Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar bu iddialarla çalkalanıyor

CHP Karabağlar, iki ilçe yöneticisinin özel hayatı hakkında ortaya atılan dedikodu iddialarıyla çalkalanıyor. Edinilen bilgilere göre, iddiaların ardından biri ilçe yöneticisi, ikisi partili, üç kişi hakkında disiplin dosyası hazırlandığı ifade edildi. Öte yandan İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ise dedikoduları “hasıraltı” etmeye çalıştığı ileri sürüldü.
CHP Karabağlar bu iddialarla çalkalanıyor
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2022 Çarşamba 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Karabağlar’da neler oluyor. İlçe son günlerde iki ilçe yöneticisi hakkındaki dedikodularla çalkalanırken, İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ise olayların “üzerini kapatmaya” çalıştığı iddia edildi.

İDDİALARA KONU OLAY ŞÖYLE

İddialara göre; İki ilçe yöneticisinin toplantılara ve etkinliklere beraber gidip gelmesi üzerine ilçe yöneticilerinden Semra Koyuncu, duruma dikkat ederek, konuyla ilgili İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Pınar Sert Ceylan ve parti üyesi Hülya Buldan ile görüştü. Koyuncu’nun Ceylan ve Buldan’a iki ilçe yöneticisiyle alakalı “Bunların arasında bir şey mi var, yoksa ilişkileri mi var? Beraber gidiyor, beraber geliyorlar” dediği ileri sürüldü.

Koyuncu’nun iddialarının ardından Ceylan ve Buldan’ın kendilerine söylenen “ilişki” iddiasını söz konusu iki ilçe yöneticisine ilettiği öğrenildi.

Bunun üzerine iki ilçe yöneticisinin haklarında ortaya atılan “ilişki dedikodusunu” İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’a aktardıkları ve olayı çözmesini istedikleri belirtildi. İki yöneticinin Başkan Türkbay’a Koyuncu için, “Ya disipline ver ya istifa etsin” restini çektiği ileri sürüldü.

TÜRKBAY KONUYU BEKLETTİ Mİ?

İki yöneticinin Türkbay ile görüşmesinin ardından, Türkbay’ın birkaç hafta konuyla ilgilenmediği ancak gelen baskıların ardından Koyuncu hakkında bir dilekçe hazırlayarak konuyu il başkanlığına taşıdığı ifade edildi.

İL YÖNETİCİLERİ HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan durumun kendilerine iletilmesinin ardından harekete geçen il yönetimi konu ile ilgili araştırma yapılması için üç yöneticiyi görevlendirdi. Yöneticiler ilk olarak iddialara konu iki ilçe yöneticisini dinlediler. İlçe yöneticilerinin Koyuncu hakkında “Disiplin talebimiz var” dedikleri öğrenildi.

İl yöneticilerinin konuyu çözmek ve daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak için konunun diğer muhatapları olan Pınar Sert Ceylan ve Hülya Buldan’ı ifadeye çağırdıkları belirtilirken, Ceylan ve Buldan’ın “Biz bu konuyla ilgili il başkanlığına gelemeyiz. Biz bu işlere karışmayız.” dedikleri öne sürüldü.

Ceylan ve Buldan’ın il yönetimine gidip ifade vermeyi reddetmeleri üzerine iki yönetici bu kez de Ceylan ve Buldan hakkında disiplin dosyası hazırladıkları ve ilçe başkanlığına teslim ettikleri ifade edildi.

TÜRKBAY’DAN “OLAYI KAPATIN” MANEVRASI

Edinilen bilgilere göre; İlçeye verilen disiplin dosyalarını işleme almayan İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, dosyaların işleme alınmamasına gerekçe olarak iki yöneticiye “İl Başkanlığından baskı var. olayı kapatın” dedi.

Türkbay’ın iddiaları üzerine tekrar il başkanlığının kapısını çalan iki yönetici aslında il yönetiminden “olayı kapatın” yönünde bir baskı olmadığını öğrendiği aktarıldı.

İki yönetici son olarak il yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin ardından disiplin konusunda ısrarcı olup, dosyaları ilçe yönetimine teslim ettikleri, ancak aradan geçen süreye rağmen, ilçe başkanlığının gündeme almadığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası