Ege Postası
Geri

Engin 'değişim' için Ankara'ya gidecek!

CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin, ilçelerde değişim öngördüğü yerleri Genel Merkeze iletmek için Ankara’ya gideceğini söyledi, “Benden daha iyi aday adaylarını ve İzmir’in ihtiyacını kimse bilemez. Fikirlerimi açık açık söyleyeceğim. Benimde ahlaki, vicdani ve siyasi sorumluluğum var. Keyfiliğe, yandaşlığa, yanlış hesaplara asla müsaade etmeyeceğim” dedi. Engin, ilçelerde seçim stratejisi, propaganda ve lojistik destek için 10 kişilik ekipler kuracaklarını belirtti. Engin, AK Parti, Bakan Binali Yıldırım ve İzmir Valisi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.
Engin 'değişim' için Ankara'ya gidecek!
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2013 Çarşamba 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin katıldığı radyo programında gündemi değerlendirdi, önemli mesajlar verdi, iddialı açıklamalar yaptı.

İl Başkanı Engin, ilçe belediye başkan adaylarının Ocak sonu belirleneceğini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aralık sonu İzmir’e geleceğini ve Büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacağını söyledi.

ANKARA’YA GİDECEK
Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları ile görüşeceğini belirten Engin, ilçelerde adaylar ekseninde fikirlerini, aldığı önerileri ve kamuoyunun düşüncesini Genel Merkez’de dile getireceğini söyledi.

DEĞİŞİM ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ YERLERİ İFADE EDECEĞİM
18 aydır İzmir’de il başkanı olarak çalıştığını, ilçelere gidip aday adaylarıyla yüz yüze görüştüğünün altını çizen Engin, “ Benden daha iyi aday adaylarını ve İzmir’in ihtiyacını kimse bilemez. Fikirlerimi açık açık söyleyeceğim. Benimde ahlaki, vicdani ve siyasi sorumluluğum var. Keyfiliğe, yandaşlığa, yanlış hesaplara asla müsaade etmeyeceğim.Emeğimiz partimizin en yüksek oy almasına yönelik.Önümüzdeki dönem Belediye başkanlarımız büyükşehirle uyumlu örgütle uyumlu olacaklar. 8 belediye başkanı ayrı yerde 5‘i ayrı yerde toplantı yapmayacak. Belediye başkanlarımız kavga içinde olmayacak. Parti üstü organlarımıza bunları aktaracağız. İl yönetici arkadaşlarımızla hassasiyet içindeyiz. Çalışıyoruz. Aylardır biriktirdiğim bilgileri, il yönetiminden ilçe başkanlarımızdan kamuoyundan alacağımız önerileri Ankara’ya aktaracağım. Değişim öngördüğümüz yerleri ifade edeceğiz. Benim aklımda değiştirilmesi gereken yerler var. Bunları söyleyeceğim ” dedi.

FATURA YANLIŞTA ISRAR EDECEKLERE ÇIKACAK

Yerel seçimlerde olası bir başarısızlıkta faturanın il başkanından çok yanlışta ısrar edeceklere çıkacağını ifade eden Engin, “ İl başkanı olarak tabi ki sorumluluğumuz var ancak başarısızlıkta İl Başkanına fatura çıkmayacak. Yanlışa ısrar edeceklere çıkacaktır. Öngörmediğimiz kabul etmediğimiz adayları aday yapma gayretinde olanlara çıkmalıdır fatura…” dedi.Engin, yerel seçimlerde gösterilecek başkan adaylarının bulundukları ilçeler dışında başka ilçeleri de etkileyecek isimler olması gerektiğini söyledi.

İLÇELERDE 10 KİŞİLİK EKİPLER KURULUYOR

İlçelerde seçim yürütme komiteleri oluşturacaklarını söyleyen Engin, “ bu komiteler 10 kişiden oluşacak. İlçe başkanı, ilçe sekreteri ve ilçe saymanı olacak. Geriye kalan 7 kişide o ilçede yaşayan partili, STK da çalışmış, deneyimli isimlerden oluşacak. Adaylar belli olmadan oluşturacağız. Aday belli olduktan sonra o da katılacak ve seçimi götürecek.10 kişilik ekip propaganda, seçim hazırlığı yapacak. İl’de de benim başkanlığımda kurulacak” dedi.



KOCAOĞLU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MÜRACAAT EDECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 5 yıl daha görev yapması gerektiğini daha önce dile getirdiğini hatırlatan Engin, “Karar Genel Merkezin. Kocaoğlu’nun önümüzdeki günlerde müracaat edeceğini düşünüyorum.PM ve MYK’da da değerlendirilir” dedi.

İZMİRLİ YILDIRIM’IN HİCAP DUYMASINI KONUŞUR

AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cuma günü açıklanacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’de kısa süreli bir heyecan, dalgalanma yaratacağını söyleyen Engin, “ 30 Mart geldiğinde İzmirliler, Yıldırım’ın İzmir’den hicap duymasını konuşur, yapılmayan kamu yatırımları konuşur, CHP’li belediyelere yapılan baskıyı konuşur.Yıldırım en uzun süre bakanlık yapan isimlerden. Bir çok kararda imzası var. Bu yüzde terörden de sorumlu, dış borcun artmasından da sorumlu,işsizlikten de sorumludur. Biz bunları anlatacağız” dedi.

BÜTÜNŞEHİR’DE FARK 15 PUAN OLACAK

Kamuoyunu açıklanan anketlerle manipüle yapılamaya çalışıldığını söyleyen Engin, “ İddiamı dile getiriyorum.Bütünşehir’deki fark en az 15 puan olacak. En kritik ilçelerde bile geçmişte sağın milli görüşün güçlü olduğu Kemalpaşa’da bile açık ara farkla seçimi alacağız” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE DAVA AÇACAĞIZ
AK Partinin İzmir’de gerilim oluşturma, bakanlarıyla vaat yaratma, kendilere bağlı özel sektör kuruluşlarıyla siyaset yapma arayışlarında olduğu iddiasında bulunan Engin, “özel sektörü rahat bırakın. Karayollarıyla iş yapan müteahhitleri rahat bırakın, TOKİ’yle iş yapan müteahhitleri rahat bırakın. Belediyelere iş yapan müteahhitlerden zerre kadar destek almıyoruz. Dikkat etsinler, etmezlerse İzmirlilere şikayet edeceğiz. Hükümetle iş yapanlar sürece müdahale etmesin, finanse etmesin. Bu etik olarak suçtur. İzmirlilere şikayet edeceğiz. Gerekirse davalar açacağız.
AK Parti İzmir il başkanına da şikayet edeceğim” dedi.

VALİ OBJEKTİF DEĞİL

İl Özel İdarenin mallarının paylaşılması konusunda Vali’yi hedef alan Engin, şunları söyledi, “ Vali beyin objektif davranmadığına inanıyorum. Özel idarenin mal paylaşımı konusunu meydanlarda dile getireceğiz. Bütün il özel idareler kapatıldı. Sorumluluklar yükümlülükler Büyükşehir’e verildi ancak il özel idarenin malları ham yapmaya çalışıyorlar.Bu haksız ve hukuksuz bir durum. Vali Bey ‘de aracılık yapmaya çalışıyor. Ona çağrım bir an önce Büyükşehir belediye başkanımız ve belediye başkanlarımızı da toplantıya çağırmasıdır. İzmir’in malı…Belediye kontrolünde kalmalı…Eğitim sağlık olarak vatandaşa geri dönecek zaten. İzmir’in malı İzmir’in yararlanılmasına bırakılmalı…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası