki seçimde nereye gidecek bunları soracağız. Siyasette nezaketi elden bırakmayacağız. Savaşa değil seçime gidiyoruz ama kuralların eşit olması lazım. AKP’nin en iyi bildiği şey kuralsızlık dengesiz güç kullanmak. Hem seçim bütçesi olarak hem de kamu görevlileri açısından dengesiz güç kullanıyorlar.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası