Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'da 'danışma' mesaisi!

CHP İzmir'de 7 Nisan'da gerçekleşecek olan İl Danışma Kurulu Toplantısı öncesi ilçelerde danışma kurulları gerçekleşiyor. CHP'nin İzmir'de 'kale'si konumundaki Karşıyaka'da önemli isimlerin katılımıyla 3,5 saatlik danışma kurulu gerçekleşti. Toplantıda dikkat çeken tüzük önerileri ve mesajlar vardı. Milletvekilinden il yönetimine 'program' çağrısı!
CHP Karşıyaka'da 'danışma' mesaisi!
Haberler / Yerel Politika
17 Mart 2016 Perşembe 22:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir'de 7 Nisan'da gerçekleşecek olan İl Danışma Kurulu Toplantısı öncesi ilçelerde danışma kurulları bir bir tamamlanıyor.

Gözler partinin 'kale'si durumundaki Karşıyaka'da ki danışma kurulundaydı.

Çarşı Kültür Merkezi'ndeki danışma kurulu toplantısı 3,5 saat sürdü.
Basına kapalı gerçekleşen danışma kurulunda İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Başkanı Uğur Yıldıırm, İl Eski Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karşıyaka üyesi il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, eski il yöneticileri, kurultay delegeleri yer aldı.

İlçede muhalif tavır sergileyen Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen'in toplantıda yer almaması dikkat çekti.

KARŞIYAKA'NIN TÜZÜK ÖNERİLERİ
Toplantıda CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi'nin kurduğu komisyon tarafından yapılan çalışma sonrası Genel Merkez'e önerilecek tüzük önerileri katılımcılara aktarıldı.

Öneriler arasında '3 yıl boyunca aidat ödemeyen kişinin üyelikten çıkarılması',  '2 yılda bir yapılan ilçe kongrelerinin 3 yılda 1 yapılması ve yılda 1 kez seçimsiz toplanılması', 'Milletvekilli adayları ile belediye meclis üyelerinin önseçimle belirlenmesi', 'Merkez yoklamasısının yüzde 15'ten yüzde 5'e indirilmesi' ve 'Disiplin kurullarında 9 asilden en az 2'sinin 5 yedekten ise en az 1'nin hukuk mezunu olması' gibi maddeler yer aldı.

KONUŞMA YAPMADILAR
Toplantıya katılmalarına rağmen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak ve İl Eski Başkanı Ali Engin'in konuşma yapmaması dikkat çekti.

Toplantıda bir çok isim tarafından gündeme getirilen konu MYK'nın seçimi oldu. Bir çok ismin MYK'nın PM tarafından seçilmesi gerektiğine dikkat çektiği belirtildi. 


SERTEL'DEN İL YÖNETİMİNE ÇAĞRI
Toplantıda konuşma yapan Atilla Sertel'in il yönetimine program sitemi ettiği öğrenildi. Sertel'in genel başkan yardımcısı olan İzmir milletvekilleri dışındaki vekillere  il başkanlığının ilçe programı hazırlaması gerektiğini ifade ettiği ve, “ İl başkan yardımcısı da buradayken söylüyorum...Daha önceden de söyledim. Yine söylüyorum; il başkanlığı vekillere görev vermeli...Bana deseler ki Tire'ye git, Ödemiş'e git...Giderim...Bana program verilmiyor. Kendi programımı kendim yapıyorum" dediği öğrenildi. 

Toplantıda dikkat çeken çıkış yapan isimler araısanda partinin emektar isimlerinden Avukat Rıfat Özer oldu. Yıllarca partide meclis üyeliği yapan Özer kongrelerde kurultaylarda hazırlanan anahtar ve maymuncuk diye adlandırılan listelerin tüzüksel suç olduğunu, etik dışı olduğunu ifade etti.

İlçe eski başkanlarından Ali Karaege de İhsan Özkes ve Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin partiye zarar verdiğini söyledi.


İlçe eski başkanlarından Mustafa Özuslu'nun ise, “ Çarşaf liste demokrasi diyoruz da bu uygulama mahallelerden niye başlamıyor. Biz burada tüzüksel şeyler konuşuyoruz ama bu partide ideolojik problemler var. Sokakta insanlar size tüzüğünüzü sormuyorlar. İdeolojinizi soruyor” dediği öğrenildi.

İlçe eski başkanlarından
Ertam Özen vekillerin kendi kentinden aday olmasını, bunun da tüzüğe eklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İlçe siyasetinin aktif isimlerinden Cevdet Tümtürk'ün de parti içindeki tüm seçimlerin üyelerin tamamıyla yapılması gerektiğine dikkat çekltiği belirtildi.

GÖNÜLLERDE YER VERMENİZ YETERLİ DEĞİL
İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan ise dikkat çeken bir konuşma yaptı. Uyan, “ Gençler için yüzde 10 kotamız var. O olmasa hiçbir yerde olmayız. Gönüllerde yer vermeniz yeterli değil. Sizin yaşınızda 30 yaş altında bakanlar vardı. Bizi sahiplenmenizi istemiyoruz. Bize karışmayın eliniz bizim üstümezde olmasın yeter” dedi.

Kurultay delegesi Banu Özdemir'in de tüzüğün uygulanma aşamasına dikkat çektiği, kadın ve gençlik kotasının arttırılması gerektiğini söylediği öğrenildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası