Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar, kadın mücadelesini ödüllendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar ilçe örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebi ile, İlçe binasında bir tören düzenlendi.
CHP Karabağlar, kadın mücadelesini ödüllendirdi
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2013 Cuma 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Törende, boşandıktan sonra çocuklarından ayrılmamak için var gücü ile çalışan, hiçbir işi yokken çocukları için apartmanlarda merdiven yıkayarak, gündelikçilik yaparak geçimini sağlayıp tek başına hem evini geçindirmeye, hem çocuklarını okutmaya gayret gösteren Kezban Demirci’ye, Kadınların azmini, mücadelesini temsil ettiği için CHP Karabağlar ilçe başkanı Polat ve Kadın kolu başkanı Mahinur Yener tarafından bir plaket verildi.

Kezban Demirci eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarını kimseye vermek istemediğini, onun için büyük sıkıntılar yaşadığını, hasta olduğunu ama mücadeleden vazgeçmediğini ifade ederek “Birçok ağır iş yaptım, sıkıntı çektim, tek başıma kaldım ama yavrularım için savaştım ve mücadele ettim. Bir anne ve kadın olarak ayakta kalmak için çok zor günler geçirdim ama çocuklarımı kimselere bırakmadım. Bugün zorda olsa ayakta durmaya çalışıyor ve kendi alın terimle kazanıyorum. Böyle bir günde hatırlandığım için, bana sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Plaket töreninin ardından, İlçe başkanı Manduz ve Kadın kolu başkanı Yener ilçe örgütü adına 8 Mart kadınlar günü için hazırladıkları mesajı okudu. Mesajda şunlara yer verildi;

Kadının olduğu her mücadelede umut vardır. Kadını üreme işleviyle sınırlandıran, meta olarak alıp satan, emek gücünü erkeğinkiyle eşdeğer görmeyen, sosyal adaletin işlemediği bu düzen sömürünün, yokluğun, yoksulluğun, şiddetin temsilcisidir.
Kadınsız taşlar yerine oturmaz, kadın yoksa sevgi olmaz, barışa kardeşliğe yol bulunmaz.
Demokratik haklar için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde; tacize, tecavüze, şiddete, psikolojik şiddete, adaletsiz çalışma koşullarına, töreye, erkek egemenliğine, yoksulluğa, işsizliğe, cinsiyetçiliğe karşı; eşitlik, özgürlük, barış için YAŞASIN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ, diye haykırıyoruz. Karabağlar İlçe Örgütü olarak kadınlarımızın ihtiyaçlarını biliyor bu alanda çalışıyoruz. Ama bildiğimiz bir şey daha var ki, oda bizim kadınlara olan ihtiyacımızdır.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası