Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de ‘başkanlık’ bilmecesi: Yönetimden yeni hamle

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilli aday adaylığı için olası istifası beklenirken Yücel'in yerine gelecek yeni il başkanının kim olacağı konusunda parti kulislerindeki hareketlilik arttı. Edinilen bilgilere göre bugün gerçekleştirilecek il yönetim kurulu toplantısında il başkanı konusu masaya yatırılacak ve il yönetimi kendi aralarında konsesusa vardıkları ismi önerecekler.
CHP İzmir’de ‘başkanlık’ bilmecesi: Yönetimden yeni hamle
Haberler / Yerel Politika
22 Aralık 2022 Perşembe 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de bir numaralı gündem maddesi, geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Merkezin gönderdiği genelgeyle başlayan milletvekili aday adaylığı hareketliliği olurken gözler istifasına kesin gözüyle bakılan ancak henüz istifa etmeyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çevrildi.

Yücel’in olası istifası beklenirken yerine gelecek il başkanının kim olacağı ve nasıl belirleneceğine ilişkin belirsizlik ise devam ediyor.

İl Yönetim Kurulu üyeleri, seçimle yönetime geldiklerini ve yeni il başkanının yönetimden biri olması gerektiğini savunurken dışarıdan atama yöntemi ve ağabey formülü de parti kulislerinde konuşulanlar arasındaydı.

Yücel’in istifasının gecikmesinin nedeninin yeni il başkanının belirlenememesi olduğu ileri sürülürken bazı belediye başkanları il başkanının belirlenmesi için ilk adres olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i işaret etmişlerdi. Yeni başkanın Soyer’le çalışacağına dikkat çeken başkanlar, uyum ve konsensus sağlanmış isim vurgusu yapmışlardı.

SOYER’İ BEKLEDİ

CHP İzmir’de istifa ve yeni il başkanı hareketliliği devam ederken bugün gerçekleştirilecek il yönetim kurulu toplantısında yeni il başkanı konusunun masaya yatırılacağı ve il yönetimi kendi aralarında konsesusa vardıkları ismi önerecekleri ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; Yücel, istifa için Başkan Soyer’i bekledi ve Yücel, bu hafta sonu ya da istifanın son günü olan 26 Aralık Pazartesi günü istifa edecek. 

YÖNETİMİN FESHEDİLMESİ GÜNDEMDE

Öte yandan; Yücel’in istifasının ardından yönetim kendi içinde il başkanı belirlese bile Genel Merkez’in yönetimi feshederek dışarıdan il başkanı ve yeni yönetim atayacağı da parti kulislerinde konuşulanlar arasında. 

Yeni başkan ve atama kararının önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan MYK toplantısına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası