Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de Aslanoğlu dönemi yeniden başladı: İYİ Partili Özlale'ye tavsiye, MHP'li Şahin'e tepki

CHP İzmir'de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 38. İzmir Olağan İl Kongresi’nde il başkanı seçilen Şenol Aslanoğlu ve yönetimi bugün mazbata alarak, Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bıraktı. Aslanoğlu Çelenk töreninin ardından tartışmalı kongreye yönelik yaptığı açıklamada, “Bizim gündemimiz kongrede yaşadığımız tatsız olay değil, dün de değildi. Bunun üzerinde durmuyoruz. İstemediğimiz bir küçük olay yaşadık. Tatsızlıkla ilgili bir adli süreç devam edecek. İzmir gündemimiz 2 gün boyunca kongrede yaşadığımız binlerce güzel şey içerisindeki kötü yaşadığımız bir adli vaka değil” ifadelerine yer verdi.
CHP İzmir’de Aslanoğlu dönemi yeniden başladı: İYİ Partili Özlale'ye tavsiye, MHP'li Şahin'e tepki
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2023 Çarşamba 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 38. İl kongresinde seçimi kazanan Şenol Aslanoğlu ve yönetimi bugün Konak İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Aslanoğlu ve yönetimi, mazbatanın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk heykeline çelenk bıraktı. 

“ADLİ VAKA” 

Çelenk töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kavgalı l kongresine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim gündemimiz kongrede yaşadığımız tatsız olay değil, dün de değildi. Bunun üzerinde durmuyoruz. İstemediğimiz bir küçük olay yaşadık. Kongre 2 günlük bir festival gibi yaşandı. Buna katkı koyan tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tatsızlıkla ilgili bir adli süreç devam edecek. İzmir gündemimiz 2 gün boyunca kongrede yaşadığımız binlerce güzel şey içerisindeki kötü yaşadığımız bir şey değil. Basit bir adli vakadır” ifadelerine yer verdi. 

“ÖZEL’İN ALEYHİNE BİR DURUM OLMADI” 

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in CHP İzmir İl Kongresinde, “Slogan atanların hiçbiri gençlik kolları üyesi değildi” ifadelerini eleştirdi. Aslanoğlu açıklamasında, “Sayın Grup Başkanımız yanlış bilgilendirmiş. Cumhuriyet Halk Partisi kongresinde bazen başka kişileri destekleyen kişilerin sloganları ya da tezahüratları olur. Burada tatsız bir durum yaşadığımızı düşünmüyorum. Özgür Bey'in aleyhine bir tatsızlık olmadı” diye konuştu. 

ÖZLALE’YE TAVSİYE 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yönelik açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “İYİ Parti’nin genel seçimlerde aldığı oy ortada. Sandık kurulalı çok uzun zaman olmadı. İzmir’deki yansımayı gördük. Ben sadece Sayın Ümit Özlale’ye değil aday olmayı düşünen herkese İzmir’e ve İzmir’in vakurluğuna yakışır ifadeleri öneririm. Biz İzmirliler el ele yarışmayı biliriz. Tüm yarışacak arkadaşlara tavsiyem İzmirlilere yakışan tavrı sergilemeleridir” ifadelerini kullandı. 

“AÇ TAVUK” 

MHP il kongresinde Şahin’in 18 ilçe hedefini ilişkin Aslanoğlu, “Sayın Şahin’i ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Onunla göreve gelen yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Daha önce de söylemiştim. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası