Ege Postası
Geri

CHP İzmir’den Çiğli çıkarması!

Geçtiğimiz hafta Karabağlar’da sahaya inen ve esnaf ile buluşarak yerel seçim startını veren CHP izmir’in ikinci durağı Çiğli oldu.Çiğli’de muhtarlara, STK’lara ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne (AOSB) ziyarette bulunan İl Başkanı Ali Engin önemli mesajlar verdi. Partiliye, “Kendilerini cemaate mecbur hissedenlere ulaşmalıyız. Kutuplaşma yapmamalıyız. Bunlar zaten sağcı dost olmaz mantığı yanlış.Bizim çoğalmamız büyümemiz lazım” mesajı veren Engin, yaklaşan yerel seçimler öncesi Balçova Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları örnek gösterdi ve, “İlçe belediyeleri bina,kültür merkezi yapmayı bırakıp engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, okullarımız ile ilgilenmeli” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in AOSB’ye yaptığı ziyaret güne damgasını vururken, Ahmet Taner Kışlalı Mahalle Muhtarı Hamza Bulut, Engin’i karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı.
CHP İzmir’den Çiğli çıkarması!
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2012 Salı 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Geçtiğimiz hafta Karabağlar’da esnaf ile buluşarak yerel seçim startını veren CHP İzmir’in ikinci durağı Çiğli oldu.  CHP İzmir Çiğli’de muhtarlara, STK’lara ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne (AOSB) ziyarette bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, Çiğli Belediye Başkanvekili Hüseyin Güler,  Çiğli Meclis Üyeleri Doğan Gül, Şeref Bektaş ile  il ve ilçe yöneticileri Çiğli’de adeta çıkarma yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin gün boyu süren ziyaretlerinde ilçe muhtarların ve STK’ların sıkıntılarını dinlerken ilçe belediyelere, partililere önemli mesajlar verdi  hükümete ise yüklendi.

ENGİN: ÇİĞLİ’DE RAHAVETE KAPILMIYORUZ

İzmir’de bazı mahallelerde üçüncü parti konumunda olduklarını bir an önce bu mahalleler ile iletişime geçmeleri gerektiğinin altını çizen Engin, “AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde CHP Çiğli’de açık ara önde çıkıyor. Rehavete kapılacağımızı düşünmesinler.Çiğli’yi boşlamayacağız” dedi.Çiğli’nin önümüzdeki yıllarda kentin vizyonu içersinde önemli bir yere geleceğinin altını çizen Engin, “ Buraya yeni bir havaalanı yapılacak. İki üniversite var. Devamı da geliyor. Arazi stoku da çok fazla. Kent dönüşümü de start alıyor. Çiğli İzmir’in yükselen değeri oluyor” dedi.


“ÇİĞLİ’DE ÇEVRE SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de önemli yatırımlar yaptığını özellikle çevre problemlerine çözüm bulmak için kollarını sıvadığını belirten Engin, “ Çamur Çürütme Tesisi’nin temeli atıldı. Çamur kapalı sistemde yakılarak tarım toprağına dönüştürülecek. Böylece hem çevre sorunu ortadan kalkacak hem de tarımda ve kent ormanı olacak alanlarda bu çamurdan yararlanılacak. Çiğli’nin en önemli sorunu olan çöp depolama alanında Büyükşehir’in çalışması var. Büyükşehir Menemen’deki fabrikayı 50 Milyon TL’lik borcunu ödeyerek aldı. Burada çöp depolama  alanı yapacaktı ancak mahkeme kararı ile durduruldu bu çalışma… Büyükşehir çöp sorununa çare olacak. Vahşi depolama alanını ortadan kaldıracak. Başkan Kocaoğlu’da ‘ vaat ettiğim her şeyi yaptım Çiğli’de ki çöp sorunu hariç ‘ dedi. Başkan bu konuda özverili bir şekilde çalışıyor” dedi.

 “BUNLAR ZATEN SAĞCI DOST OLMAZ MANTIĞI YANLIŞ”

Ak Parti’nin ‘alnı secdeye değenler ile değmeyenler ‘diye ayrıştırdığı toplumu CHP’nin birleştirmesi gerektiğini belirten Engin Çiğli ziyaretinde partiye önemli mesajlar verdi. Ak Parti’nin İzmir’e verebileceği bir şeyinin olmadığını kadrolarında vizyon eksikliği olduğunu belirten Engin hem öz eleştiride bulunduğu hem de örgüte mesaj gönderdiği konuşmasında şunları söyledi;“ İzmir’de daha önceden DYP’ye, ANAP’a oy vermiş vatandaşlar AKP’ye mesafeli duruyor. Bu süreci iyi yönetmeliyiz. Hataya düşmemeliyiz.Bunlar zaten sağcı dost olmaz mantığı yanlış.Bizim çoğalmamız büyümemiz lazım.  Oruç tutana camiye gidene farklı gözle bakmamalıyız. Kendilerini cemaate mecbur hissedenlere ulaşmalıyız. Kutuplaşma yapmamalıyız. İnsanların inançları farklı olabilir. Sol olarak algı sorunumuz var. Bunu aşmamız gerekiyor. Parti olarak kimsenin türbanına ibadetine takılı kalmamalıyız. Toplumun her kesimi ile iletişim kurmalıyız. Biz ülkeyi kuran partiyiz. Din karşıtı, darbeci yakıştırmalarını kendimizden uzak tutmalıyız” dedi.

BALÇOVA BELEDİYESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

  CHP İzmir İl Başkanı Engin, yaklaşan yerel seçimler öncesi yerel yönetimlerin izlemesi gereken yol haritası hakkında önemli açıklamalar yaptı. İlçe belediyelerinin bütçelerinin az olduğunu ve bu eksende binalar yapmak yerine sosyal projeler yapmaları gerektiğinin belirten Engin, “ İlçe belediyelerimiz eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda projeler üretmeli. İlçe belediyeleri bina,kültür merkezi yapmayı bırakıp engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, okullarımız ile ilgilenmeli. Binaları Büyükşehir Belediyemiz yapar. Devlet yapar. Balçova Belediyesi okulların tüm badana boya tadilat işlerini üstlendi. Engelli vatandaşlarımız için önemli projeler yapıyorlar. Balçova’nın yaptığı gibi tüm belediyeler sosyal projeler yapsınlar insana dokunsunlar” dedi.İl başkanı Engin, ilçe belediyelerin personel anlamında da aşırı istihdam yaptığına dikkat çekti.CHP’li belediyelerin son 10 yılda hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımlardan kat kat daha fazla yatırımlar yaptığını da sözlerine ekledi.

AK PARTİ’YE YÜKLENDİ

 Engin, muhtarların son yıllardaki durumunu hatırlatarak AK Parti’ye  yüklendi. Muhtarların gelirlerinin azaldığını söyleyen Engin, “ Yakında muhtarlar kapatılır sonra belediyeler kapatılır. ‘Kral benim’ anlayışı var. Kendi ilçe başkanlarına il başkanlarına baskı yapıyorlar. İzmir İl Kongresi örnek. Ayrıca Bayraklı’da istemedikleri bir ilçe başkanı kazanınca adamı aforoz ettiler. Yüzüne bakan yok” dedi. Belediyelerin kıskaç altında olduğunu söyleyen Engin, “ Hazine arazisi olan bir yer AKP’li belediyeye 1 ayda tahsis ediliyor. CHP’li belediyeye ise işlemler 2 yıl bitmez. Kent yenileme planları da aynı şekilde İzmir’in projeleri 20 aydır bekliyor. AKP’li belediyelerin projeleri 1 günde geçiyor” dedi.

Ülkede işsizliğin arttığını, çitçinin sanayicinin üretemez hale geldiğini söyleyen Engin, evlerdeki bir çok eşyanın Çin malı olduğunu, vergilerin arttığını, sigorta yükünün çok olduğunu belirtti ve, “ Ülke yatırım mezarlığına döndü. Plansız atıl yatırımlar var. Teşvikte de sıkıntı var. İzmir’e yatırım yok yanı başımızda Manisa’ya var. İzmir hak ettiği yatırımları hükümetten alamıyor” dedi.

 UĞURTAŞ VE BULUT GÜNE DAMGASINI VURDULAR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in AOSB’ye yaptığı ziyaret güne damgasını vurdu. AOSB’nin bir çok olumsuzluğa rağmen sanayi bölgeleri içinde Türkiye’de önemli bir noktada olduğunu belirten Engin, hükümetin bu alanda eksikliklerinin anlattı . Engin’in konuşmasının ardından söz alan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, CHP İl Başkanı  Engin ve parti yöneticilerine adeta seçim taktiği verdi. Ülkenin açık pazar haline geldiğini belirten Uğurtaş, “Olumsuz bir tablo var. Ancak diğer partilerin iktidar alternatifi olması gerek. Bugünkü tablo muhalefetin faydalanması gereken bir tablo. Böyle bir ortamda muhalefet daha atak olmalı. Ama kamuoyu yaklaşımları bunu göstermiyor. Muhalefette geride.Bence halka inilmeli. Birebir markaj uygulanmalı. Her seçmenin kapısı çalınmalı. Politika zor iştir.Hep kendinizden verirsiniz. Ancak göreve talip oluyorsanız halka ulaşmalı kapı kapı dolaşmanız gerekmektedir” dedi.

BAYIR’A OLAN SİTEMİNİ DİLE GETİRDİ

Uğurtaş konuşmasında CHP’ye olan bir sitemini de dile getirdi.Engin’in  Alaattin Yüksel’den sonra AOSB’yi ziyaret eden ilk CHP İl Başkanı olduğunu söyleyen Uğurtaş, “ Buraya sadece İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam geliyor. CHP’den başka gelen yok.Sizden önceki il başkanını ziyarete gitmiştik. Gittiğimize pişman olduk. Bizi ‘bunlar nerden gelmiş’ gibi karşıladı" dedi.

BULUT GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

CHP İl Başkanı Engin’in Çiğli maratonunda duygusal anlarda yaşandı. Çiğli  eski Belediye Başkanı rahmetli Ensari Bulut’un abisi Ahmet Taner Kışlalı mahalle muhtarı Hamza Bulut, Engin’i karşısında görünce sevindi. Engin’in rahmetli abisi Ensari Bulut ile çok iyi arkadaş olduklarını söyleyen Bulut,  Engin’in abisi gibi parti içinde yıllarca mücadele verdiğini belirtti. Bulut, kardeşinin Çiğli ve partisi için yaptıklarını anlatırken ise gözyaşlarını tutamadı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası