Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de 4 yıl sonra yine benzer bir tablo…

CHP İzmir’de 2011’de yaşanan Kocaoğlu-Susam gerginliğinin üzerinden 4 yıl geçerken, benzer bir tablo 20 Aralık’ta yapılan il kongresiyle birlikte yine yaşanıyor. Kocaoğlu ve vekiller arasında ipler gerilirken, 2011’deki olayda il başkanı olarak sürecin içinde olan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan çarpıcı değerlendirme geldi. Bayır, kurultay ve tüzüğe dikkat çekti. CHP İzmir’de 4 yıl sonra yine benzer bir tablo…
CHP İzmir’de 4 yıl sonra yine benzer bir tablo…
Haberler / Yerel Politika
5 Ocak 2016 Salı 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir’de il kongresinin sancısı yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vekiller arasında kongre salonunda yükselen tansiyon,  karşılıklı olarak basın üzerinden yapılan açıklamalarla tavan yaptı.

Kocaoğlu,  TV programında vekiller Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, Atilla Sertel ve Aytun Çıray’ı hedef alırken, bu isimlerden Sındır ve Çıray da basın yoluyla Kocaoğlu’na yanıt verdi.

İl kongresi ve sonrasında Kocaoğlu ve vekiller arasındaki gerilim, 2011’i hatırlattı. Haziran 2011’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıda İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında gerginlik yaşanmış, Kocaoğlu toplantıyı terk etmişti. İkili arasındaki buzlar uzun süre erimemiş, yaşanan olayın faturası “2 vekil eksik çıkarıldı” diye ortaya konmuştu.

O DÖNEM İKİSİ DE HAKSIZDI ŞİMDİ İSE…
2011’de Kocaoğlu- Susam gerginliğinde il başkanı,  2015’teki il kongresi sürecinde ise vekil olarak yaşananların içinde olan  İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ege Postası’na çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bayır, 2011’de yaşanan olayın ardından her iki tarafa da eşit mesafede durduğunu ifade etti. Bayır,  “ O zaman da basın önünde olmuştu her şey…Kongredeki ve sonrasındaki gibi…İl başkanı olarak olanları Genel Başkan’la paylaştım…O olay bize birer vekil kaybettirmişti. Genel Başkanımız sorduğunda “ikisi de haksız” demiştim… İkisinden biri susabilirdi. Şimdi aynı şeyi düşünmüyorum.  Olayı başlatan Aziz Bey, vekiller değil. AKP sakız gibi çiğniyor kongreyi ve sonrasını…Partinin bu tartışmada zarar görmemesi gerek. Kurultay olacak. Bir PM yapısı olacak. Gerginliği azaltacak arabulucu görüşmeler yapılmalı” dedi.

KURULTAYA DİKKAT ÇEKTİ
16-17 Ocak’ta  yapılacak olan kurultayın önemine dikkat çeken Bayır, “Kurultayda tüzüğe belediyelerin örgütler üzerindeki yaptırımlarını sonlandıracak cezai müeyyide koymalıyız. Belediye başkanı belediye başkanlığını yapmalı. Örgüte karışmamalı.  Bu gerginliklerin çözümü delegelik sisteminin kaldırılması…Tüm seçimlerin üyeyle yapılması gerek.İlçe belediye başkanları Aziz Bey’i örnek alıyor. Parti yönetimlerinde belediye meclis üyeleri ve çalışanlar olmamalı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası